Avižinių dribsnių pudingas

       Darbe su vienu kolega vis patraukiam per dantį kitą kolegą, kuris dažnai valgo užpilamas sriubas iš pakelių. Užpraeitą savaitę (tikriausiai jau neapsikentęs mūsų) atnešė man pakelį sriubos ir sako - skaityk sudėtį... kad ir kaip norėjau, bet neradau nė vieno E ar šiaip ko nors įtartino. Kaip taip gali būt, a?
       O savo ryžių pudinge, kurį valgiau visą užpraeitą savaitę, radau bent kokius tris E ir šiaip dar kažkokių įtartinų pavadinimų, kurie man niekaip nesiriša nei su ryžiais, nei su abrikosų uogiene.

       Nuo čia ir prasidėjo mano pudingomanija. Google'as išmetė keletą jų paruošimo variantų. Pasirinkau patį paprasčiausią . Gaminau iš avižinių dribsnių. Taip pat išbandžiau visai neblogą pudingą iš perlinių kruopų. Radau gana egzotišką (nežinau, gal čia tik man ta kynva egzotiška atrodo) kynvos pudingą. Reikės būtinai išbandyt, bet va niekaip neprisiruošiu nusipirkt kynvos.
       O visą pudingo savaitę galiausiai vainikavo orkaitėje keptas ir tiesiog burnoj tirpstantis avižinių dribsnių pudingas. Gamindama rėmiausi Beatos ryžių pudingu.

Jums reikės:
1 litro pieno
apie 100 g avižinių dribsnių (tų normalių, t.y. ne greito paruošimo)
1 v. š. cukraus
šiek tiek susmulkintų kardamono sėklų
1 cinamono lazdelės
       Į verdantį pieną suberiame avižinius dribsnius, cukrų ir prieskonius. Porą minučių paverdame. Viską perpilame į troškintuvą, uždengiame dangčiu  ir kepame orkaitėje apie 2 val.

       Skanaus!

2 komentarai:

julė 2010 m. vasario 17 d. 21:16  

kaip paprasta ir genialu - šmaukšt į orkaitę, ir garuoja :) būtinai mėginsiu, kai tik gausiu orkaitęęęęęęę.

Anonimiškas 2010 m. vasario 18 d. 14:34  

pabandyk - nesigailėsi :) tik gal jam pieno šiek tiek daugiau reiktų. man gal kiek tirštokas išėjo.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP