Sausainiai "Išdžiūvusi dykumos žemė"

        "Saldumynai - silpnybė, su ja aš kovoju nepertraukiamą kovą nuo tada, kai tik supratau turinti dantis. Ši yda baisesnė už alkoholį arba narkotikus, nes niekas jos nedraudžia, nelaiko nuodėme, ja galima nusidėti visiems matant. Patekęs į burną, kiekvienas saldainis sausainis niekieno nekliudomas nusigauna tiesiai į šlaunis, o paskui mes turime mokėti už šį nusikaltimą nesuskaičiuojamomis dietomis ir gimnastikos salėmis" (I. Allende "Afroditė").
       Jep, čia apie mane. Kiekvienas mielas žodelis. Negaliu gyvent be saldumynų. Visada pavydėjau tiems, kurie neturi to potraukio. Ir mieliau renkasi mėsą nei saldumynus. O aš geriau mažiau suvalgysiu normalaus maisto, bet neatsisakysiu keksiuko, sausainio ar saldainio.
       Taigi, eilinis savaitgalio pasimatymas su saldumynais. Šį kartą sausainiai. Originalus pavadinimas yra "Žemės drebėjimas", bet aš žiūrėjau, žiūrėjau į juos ir nusprendžiau, kad nė velnio čia ne žemės drebėjimas, o greičiau "Išdžiūvusi dykumos žemė".

Jums reikės:
150 g juodo šokolado
5 v.š. tirpios kavos (manau, kad kuo puikiausiai būtų galima pakeist ir kakava)
apie 100-120 g maltų migdolų
apie 120 g miltų
3/4 a.š. kepimo miltelių
2 dideli kiaušiniai
100 g. cukraus
4 v. š. sviesto (aš naudojau aliejų, per vėlai apsižiūrėjau, kad nebeturiu sviesto)

Sausainių apvoliojimui: cukraus ir cukraus pudros

1. Sumaišome miltus, kepimo miltelius ir maltus migdolus (labai smulkiai sumalt nebūtina).
2. Ištirpiname šokoladą ir sviestą.Įmaišome tirpią kavą.
3. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakame. Iš lėto maišydami įpilame ištirpintą šokoladą. Viską atsargiai išmaišome. Į gautą masę supilame sausus produktus. Išmaišome, bet labai nepersistengiam :) Tada tešlą dedame į šaldytuvą ir paliekame per naktį (arba kokiom 3-4 val. - tešla turi sustingti). 
4. Kitą dieną kabiname šaukštu masę ir rankomis formuojame rutuliukus, kuriuos pirmiausia voliojome cukruje, o po to cukraus pudroje.
5. Kepame 160-180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Skanaus!

Šaltinis - http://ouichef.typepad.com

20 komentarai:

Egle 2010 m. vasario 28 d. 12:10  

Va, man tai negresia saldumynai. AS jų tiesiog, ko gero, atsivalgiau... Žinoma, aš juos gaminu. Norėdama palepinti brangiausiąjį (nors jis saldumynų ne-ken-čia = moteriškas įsiteikimas "į širdį per skrandį", bet čia didžiulė mano klaida) arba svečius.

Puikuoliški :)

Unknown 2010 m. vasario 28 d. 12:34  

Egle, pasakyk KAIP atsivalgei? :D aš meilai padaryčiau padaryčiau tą patį :)

Asta 2010 m. vasario 28 d. 12:53  

O, taip, aš irgi pasirašau po kiekvienu (ne)mielu žodžiu. Myyyliu saldumynus. Ir kartais nekenčiu, kad myliu, bet gi toks gyvenimas, ar ne? :) Todėl tikrų tikriausiai neatsisakyčiau ir šitų nuostabių sausainėlių - atrodo fantastiškai gražiai ir labai skaniai! :)

Unknown 2010 m. vasario 28 d. 14:54  

Asta, drauge tu mano :)))

Loreta 2010 m. vasario 28 d. 17:12  

Aš visiškai nemėgstu saldumynų, net neprisiverčiu paragauti:) Bet nuotraukose man jie visai patinka, ypač tokiose gražiose:)

Unknown 2010 m. vasario 28 d. 17:49  

Loreta, kaip aš pavydžiu, kad neturi tokios bėdos :)

Juliana 2010 m. vasario 28 d. 19:38  

Saldumynai - baisu! Nė dienos negaliu nugyventi be saldaus kąsnelio... bent mažulyčio. Neįsivaizduoju, kaip galima atsisakyti pieniško šokolado, purių muss'ų, traškių sausainukų, kreminių tortų... mmm... :)
Dietologams plaukai pasišiauštų pamačius mano suvartojamų saldumynų sarašą :D
Sausainukai išties gražūs, foto super. Kiek suprantu, pagal konsistenciją jie panašūs į meduolius?

Unknown 2010 m. vasario 28 d. 20:49  

Taip, taip... Kaip viskas pažįstama, Juliana :)
O sausainiai man brown'ius priminė. Tik kietesni ir lengvesni.

julė 2010 m. kovo 1 d. 01:11  

aš irgi pasirašau po saldumynoholikų priesaika. na bet ką jau padarysi, 'susitaikiau' ir žiūriu į tai kaip į normalią 'būdo' savybę - kam šašlai, o kam pyragėliai.

Milda 2010 m. kovo 1 d. 14:11  

Ir aš rašausi prie anoniminių saldumynolikiu klubą. Man geriausia, kai namie nėra jokių saldumynų. Nematau ir nenoriu. Užtat brangusis mėgėjas ką saldaus parsinėšt.. Tada aš slapstau. Nuo savęs. Ir guli koks šokoladas itin slaptoj vietėlėj kokią savaitę, kol man užeina baisus saldumynų badas ir aš kaip kokia narkomanė verčiu visus kampus ieškodama 'ko nors skanaus'. Tragikomiška! :)

Anonimiškas 2010 m. kovo 1 d. 19:04  

Anokia čia bėda, jokios bėdos nematau :) Ir atsivalgyt nematau reikalo, jie - vienas gyvenimo malonumų. Na, išskyrus šokoladą, kurio dėl manęs gali apskritai nebūt :) Bet tada nebūtų ir šių žavių sausainių, mhm.

Unknown 2010 m. kovo 1 d. 21:05  

Susirinko saldumynoholikių krūva :) palengvėjo, kad ne viena tokia esu :)

Žalia Varna 2010 m. kovo 6 d. 00:33  

Na ką gi, dar viena nusidėjėlė į anoniminių saldumynoholikių klubą atėjo :) Nei dienos be saldumynų. A nei dienelės. Bet už tai po truputį išmokstu pyragaičius ir saldainius ar šokoladą pakeist džiovintais vaisiais - jie puikiai pareina už šokoladą. Saldu ir... Gerai :D

Unknown 2010 m. kovo 6 d. 17:42  

Bandžiau aš save apgaudinėt tokiais būdais kažkada, bet neilgai tvėriau :D grįžau atgal prie savo :D

Asta_K 2012 m. vasario 3 d. 19:34  

Labai puikūs sausainiukai. Kepu jau antrą kartą ir skonio prasme gaunasi tiesiog puikūs, tačiau kepant dingsta cukraus pudra ir jie gaunasi vos vos balti :( gal patartum, ką darau ne taip? :)

Unknown 2012 m. vasario 4 d. 15:38  

Asta, net nežinau, ką patart. Gal per mažai apvolioji cukraus pudroje? :) Aš pati juos bandžiau tik vieną kartą kept.

Asta_K 2012 m. vasario 4 d. 16:39  

Žinok, net labai stengiausi ir tikrai nemažai voliojau :) Hmm..

Unknown 2012 m. vasario 4 d. 19:09  

Pirma cukruj apvolioji, o po to cukraus pudroj? O gal tešla išeina kiek per drėgna ir todėl viskas susigeria?

Asta_K 2012 m. vasario 5 d. 14:30  

Taip taip ir darau :) tešla po nakties šaldytuve tikrai nebuvo minkšta ar per drėgna :) Žodžiu mistika ir tiek :D

Unknown 2012 m. vasario 5 d. 21:43  

Tuomet vartau akis :D Tikrai neįsivaizduoju kodėl taip išeina :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP