Cheesecake'as


       Tiesiog tobulas cheesecake'as - kitų žodžių aš neturiu ir nerandu. Kai jo paragavau, net užsimerkiau ir viena vienintelė mintis buvo - tobula! Tiesiog tobula ir tobuliau nebūna! 
       Emilija, kiekvieną kartą valgydama šį cheesecake'ą prisiminsiu tave :) Džiaugiuosi, kad įtikinai nekeisti ricotos į paprastą varškę.  Tik pakeičiau šiek tiek pagrindą. Patingėjau daryt nugą.

Jums reikės:

Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto
100 g riešutų

Įdarui:
500 g. ricotos (arba mascarponės)
indelis kondensuoto pieno
didelis šaukštas medaus
250 ml plakamosios grietinėlės
3 v. š. želatinos


       Pagrindas: Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname. Labai smulkiai smulkinti nereikia. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. Visą šią masę sudedame į kepimo formą (diametras 24 cm) ir suformuojame padą. Kol dariau įdarą, padą įdėjau į šaldytuvą.


       Įdaras: Grietinėlę gerai išplakame.  Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms. 

       Skanaus!

      
Šaltinis - Emilija ir jos vokiška knyga "Das Grosse Buch der Desserts"

78 komentarai:

Anonimiškas 2010 m. kovo 14 d. 18:53  

Taigi jau kad tobulas, tie skoniai taip sužaidžia, kad skonis gaunasi nerealus, o atrodo taip paprasta. Beje, nuga žinok dar papildo tą gėrį. Nepatingėk kada pasidaryt. Ir matai tu darei tik iš rikotos. Aš dariau per pusę su maskarpone. Net gėris vienok... Žiauriai jo noriu vėl.

Emilija

Unknown 2010 m. kovo 14 d. 19:10  

Būtent, kad atrodo toks paprastutis, o išeina kažkas nerealaus :) Reiks pabandyt ir su nuga kada, kai tik bus kokia proga :)

Dovilė 2010 m. kovo 14 d. 20:14  

ačiū, taip skaniai atrodo ir nuotraukose, ir žodžiuose:) būtinai pabandysiu.
p.s.o kondensuotas saldintas?

Unknown 2010 m. kovo 14 d. 20:23  

o taip, Dovile, saldintas, saldintas :) kad per mažai kalorijų nebūtų :)

Egle 2010 m. kovo 14 d. 20:34  

ne, Jurga, tavo nuotraukos - fantastiškos ir nuodėmingos. O šį Emilijos (ir tavo) receptą nusigvelbsiu savo artėjančio gimtadienio tortui :)

Unknown 2010 m. kovo 14 d. 20:49  

Egle, į sveikatą :) Būtinai papasakok, kaip sekėsi ;)

Egle 2010 m. kovo 14 d. 21:08  

Būtinai papasakosiu, tik dar porą savaitėlių reiks palūkėt. Bet jau prie gimtadienio 'non-bake'ų' įrašytas ;)

Indrė 2010 m. kovo 14 d. 22:37  

Mmmm lengvas ir gardus - super

Asta 2010 m. kovo 15 d. 08:45  

Tiesiog ištirpau šitiek nuostabių nuotraukų pamačius... :) Smūgis iš pat ryto, dabar jau į savo pusryčius tik kreivu žvilgsniu galiu perlieti :D
Žodžiu - likau neabejinga :) Ir jau žinau, kokį gardumyną gaminsiu kitą savaitgalį :))

Unknown 2010 m. kovo 15 d. 08:52  

Egle, tik nepamiršk :)

Indre, jei žiūrėsim į kalorijas, tai ne toks jis jau ir lengvas :) Bet šiaip tai taip - lengvas, tiesiog burnoj tirpstantis.

Asta, :))) ačiū :)

Indrė 2010 m. kovo 15 d. 09:01  

Pavasariui artėjant gamindama skanius dalykėlius stengiuosi negalvoti kiek ten kcal - nu kam gadintis nuotaiką :D

Unknown 2010 m. kovo 15 d. 09:12  

Teisingas požiūris :D

Saulės pieva 2010 m. kovo 15 d. 09:43  

mirtis alyvose čia vadinasi šitas pyragas :D
įsirašau į eilę gaminimui :)

Asta

Unknown 2010 m. kovo 15 d. 10:18  

Asta, taikliai :D

Milda 2010 m. kovo 15 d. 13:56  

Aš cheesecake visada darau labai tradicinį kepamą, bet išties norėčiau pabandyt nekeptą ir palyginti skirtumą.. :)

Unknown 2010 m. kovo 15 d. 19:01  

Žiupsneli, o mano čia apskritai antras bandymas daryti cheesecake'ą. Pirmą kartą kepiau - buvo skanu, ir dabar šitas va gėris pasitaikė :)

Anonimiškas 2010 m. kovo 15 d. 20:58  

Vien už kondensuotą pyrage spaudžiu dešinę ir klaikiai pavyyydžiu skanumo :))

Žinok, bandysiu. Mano stiliaus pyragas, nu kaip greit viskas padaroma, tiesiog žavu :))

Unknown 2010 m. kovo 16 d. 09:29  

Tik nepamiršk pasidalint. Gal čia tik mums su Emilija jis tobulas :))

violeta 2010 m. kovo 18 d. 09:09  

OOOO atrodo nesudėtingai, o kaip tobulai, apie fotografijas tavasias čia galima svaigt iki begalybės...užburiančios :) gera orkaite pasigirti negaliu, tai šis tikrų tikriausiai cake'as bus įgyventintas..

Unknown 2010 m. kovo 18 d. 19:59  

Violeta, tikrai nesudėtinga ;)
o už nuotraukas - ačiū :)

Justinka 2010 m. kovo 22 d. 16:39  

Labai vilioja :D O kur galima rasti originalą su nuga gauti? Man tokie pagrindai nepatinka :)

Unknown 2010 m. kovo 22 d. 21:32  

Justinka, bet tą nugą vis tiek į tą pagrindą reikia dėt :D
100 g. migdolų, 0,5 stkl vandens, 150 g cukraus. Cukrų su vandeniu kaitini tol, kol paruduoja, tada sudedi migdolus, dar šiek tiek pakepi. Visą masę išpili ant riebalais išteptos folijos ir palieki, kad sustingtų. Kai sustingsta, viską sumali ir pusę masės įmaišai į sausainius, o likusius palieki papuošimui :) arba kitam kartui :)

Snieguolė 2010 m. kovo 28 d. 22:32  

Jurga, o cia pas tave is tiek sausainiuku gavosi ne tik padas, bet ir krasciukai? Ar jie nebyra pjaunat? Ziauriai gerai atrodo sis cheescakas, o dar kai kondensuotas pienas ieina i sudeti, mmm... Dabar reikia tik proga susigalvot. Ech...

Unknown 2010 m. kovo 29 d. 08:42  

Taip, iš tų visų sausainių :) Sviestas juos sulipina ir jie nesubyra. O kai dedi į formą, juos paspaust su rankom gerai reikia.

Pončka 2010 m. balandžio 16 d. 01:04  

Oi, koks sutapimas! Atsiverčiau šiandien pas Jus šitą receptą, nes norėjau pažiūrėt iš kur paimtas. Ir kaip tik šiandien man šefas šitą knygą davė namo pasiimt, kad peržiūrėčiau desertus. :) Knyga tai superinė, viskas apie desertus nuo A iki Z. Taip paprastai, aiškiai. Jei dar rasiu kur knygyne, būtinai reikės nusipirkti.

Unknown 2010 m. balandžio 16 d. 09:18  

Oho, net šiek tiek pavydžiu knygos :) Man dar sakė, kad toj knygoj yra labai skanus cheesecake'as su imbieru ir kriaušėm.

Pončka 2010 m. balandžio 17 d. 03:57  

Man atrodo, kad viskas skanu ten toj knygoj. Ir tiek daug receptų. Šefas sakė, kad jie niekada nenuvilia ir pasiteisina 100%.

Anonimiškas 2010 m. gegužės 1 d. 15:45  

laba diena,

taigi susiviliojau situo receptu, bet kazkodel eme ir sukrito zelatina gabaleliais. uzmaisiau tuos 3 v.s. puseje stiklines vandens, atvesinau ir supyliau i mase. ir su siaubu pamaciau, kaip sukrenta i gabalelius. ka padariau ne taip? :(
busiu dekinga uz patarima ir bandysiu vel :)

Unknown 2010 m. gegužės 1 d. 21:14  

Oi, kaip gaila, kad taip nutiko :( Ir nelabai įsivaizduoju, kodėl taip gavosi. O želatina jau visiškai buvo atvėsusi?

Anonimiškas 2010 m. gegužės 3 d. 16:01  

visiskai atvesusi. simta kartu grietines krema su zelatina dariau, viskas buvo gerai. o cia... del to ir sugalvojau paklaust, nes iki siol nesuprantu kodel. gal vandens kiekis per mazas buvo (~50ml)? kaip pati darai?
aciu.

Unknown 2010 m. gegužės 4 d. 12:47  

hmm... darau lygiai taip pat ir vandens panašiai pyliau. Nesuprantu, kame reikalas.

Anonimiškas 2010 m. gegužės 4 d. 14:44  

Tai gali nutikti, jei kremo t-ra buvo zemesnė, nei želatinos tirpalo. Kad ateityje to išvengti siūlyčiau į želatinos tirpalą įpilti šaukštelį kremo, išmaišyti, po to dar šaukštelį, vėl išmaišyti, dar šaukštelį, vėl išmaišyti. Kremo supilti maždaug tiek pat, kiek ir yra želatinos tirpalo apimtis. O tik tada sumaišyti su likusiu kremu :)

Anonimiškas 2010 m. gegužės 5 d. 10:40  

O jei dedi nugą, ar likusių ingridientų reikia palikti tiek pat (225 g sausainių, 100 g sviesto
100 g riešutų), ar jų kiekį mažinti?

Unknown 2010 m. gegužės 5 d. 14:01  

Nea, sausainių kiekis lieka tas pats :) Ta nuga yra dalinama per pusę - viena dalis eina papuošimui, kita - padui.

Elžbieta, ačiū :)

jurgita 2010 m. gegužės 7 d. 21:48  

siandien gaminau pagal si recepta ,bet nusivyliau ,nes receptas neisbaigtas ,neparasyta kaip maskarpones suri isplakti grietineles ir kondensuoto pieno misinyje ,ir kokiame kiekyje vandens istirpdyti zelatina . Visgi komponentai yra ganetinai nepigus ,tai noretusi kad ir receptas butu issamesnis ir aiskesnis ,nors perskaicius ji atrodo kad nieko sudetingo cia lyg ir nera . Man visu pirma i plaktos grietineles ir kondensuoto pieno plakini neisimaise maskarpones suris ,nes mano manymu ,tai ji reikejo isplakti ,ir galiausiai zelatina susoko i gabalus ,kuriuos as noredama istaisyti ,viska sugadinau ,nes plakdama tuos guzus suplakiau grietinele i sviesta ,tai tiek ziniu

Unknown 2010 m. gegužės 7 d. 22:56  

Jurgita, man gaila, kad taip išėjo. Atrodo, kad aiškiai rašiau, jog išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. O tuomet įmaišome plaktą grietinėlę.
Dėl želatinos - ant pakelio yra parašyta instrukcija. Aš nežinau, kokią želatiną naudojai - lapeliais, stipresnę ar silpnesnę. Dėl sušokimo į gabalus - kaip jau komentaruose išsiaiškinom - želatina ir masė turėjo būti vienodos temperatūros. Todėl ji ir sušoko.
Suprantu tavo nusivylimą ir tikrai gaila, jog nesigavo.

Nendre-Indre 2010 m. liepos 7 d. 14:48  

Bandysiu. Megstu tokius tortus. Labai panasu darau prancuziska, GATEAU MOUSSE AU CHOCOLAT, jeigu tik yra noras galesiu atsiusti recepta kur nors kuriai nors :) Skaitau ri galvoju aks ta nuga, o pasirodo cia teisiog griliazas :) Zelatinos niekada nebrinkinu. Visgi siuo metu yra technologijos isvystytos geros. Idedu i mikrobange ir kaitinu kol jinai visiskai istirpsta iki galo, pasidaro skystimelis, netgi putoti pradeda :) Isimu, siek tiek atvesta, ir kaip ir rase jau po sauksta imaisau misinio paruosto, kol susilygina temperaturos. Nors tiesa pasakius ne nematuoju tu temperaturu, jauciasi gi kad jau pakankamai nekarstas ir tikrai nebesusoks i gabalus.

Unknown 2010 m. liepos 7 d. 21:29  

Nendre-Indre, aišku, kad įdomu :) Siųsk jurga_mi@yahoo.com :)
Jei nemėgsti labai saldžiai, gali pilti daugiau grietinėlės arba mažiau kondensuoto pieno. Nes kai kas skundėsi, kad per saldu buvo, nors man kaip ir pats tas :)

Nendre-Indre 2010 m. liepos 7 d. 22:23  

Pirma karta kazka darydama visada darau pagal receptura, o paskui jau tobulinu pagal save. Beja toms kurios nemegsta riebiai, riebumas priklausys nuo to kiek stipriai suplaksit greitinele, jeigu norit lengvesnio, neplakit iki visisko standumo, toms kam patinka riebu, varyki "do pobednogo" aisku ne iki sveisto. Jurga, siunciu recepta....

Ieva 2010 m. rugpjūčio 15 d. 16:58  

Laba diena, Jurga.
Jūs darėte su ricotta, jei teisingai supratau. Mascarponė yra beveik dvigubai riebesnė už ricottą (kiek mačiau šiandien parduotuvėj), tad ar darant su mascarpone nereiktų sumažinti kondensuoto pieno ar grietinėlės kiekio, kad nesigautų baiiiiiisiai riebiai?

Unknown 2010 m. rugpjūčio 15 d. 19:06  

Ieva, hmm... Su mascarpone nesu dariusi, todėl man sunku būtų ką nors ir patart. Galima bandyt daryti per pusę, t.y. ir su ricotta, ir su mascarpone. Kondensuotą pieną jei sumažinsi, tai bus mažiau saldu (o tas būtų gerai, jei nemėgsti labai saldžiai). Grietinėlę jei sumažinsi, jis gali būti per tirštas. Bet dabar galvoju taigi maximos mascarponės tortai nėra riebūs. Na, jie kaloringi, bet nėra šleikščiai riebūs.

Ieva 2010 m. rugpjūčio 19 d. 22:09  

Mmmmm, skonis nuostabus!!! Man ir mano šeimai kiek per saldus, bet prie kavos super! Kitą kartą pilsiu 2/3 saldinto kond. pieno ir 1/3 nesaldinto, turėtų gautis dar geriau :)

Unknown 2010 m. rugpjūčio 21 d. 19:41  

Ieva, jėė... smagu :) Va, dėl saldumo sakiau, kad gali būt per saldu :)

Anonimiškas 2010 m. rugsėjo 6 d. 17:14  

Tikrai tobulas cheesecake. Dabar ragauju, kazkas nerealaus. Zelatina ir man 'susimete' i tokius negrazius 'siulus', tada padejau ant mazos ugnies puoda su vandeniu ant virsaus dubeneli su mase ir zelatinos 'siulais'. nuolatos maisant, man 'siulai' istirpo, manau rezultato man si klaidele per daug nepakeiste. Aciu uz recepta :)

Unknown 2010 m. rugsėjo 6 d. 20:47  

Anonime, gaila dėl želatinos, bet džiugu, kad taip kūrybiškai išsprendei problemą :) Tikrai nebūčiau taip sumąsčius :)

Kita Ieva 2010 m. rugsėjo 24 d. 17:24  

Eina ilgiausios trys valandos mano gyvenime.... Pyragas šaldytuve, labai įdomu, kas gausis :) Dariau visa su ricota, o pagrindui naudojau tik specoulus sausainius su sviestu. Laukiu nesulaukiu, kada galėsiu prapjauti :)

Unknown 2010 m. rugsėjo 24 d. 20:43  

Ir kaip sekesi? :) Tikiuosi, kad viskas pavyko :)

Kita Ieva 2010 m. rugsėjo 26 d. 17:34  

Pavyko! Mano šeimynai labai patiko, tik man šiek tiek per saldu - kitą kartą mažiau pilčiau kondensuoto pieno. Kažkam atrodė šis pyragas neišbaigtas, o aš dar pamažinčiau ir taip minimalų indigrientų skaičių (kaip sakiau nedėjau riešutų). Įdomiausia, jog įsivaizdavau, kad turi gautis visai kitas skonis (dievinu Belgijoj gaminamus cheescakus), bet ir šitas nuostabus. Čia Belgijoj jie yra gelsvi, įdomu, ką deda, nes bendrai struktūra atrodo panaši. Žodžiu, man patiko, o svarbiausia, kad ir labai paprasta. Ir nesakyčiau, kad brangu, produktai šešis eurus tekainavo...

Anonimiškas 2010 m. gruodžio 28 d. 14:06  

Sveiki,

Gal galetumet, man kaip burui nulipusiam nuo zagres, placiau paaiskint kaip jis daromas?

Sausainiai: kokie? Selga? Is turgaus? "Gaidelis"?
Elektrinis smulkintuvas: kas cia per daiktas? O jeigu as su grustuvu juos sutrinsiu?

Sviestas: tikras sviestas ar galima ir ta kur parduotuvej, "augaliniu riebalu tepinys/misinys"?

Indelis kondensuoto pieno: o jeigu gramais arba mililitrais? Kiek tai butu?

Didelis saukstas medaus: skysto ar to kieto?

Plakamoji grietinele: "President"? Ar galima ir tos "Dvaro"? 23%? ar 13%?

3 v.s. zelatinos: zelatinos granuliu is maiselio? ar atgriebt tris saukstus jau padarytos ir sustingusios zelatinos?

Ir as tiks jeigu vietoj to kad det i saldytuva, isnesiu i balkona?

Suprantu, kad jum jis paprastutis, bet man jis toks neatrodo :)

Aciu is anksto.

Paulius

Unknown 2010 m. gruodžio 28 d. 21:59  

Hmm... ok pradedam:
Sausainius naudojau Selga.
Smulkintuvas - kitaip tariant blenderis. Taip, galima ir su kočėlu juos sugrūsti. Selga lengvai trupa.
Sviestą visada naudoju tik 82%. Ir paprastai tai būna Dvaro saldžios grietinėlės sviestas.
Indelis ir yra indelis kondensuoto pieno. Kiek ten gramų yra dabar neatsimenu, bet kiekis yra visų vienodas.
šaukštas medaus - skysto. Jei turi kieto, šiek tiek atsargiai pakaitink, kad suskystėtų. Kitaip neišsimaišys.
Grietinėlę ėmiau riebesnę. Pieno žvaigždžių Mū berods yra tokia.
želatiną naudojau Dr Other. 3 v.š. želatinos ištirpinta nedideliam kiekyje karšto vandens. Būtinai atvėsink, nes kitaip gali viskas sušokti gabalais.
Į balkoną gali bandyt nešt, bet rezultato negarantuoju. Gali peršalt viskas, jei lauke bus labai šalta.
Atsakiau į visus klausimus? :) Tikiuos, kad pavyks. Paskaityk dar prieš tai komentarus. Ten gali rasti info. Jei kas dar neaišku, gali klaust :)

julė 2010 m. gruodžio 31 d. 22:11  

Nū va, išmėginom ir mes. Tiesa, pasiskaičiau komentarų, tai kondensofkės pyliau tik pusę normos ir man - pats tas :} Šeimyna, didesni saldžiamėgiai nei aš, irgi neprieštaravo. Tiesa, sausaininis padas (dariau ir nugąąąąąąąą! Nėr paskaitų, ignoruoju egzus, tai turiu laiko ir jai) geroookai per saldus, ir todėl man norėjosi kiek daugiau, na, vientisumo ir susigrojimo tarp torto dalių, mat dabar, ak, saldus padas - vidutinis įdaras - saldus viršus (barstėme nuga), kažkokio susikalbėjimo labiau laukiau. tad kitąsyki padą gaminčiausi pati, va.

O šiaip tai Grožis ,)

Tiesa, man želatina irgi sušoko į gabaliukus, matyt dėl temperatūrų skirtumo (kad ir kaip stengiausi kremą priverst patapt kambario temp., o išleistą želatiną irgi lydžiau..), o gal šiaip želatina nujautė, kad aš jos prisibijau. Bet nieko, kadangi ją įmaišiau į kremą BE grietinėlės, tai dubenį po truputį šildžiau ir plakiau, šildžiau ir plakiau, tad galutiniam variante tų gumuliukų kaip ir nebuvo justi, Valio.!

Saulės pieva 2011 m. sausio 2 d. 11:51  

Šitas pyragas yra mano pirmosios šių metų dienos DIDŽIAUSIA NUODĖMĖ :D

kad ir koks riebus (nes dariau tik iš mascarponės) bebūtų, kad ir koks saldus (kt. kartą vis tik paklausysiu patarimų ir dėsiu tik pusę kondensuoto pieno indelio) - jos vis tiek beprotiškai norisi dar ir dar... :))))

p.s. ačiū visoms už komentarus - jų dėka viskas pavyko puikiai :) Ir, aišku, ačiū Jurgai ir Emilijai už receptą :*

Asta

Rūta 2011 m. kovo 11 d. 21:03  

Na va, išbandžiau ir aš. Iš antro karto gavosi valgomas, iš trečio jau skanus :) Pirmąkart turėjau prob. su želatina. Antrąkart šildžiau maskarponę virš vandens vonelės ir želatiną įmaišiau su mikseriu.
Trečiąkart dėjau daugiau medaus ir įmaišiau vanilės. Skanėstas. Faina, kad palyginus greitai pasigamina.
Ačiū už receptą.

Anonimiškas 2011 m. kovo 17 d. 22:29  

Sveiki,visu pirma tikrai mazai informacijos kokie produktai aiskus su pavadinimais turi but ;)
o antra susipirkau produktus, ir bandysiu rytoj si tortuka gaminti :) bet tiek daug klausimu iskilo ir man ,pirmaiusia nusipirkau ne ta grietinele (president) , begsiu dar i parduotuve "pieno zvaigdzdziu giretinele pirkti",o ja reik su mikseriu suplakt?ar kaip? mikserio neturiu, turbut reiks ir ji pirkti.Del sausainiu nusipirkau gaidelis, tai irgi manau bus darbo kol susmulkinsiu juos,o galetumet parasyt kokios rusies reiketu prikti ;)

Unknown 2011 m. kovo 18 d. 09:45  

Anonime, paskaityk penktą nuo galo komentarą. Ten mano jau labai smulkiai parašyta viskas :)
Taip, grietinėlę reikia plakti mikseriu :)
ir atsargiai su želatina. Atvėsink iki kambario temperatūros.

Sandra 2011 m. balandžio 30 d. 14:55  

Ruosiuosi gaminti si pyraga. Sakykite, kas suteikia idarui skoni, medus ar kond. pienas ? Ar pagrindas ? Klausiu, nes noreciau pagrindui panaudoti pirkta biskvita..

Unknown 2011 m. balandžio 30 d. 18:19  

Dominuoja įdaras :) Nors pagrindas irgi savo skonį priduoda. Aišku, galit bandyt ir su pirktiniu biskvitu.

Anonimiškas 2011 m. gegužės 9 d. 12:20  

nuostabus pyragas! Tik maniškis išeina gana trapus - tiek pagrindas, tiek viršus. Galvoju dėti daugiau sviesto ir želatinos kitą kartą, gal padės:)

Unknown 2011 m. gegužės 9 d. 15:14  

Kad pagrindas trapus, tai čia nieko labai baisaus :) bet su įdaru nelabai supratau :) gal nelabai sustingęs išeina? Jei taip, tai gal tada daugiau želatinos įdėkit :) bet džiaugiuosi, kad išėjo ir patiko :)

Eglė 2011 m. rugsėjo 14 d. 18:57  

Tobulas ;) Nėra daugiau ką ir sakyti :D

Jurgita 2011 m. spalio 16 d. 17:36  

Viskas išsiplakė puikiai..Išskyrus želatiną..Susigadino viskas, gaila produktų..Nors atrodo vėsinau aš ją iki kambario temperatūros, bet...

Ugnužė 2011 m. lapkričio 3 d. 13:45  

Ką tik suvalgytas vienas šio fantastiško cheesecake'o variantas. Sakau variantas, nes gaminau su pertrinta varške ir be riešutų. Be to, paviršių dengiau rūgštoka trintų spanguolių uogiene (cinamono taip pat nepamiršau). Dieviška, švelnu, nepamirštama. Ačiūū už receptą.

PHOTOSCENE 2011 m. lapkričio 22 d. 11:54  

Nuostabu,tobula! Jau 4 kartus dariau, neatsibodo, niekas niekur nesušoko, viskas aiškiai ir tiksliai aprašyta! Ačiū :)

Milda 2012 m. vasario 4 d. 16:52  

Nekantrauju jį išmėginti, tačiau iškilo vienas klausimėlis, ar želatiną galima pakeisti kuo kitu?

Unknown 2012 m. vasario 4 d. 19:11  

Tikriausiai būtų galima keisti agaru, bet nesu jo bandžiusi :)
Sėkmės, tikiuos, kad viskas pavyks ir želatina nesušoks.

Kukoriske Sabaliskiai 2012 m. vasario 8 d. 13:32  

Labai aciu uz nuostabu recepta. Gaminau tik du kartus, pirmaji su mascarpones, antraji su ricotos suriais. Gavosi puikiai, bet pirmenybe atiduociau mascarponei tik su mazesniu kondencuoto pieno kiekiu (cia pagal asmenini skonio ir saldumo poreiki ;) ) Si savaitgali gaminsiu 50/50 (mascarpone su ricota). Aciu dar karta.

Anonimiškas 2012 m. balandžio 4 d. 17:27  

O riešutus bet kokius galima naudoti?
Eglė

Unknown 2012 m. balandžio 5 d. 08:43  

Geriausia tikriausiai būtų lazdyno riešutai arba migdolai :) Na, jie skaniausi :)

Anonimiškas 2012 m. birželio 19 d. 13:33  

Ar kas nors bandete daryti be grietineles?
Negaliu valgyti grietineles, tai galvoju jeigu deciau 50/50 maskarpones su rikota ir kondensuota piena, ar gautusi ar tik sugadinciau viska?
Ir kaip tuomet del zelatinos, jei nededi grietineles ji visvien reikalinga?

Unknown 2012 m. birželio 19 d. 15:02  

O pieno irgi negalite vartoti? Gal būtų galima bandyti juo pakeisti?

Anonimiškas 2012 m. birželio 20 d. 09:09  

O tai kaip tuomet piena pilti skysta ir deti zelatinos i visa ta mase?

Koks kiekis turetu buti?

Unknown 2012 m. birželio 20 d. 19:37  

Oi, ką aš čia šneku. Taigi grietinėlę reikia išplakti...Pamiršau visai. Na, dabar jau nebežinau, ką patart.
Jie pilsite pieną, tai nebebus jau to purumo, nors vėl gi... gal ir galima būtų pabandyt, bet būtų gaila produktų, jei neišeitų.

Anonimiškas 2012 m. birželio 21 d. 08:42  

Taip iseina, kad turbut torto nebus ... :D bet seip manau galiu vietoj grietineles tuomet tiesiog grietines ideti, nes daugumoje receptu leidzia pakeisti :)

Unknown 2012 m. birželio 21 d. 12:48  

Tik gal pabandykit su mažu kiekiu iš pradžių :) Bet grietinė visai kitokį skonį turi.

JUST 2012 m. liepos 27 d. 00:13  

RYT GAMINSIU. KADANGI NETURIU MIKSERIO NUSIPIRKAU PLAKTOS GRIETINELES IS FLAKONO (NIU KUR PASPAUDUS GALIMA TIESIAI GERKLEN PURKSTI :p )NEZINAU AR GAUSIS. TIK TADA ISKILO KLAUSIMAS, KIEK JOS PURKSTI. IRGI 250 ML? O GAL DAUGIAU, JUK SUPLAKUS 250 ML PAPRASTOS GRIETINELES, JOS KIEKIS TIKRIAUSIAI ZYMIAI PADIDEJA. ZELATINOS ITARIU BET KURIUO ATVEJU DETI REIKIA. CIA TOKIE RETORINIAI KLAUSIMAI, NES TORTA GAMINSIU RYT RYTE, TIKRIAUSIAI IKI TO LAIKO PATARIMO NEGAUSIU. TAI PARASYSIU PATI KAS GAVOSI :)

Unknown 2012 m. liepos 27 d. 09:03  

Just, na, labai įdomu, ar pavyko su tokia grietinėle :)

JUST 2012 m. liepos 27 d. 22:34  

NIU VA, PUSE TORCIUKO JAU IR NERA. NEZINAU, KAS TUREJO GAUTIS, BET GAVOSI NEBLOGAI :) ZELATINA NOREJO SIEK TIEK GABALUOTIS, BET SUSITVARKIAU. NA IR NELABAI STENGO (KAZIN AR TAISYKLINGAI CIA ISSIREISKIAU :) GAL PER MAZAI ZELATINOS, O GAL SALDYTUVAS KARSCIU NEBEPAVEZA. IMETUS I KAMERA, REIKALAI PASITAISE. ZODZIU PROJEKTAS 'CHEESECAKE'AS" SU IMPROVIZACIJOM IGYVENDINTAS :) ACIU UZ RECEPTA.

Indrė 2012 m. liepos 29 d. 21:54  

Super, kai tiek patarimų - ir aš šitą variantą savo gimtadieniui pagaliau bandysiu pagamint ir nusinešt darban :) žiūrėsim, kas man su želatina bus...

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP