Mano knygų lentyna

       Tęsiu GP magijos pradėtą iniciatyvą - pasidalink knygų lentynos turiniu. Kažkur zyziau, kad turiu tik kelias knygas, bet kai susidėjo viskas į vieną vietą, gal ne taip jau ir blogai, nors kai pamačiau Elžbietos lobius, man stalčius plačiai atsidarė.


       Nuo apačios į viršų:
       "Daržovės" - berods padovanota buvo, nors dar tada net nesidomėjau virtuve (Va, kodėl nemėgstu dovanų - geriau jau vakarienė restorane ar gėlių puokštė). Šiaip visai nieko yra receptų, nors nepamenu, kad būčiau ką gaminusi iš jos.
       "Virtuvės džiaugsmai" - atkeliavusi iš tėvų namų. Stovi ir renka dulkes. Nieko ypatingo.
       "Kulinariniai patarimai ir gudrybės" rusų kalba - šviežutėlė knyga mano namuose. Tarkim tai buvo dovana. Ačiū vienam asmeniui. 
       "Lietuvos virėja" - asmeniškai mane gluminanti knyga savo kiekiais ir receptų aprašymais. Vis pamirštu, kad tai 19 a. knyga, bet tikrai verta dėmesio. Pasirodo, kad mes ne tik cepelinus su spirgiais dorojom, bet gaminom vėžių paštetus, vyne troškinom veršiuko kepenis ir netgi gaminom risotto.
       "Gaiviosios salotos" -  ši knyga šioks toks nesusipratimas IMHO. Vien jau nuotraukų baisumas netraukia išbandyt jų. Nerekomenduoju jos niekam.
      "Visos salotos" rusų kalba - irgi visai nauja knyga ant mano stalo. Melejonas salotų receptų. Nuotraukų nėra, todėl tenka pasitelkt vaizduotę. Nepaisant to - tai puiki knyga pasisemti įkvėpimo.
      "Lietuvių valgiai" - ką čia jau ir bepridursi. Savo laiku tikriausiai buvusi bene visuose namuose.
      "Didžioji virėja" - visai neseniai nusipirkau. Kažkur namie buvo, bet kažkur ir pražuvo. 
      "101 naudingi patarimai - prieskoniai" - bendro pobūdžio knygelė, bet man ji visai miela. Pirkta be galo seniai.
      "101 naudingi patarimai - makaronai" - žr. aukščiau aprašymą.
      "Gaminame su Oliveriu" - net pačiai keista, kad turiu tik vieną jo knygą. Jau anksčiau esu kelis kartus minėjusi, kad man labiau patinka jo laidos nei knygos. Nors jei kas padovanotų, tai, aišku, kad neatsisakyčiau ir labai mielai priimčiau.
       "Great cooking every day" - cha, buvo pigiai pardavinėjama, tai ir paėmiau, net nemačius knygos. Dar pridėjo kelis "Kraft food&family" žurnalus. Išleista Amerikos kulinarijos instituto ir žadanti jus išmokyti gaminti kaip pro. Šiaip nepasakyčiau, kad labai patiko. Bjauriausia, kad beveik nėra nuotraukų.
       "Lietuviški patiekalai" - tikriausiai visi ir visos ją turėjo ar turi.
       "Gėrimai ir kokteiliai" - net nežinau iš kur atsirado ta knyga. Tiesiog guli lentynoj.
       "Gėrimai" - dovanota knyga. Nebandžiau iš jos nieko, todėl negaliu nieko gero/blogo pasakyt apie ją.


       Na, dar yra krūva žurnalų.  Kiekvieną mėnesį perku "Gastronom", "Virtuvė" ir kartais "Virtuvės paslaptys", nors ten jokių paslapčių ir nėra. Dar turiu "Jamie" vieną numerį su puikiausiom nuotraukom ir visai neblogais receptais.


       Grožinė ir ne tik literatūra apie maistą. Nuo apačios į viršų:
       "Afroditė" - pasakiška knyga IMHO. Paskaitykit - sužinosit. Esu bandžiusi kelis receptus. Patiko.
       "Virtuvė slaptai" - ši knyga ir "Ramzio virtuvės košmarai" tik patvirtina mano girdėtus pasakojimus tai, kas iš tiesų dedasi virtuvėse. Ir man baisu valgyt. 
       "Homemade Life" - prieš kelias savaites atkeliavusi knyga. Dar nepradėjau skaityt. Todėl negaliu nieko pasakyt.
       "My Life in France" - Julia Child prisiminimai. Užstrigau ties knygos viduriu  ir nebegaliu pabaigt niekaip. Iš pradžių labai patiko, o vėliau kažkur dingo įkvėpimas ją skaityt. 
       "The Sweet Life in Paris" - atėjusi kartu su "Homemade life". Rašoma amerikiečio, kuris gyvena Paryžiuje. Kažkas panašaus į "Vieneri metai mešle" + yra receptų. Ir tikrai neblogų. Kai kurie jau pažymėti, kaip gamintini. Šiaip net nebežinau, ar benoriu važiuot į Prancūziją, kad ir kaip ten gražu ir skanu bebūtų.
       "Penki ketvirčiai apelsino" - nelabai įspūdinga knyga. Iš serijos - perskaitai ir pamiršti.
       "Kaip vanduo šokoladui" - kaip Julė kažkada sakė - magijos dulkėm apibarstyta knyga. Tikrai viena mėgiamiausių. Man patinka tikėti tuom, kad ruošiant maistą neužtenka vien recepto, reikia įdėti dar ir meilės.
       Na, ir "Staltiesės ritmu" - labai subjektyvi žurnalisto P. Jurkevičiaus knyga. Kaip rašoma anotacijoje  - tai praktiniai patarimai geros virtuvės ieškotojams ir restoranų lankytojams. Daugelis straipsnių buvo publikuoti "Lietuvos ryte". Man patiko. 


       Ir  mano segtuvas (Kažką panašaus visos turim) su receptais, iškarpom, bukletais, straipsniais iš penktadienio "Verslo žinių". Taip, taip, čia aš plėšau arba pradanginu ofise penktadienio laikraštį. Blush... "Verslo klasę" irgi... Blush... Ten Giedrius Vilpišauskas labai kokybiškus straipsnius rašo.

Kitų lobynai: 
Va, čia tai tikrai norėčiau įsisukt - Žaidžiame virtuvę

8 komentarai:

Indrė 2010 m. birželio 13 d. 11:10  

Iš nevisai receptinių tik "Penki ketvirčiai apelsino" praėjusią vasarą skaičiau. Toks vasaros lengvas romanas. Vasaromis stengiuosi sugraužti bent pusę bibliotekos, tai labai tikiuosi ir tą "Kaip vanduo šokoladui" rasti - suintrigavo ;)

Milda 2010 m. birželio 13 d. 14:06  

Šaunus reportažas, aš tai vis laukiu atsiliepimų apie homemade life, nes gundausi pirmąjį atlyginimą amazonėj pašvaistyt :))

Rūta 2010 m. birželio 13 d. 16:14  

O man "Virtuvės džiaugsmai" labai patinka.. :) Ypač, kai norisi gero, tikrai sėkmingo mėsiško patiekalo, makaronų, sriubas kelias bandžiau, tai buvo irgi labai labai.. :)

Unknown 2010 m. birželio 13 d. 17:06  

INDRE, jei patinka magiškasis realizmas, tai turėtų patikt :)

ŽIUPSNELI, būtinai pranešiu, kai bent jau įpusėsiu skaityt :)

RŪTA, :)) anksčiau, kai buvo tik "Lietuviški valgiai" ir "Lietuvių valgiai" man labai patikdavo ją pavartyt. Ir fotografijos tokios gražios tada atrodė. O dabar žiūriu ir kažkaip ji manęs nebetraukia.

Egle 2010 m. birželio 13 d. 20:32  

O visas tas literatūrines (iškyrus angliškas) turiu ir aš. Ir dar Harris "Šokoladą" :)) Jei nori, galiu atnešt ryt :D

Unknown 2010 m. birželio 13 d. 21:22  

EGLE, aš dabar skaitymo turiu keliems mėnesiams į priekį :D O ji geresnė nei apelsinas? Klausai, gal galėtum atnešt Danish cooking pavartyt vietoj :)

egidija 2010 m. birželio 13 d. 22:40  

iš visos krūvos labiausiai norėčiau "The sweet life in Paris " pavartyti...

Egle 2010 m. birželio 14 d. 07:02  

Jurga, nežinau ar geresnė. Man gal skaitėsi įdomiau, dėl to, kad ji pirma šios serijos knyga (aš apie Šokoladą), galėčiau ir Danish atnešti. Vakar kaip tik užsiiminėjau jos vartymu. Receptų nedaug, labai panašūs į lietuviškus, paprati,bet man ji faina. Tai paimsiu :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP