Rukola su juoduoju šokoladu


       Kodėl žmonės net ko nors neragavę ar išvydę kokį keistesnį maisto derinį ima ir išdrožia - nesąmonė arba tavo skonio receptoriai kičiniai. Tarkim kad ir ta pati karamelizuota šoninė. Pirmą kartą tikrai pagalvojau - kas per nesąmonė. Bet vis tas smalsumas. Pagalvojau, geriau jau paragausiu, o tada galėsiu drąsiai sakyt, jog tai šūdas nesąmonė. Bet nutiko atvirkščiai - man patiko. Arba braškės, feta ir špinatai. Wow, koks superinis derinys, arba braškės balzaminiame sirupe, arba vaniliniai ledai su bazilikais, arba bazilikų panna cotta (iki jos dar nepriėjau, bet jei ledai buvo nerealūs, tai šitas ir turi būt gėris). Noriu paragaut dilgėlių pesto, noriu pagaliau paragaut avienos su rabarbarais kokosų piene. Ir, aišku, noriu paragaut šoninės ledų. Paragavau keptų ridikėlių, todėl dabar galiu sakyt, kad daugiau gal jų taip negaminsiu, o valgysiu žalius.
       Jau tikriausiai aišku, ką aš noriu pasakyt šia įžanga. Tie visi "nesąmoningi" deriniai jums gali patikt, jei jūs juos pirma paragausit. Gali ir nepatikt, bet tada turėsit pilną teisę sakyt, kad man tai nepatiko. Ir apskritai kiek galima valgyt cepelinus, baltą mišrainę ir sumuštinius su fermentiniu sūriu? 



       Apie šias salotas pirmą kartą užsiminė Ieva, kai tik pasigyriau, kad užsisakiau "A Homemade Life". Man tuomet jos tikrai keistai nuskambėjo - rukola su šokoladu!

Reikės:
rukolos
2 v.š. smulkinto juodojo šokolado (šiaip dėkit daugiau)
2 v.š. smulkintų žalių pistacijų (riešutų ir per daug nebūna - dėkit daugiau)
braškių (pagal receptą jų nebuvo, bet man jos ten visai gerai įsipaišė)

Padažui:
1 v.š. dižono garstyčių
3 v.š. balzamiko acto
5 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos pagal skonį

       Pirmiausia pasidarom padažą. Visus produktus gerai išmaišome. Jei trūksta aliejaus, įpilkit daugiau. Na, žodžiu, pasireguliuokit pagal savo skonio receptorius.
        Į dubenį sudedame rukolą, užpilame padažu ir atsargiai viską permaišome. Knygoje pataria tai daryti tiesiog rankomis. Dedame į lėkštes, užberiame šokolado, pistacijų. Jei norit, dar galit ir braškių uždėt.

       Na, ką aš galiu jums pasakyt. Tokių žodžių, kur parašiau Ievai, viešai nerašysiu, bet salotos yra neįtikėtinos! Šiek tiek aštrios, šiek šiek tiek rūgščios, o dar tas netikėtas saldumas... MANO skonio receptoriams jos yra daugiau nei puikios. O turguje pirkta lietuviška rukola nėra tokia išplerusi kaip prekybcentriuose ir netgi intensyvesnio skonio. 

Skanaus!

Šaltinis "A Homemade Life" by Molly Wizenberg

12 komentarai:

Lo 2010 m. birželio 29 d. 22:29  

Wow, atrodo ir skamba labai ir netgi labai labai gerai ;) o šonines ledai irgi atrodo labai patraukliai, netgi man - vegetarei :) aš irgi už naujoves ir įdomius derinius, juk toks nerealus tas naujų skonių atradimo džiaugsmas! O rukola jaučiu greitai dėsiu ne tik į salotas ir ant duonos, bet ir į ledus ir kitus desertus.

ieva 2010 m. birželio 29 d. 22:48  

džiaugasi man ir akys, ir širdis, bet, va, skrandis gurgia nelabai patenkintas :)

dar, žinok, su trešnėmis skonis dieviškas būna!
o šokoladą aš sutarkuoju ir beriu lengva ranka, kaip kokius pipirus :)

Unknown 2010 m. birželio 29 d. 22:49  

skamba šauniai šiosios salotos!mėgstu labai visokius keisčiausius derinius,ir džiaugiuos ,kad labai retai tenka kuom nusivilti ;}
šias salotas būtinai išbandysiu :}
puiku,kad atsiranda daugiau lietuviu,kurie nebijo kažką įdomesnio pagamint,nei kaip minėjai,cepelinus ir pan..

Egle 2010 m. birželio 30 d. 06:52  

Turiu rucolos kaip tik šaldytuve, jauti?? Bet neturiu šokolado ir braškių... Jaučiu teks gelbėtis salotomis su grūdėta varške. Ir rucola ;)

Atrodo gundančiai, švelniai tariant ;)

Violeta 2010 m. birželio 30 d. 08:30  

Oj, kaip tave palaikau. Nesuprantu tokių žmonių, kurie neragavę drebia į akis, kad nesąmonė. O man coca cola yra nesąmonė, bet aš nesivaipau kai draugė šalia ją gurkšnoja. Studentavimo laikais dauguma mūsų atsivalgė dešrelių ir mamos kotletų, pripažinti kitonišką virtuvę yra vienas iš žmogiškojo išprusimo įrodymų. Čia mano tokia nuomonė.
Man patinka tavo blog'as, Jurga :) jis man yra labai įdomus.

Dalia 2010 m. birželio 30 d. 08:54  

Taip!Taip! Taip! Energingai balsuoju už netikėtus derinius!

Unknown 2010 m. birželio 30 d. 09:00  

LO ir BORUZE, jėėė... ne aš viena tokia :)

IEVA, bandysiu ir su trešnėm būtinai! Nes nuo šiol aš gi tavęs klausau visur ir visada :)))

EGLE, tau tereikia nubėgt iki PC ir nusipirkt šokolado. Bandyk be braškių. Jos nėra būtinos.

VIOLETA, o man šampanas su braškėm yra nesąmonė :D
Ačiū ;)

DALIA, super!

egidija 2010 m. birželio 30 d. 10:20  

bandau skonį įsivaizduoti: rukola... na skonis panašus į riešutus... barškė.. čia viskas aišku... šokoladas - aiškiau nebuna... viską sudėjus kas gaunasi? šokoladas įdarytas braškių uogiene ir riešutukais. nurėtų būti neblogai ;)

Unknown 2010 m. birželio 30 d. 12:24  

Egidija, dar pamiršai užpilt padažu ;) Bent jau aš šitos dalies niekaip negalėjau įsivaizduot :)

Asta 2010 m. birželio 30 d. 13:55  

Jurga, žinok, skaitydama įžangą vietom net nusijuokiau :D Tokia gera! Apie mane beveik - tik aš nesakau, kad tai šūdas (atsiprašau, nesąmonė :D), o tik nusistebiu, kad aš (aš asmeniškai) valgyti nedrįsčiau/nevalgyčiau. Dažniausiai tyliai ar tik mintyse. Nu irgi kvaila, ką aš galiu pasakyt, bet kaip per save perlipt? Mane vien apie kokių... hm, krevečių paragavimą pagalvojus nupurto. Nors, jaučiu, jog gal ir skanios... Bardakas, žo, reik iš tavęs mokytis :D

Tai va, o salotos atrodo wow, nuotraukos irgi wow, o skonis gal irgi wow, šitų tikrai mielai paragaučiau beje :))

gyvenimas yra gražus 2010 m. birželio 30 d. 15:23  

Reiks ir man bandyti šias salotas-būtinai.Aš t.p.mėgėja visokiausių "nesamonių".
Jurga gal galėtum parašyti kokiais nustatymais fotkini ?(ne į temą durnas klausimas) pvz.dienos šviesoje..nu labai gražios nuotraukos ;)

Unknown 2010 m. birželio 30 d. 20:33  

ASTA, ir nereikia lipt per save. Ateis laikas ir pati paragausi :)Aš daugiau turiu omenyje keistus derinimus, o ne kažkokius egzotiškus. Abejoju, ar ryžčiausi valgyt kokius keptus tarakonus ar vikšrus :)
P.S. O krevetės žinok tai skanios. Labai, labai :)

GYVENIMAS YRA GRAŽUS, sunkų klausimą čia uždavei :) Kiekvieną kartą skirtingai. Tarkim šiuo atveju buvo - A, F 2.2, ISO 200 ir ekspozicija -1 berods. Kai fotografuoju raudonus daiktus, visada ekspo stipriai į minusą nuvarau. Nes kitaip raudona labai bjauri išeina. Bet čia fotografuota vakare. Po 18 val.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP