Šokoladiniai sausainiai su vyšniomis


   Mokslininkai teigia, jog saldumynų mėgėjai kenčia nuo meilės trūkumo. Aš taip kartais pagalvoju sau, kodėl būtent moterys dažniau valgo saldumynus nei vyrai? Jie ką - nejaučia meilės trūkumo? Ar iš viso nežino, kas tai yra? Dar mane pritrenkė išvada, kad saldumynus mėgsta kaprizingos, infantilios ir nuolatinio dėmesio reikalaujančios asmenybės! Kas nors paneikit tai... please... Bet guodžia, kad man tikrai negresia melancholija, apatija ar depresija. Ko nepasakysi apie asketišką maistą besirenkančius. Nors jei pradėčiau kas vakarą valgyt plaktą grietinėlę, tai jau reikštų depresiją. Įdomiai kažkaip čia viskas.


       Kai gyvenimas užknisa, o užknisinėja stabiliai - kartą per mėnesį, mane gelbėja Fredis (replay, replay, replay), žinojimas, jog tai praeis (juk viskas praeina, ar ne?) ir sausainiai, kartais pyragas, kartais muffinai, kartais ledai, kartais flano gabaliukas/ai, kartais... 


Reikės:
100 g kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus (per pusę - baltojo ir rudojo)
1 kiaušinis
120 g miltų
0,5 a. š. kepimo miltelių
4 v.š. kakavos
100 g šokolado (kokį mėgstat)
100 g džiovintų vyšnių

       Sviestą išsukame su cukrumi. Įmušame kiaušinį.
      Atskirai sumaišome miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Persijojame ir suberiame į išsuktą sviestą.
       Vyšnias ir susmulkintą šokoladą suberiame į tešlą ir gerai išmaišome.
       Kabiname šaukštu ir dedame ant skardos. Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 10-15 minučių.

       Išėjo trapūs, bet saldūs, labai saldūs sausainiai. Gal užsienyje džiovintos vyšnios nėra saldžios? Visai būtų galima pakeist gal kokiom spanguolėm. Cukraus mažint nelabai išeina, nes tuomet dingsta sausainių trapumas. Jau kažkada taip bandžiau daryt.

Šaltinis Clocet cooking 

Skanaus!

19 komentarai:

Egle 2010 m. birželio 27 d. 17:04  

aš vėl žiūriu pirma tarp komentuotojų :D bet labai liežuvį niežti pasakyti: "Aš tikrai nesu saldumynų vergė"(šokoladą virtuvinėj spintelėj prieš porą dienų radom - galiojimo laikas pasibaigęs prieš porą metų... :/) bet žinok, tas aprašymas, tai pusiau kaip pirštu į akį... Verčiau renkuos 'asketišką' maistą, bet ir mano nuotaikos dažnai tokios apatiškos.

Gal reikia pradėt valgyt šokoladą ir kitus saldumynus? Sausainiai... Atrodo yummy...

ieva 2010 m. birželio 27 d. 18:03  

neigiu! kategoriškai nesutinku!
nors... gal aš esu labai boga žmona, nes, va, mano akių šviesa tik tik nušlepsėjo ieškoti "something sweet"?!
o gal aš pati esu beprotiškai melancholiška ir apatiška, todėl net neragauju to, ką kepu?! ir labiausiai mėgstu tikrą, gryną, aiškų maistą...
dievulėli...
aš geriau ir toliau kategoriškai nesutiksiu su tom išvadom, tavo parašytom :)
kur tu čia taip skaitei?! daugiau nebeskaityk to skaitalo niekad! :)

gal nuotaika dar labiau pasitaisys: http://vimeo.com/1531870 :)

Viktorija 2010 m. birželio 27 d. 18:03  

Kepiau ir aš šiuos sausainius, kaip tik su spanguolėmis, nes vyšnių neradau. Gavosi saldūs, bet pakenčiamai saldūs ;)
http://gardumynai.blogspot.com/2010/05/sausainiai-su-spanguolemis-ir-sokoladu.html

Unknown 2010 m. birželio 27 d. 18:43  

Egle su Ieva, jūs tikrai nevalgot asketiško maisto. Bent jau aš taip įsivaizduoju. Kuri čia gamino lašišą su ryžiais, kuri davė bazilikų panakotos receptą, o kuri užrodė avieną su kokosų pienu ir rabarbarais, ir dar papasakojo apie salotas su šokoladu :))) Mes valgom normalų ir daugiau nei normalų maistą :) O asketiškas maistas - ką aš žinau - gal kokia duona su vandeniu, kruopos be druskos? :D
Nesu linkusi labai rimtai žiūrėt į tas išvadas. Nors kartais tikrai valgau saldžiai, todėl, kad liūdna :)
O video...mmm... vienas mylimiausių :))) Va, ten tai vestuvės :)

Viktorija, ir kaip su spanguolėm buvo? Vyšnios pridavė labai daug saldumo. Man jau retai būna per saldu, bet ne šį kartą :)

Egle 2010 m. birželio 27 d. 18:55  

oooo, matau mūsų su Ievuže požiūris sutampa :D
O šiaip, gal ir teisingai Jurga sako. Nors blog'e atsiranda tik įdomesni receptai - dabartiniai dažniausi mano pietūs - salotos su grūdėta varške :) That's it. Jau kokią 4 ar 5 savaitę kasdien :)

Unknown 2010 m. birželio 27 d. 19:14  

Oi, aš ir mėgstu pastovumą :) Jei jau patinka koks maistas tai valgau, valgau ir valgau :)))
O kažkada ir kasdien valgiau grūdėtą varškę su agurkais ir kariu. Po to persimečiau ant agurkų su krapais, aliejum ir duona :) Dieve, kaip gerai buvo. Ryt reiks pasigamint. Gerai, kad priminei.

Karolina 2010 m. birželio 27 d. 20:16  

Žiūrėjau aš į tą paskutinę nuotrauka ir svajojau, kad tarp mano 5 šokolado plytelių būtų bent viena juodojo. Nubėgu pažiūrėti. Ogi ne.. Vien pieniškas. :)) Matyt su juo būtų pernelyg saldu?

Unknown 2010 m. birželio 27 d. 20:25  

Karolina, tai ir tau neva tai meilės trūksta? :)))
Šiaip tai ten pieniškas šokoladas ;) Aš juodo nemėgstu :)

Egle 2010 m. birželio 27 d. 20:50  

Jurga, prieš porą metų mano Nr. 1 buvo pomidorai su grūdėta varške ir druska. Paskui agurkai su grūdėta varške ir krapais (+ druska/pipirai) (yra ža (ne)Tzatziki pavadinimu). O ir netgi pirmas receptas ža yra su grūdėta varške :))))

Man šita varškė yra neatsivalgomas daiktas. per amžius ;)

Karolina 2010 m. birželio 27 d. 20:50  

Pas mane visada šokolado po tiek :D jei meilės pritruktų :D
Ooo, tai reikės gaminti ;) gal jau net rytoj!
Beje, man visada tavo nuotraukos sukelia norą gamint, bet dažniausia tai būna vakaras ir būtų didžiulė nuodėmė dabar suvalgyti visą blėką sausainių.
Vat, nebejungsiu tavo blog'o vakarais :D

Unknown 2010 m. birželio 27 d. 21:05  

Egle, jau seniai aišku, kad paprastas maistas yra geriausias, bet jis vis tiek nėra asketiškas IMHO. Jis skanus ir net labai. Oi, ryt eisiu pirkt grūdėtos varškės ir agurkų :)

Karolina, :))) tik nežinau, kaip dėl cukraus. Gal pabandyk pamažink nors šiek tiek. Arba tų vyšnių nedėk :)
Ačiū už nuotraukas :)

Egle 2010 m. birželio 27 d. 21:50  

Man tai nereiks niekur eit - aš šaldytuve turiu bent tris indelius ;P

Milda 2010 m. birželio 28 d. 21:32  

Labai mielas ir įrašas, ir nuotraukos, ir sausainiai. Noriu ir aš. Kad kas iškeptų man :))

Rūta 2010 m. birželio 29 d. 12:11  

Reikės pabandyti ir su vyšniom. Ką tik džiovintas tiesa valgiau, nalabai saldžios, net vos rūgštumas jaučiasi. Seeberger pakuotė.
O šiaip tų pačių Seeberger Cranberries paieškok.

Unknown 2010 m. birželio 29 d. 12:44  

Egle, jau turiu ir aš :)))

Milda, paprašyk saviškio. Tegul kepa :)

Rūta, pas mus esu mačiusi tik lietuviškas, kurios yra saldžios. Nors kiti valgė - sakė, kad sausainiai nėra per saldūs :) Tai gal tik man taip pasirodė.

Viktorija 2010 m. liepos 3 d. 20:25  

Spanguolės turi šiek tiek rūgštumo, be to, aš naudojau juodąjį šokoladą, matyt todėl man buvo saldu, bet ne per saldu. Ypač su šaltu pienu... Mmm... :)

Unknown 2010 m. liepos 4 d. 07:47  

Viktorija, pasirodo, kad tik man buvo per saldu. Kitiems buvo normaliai ir labai patiko... na, bent jau man taip į akis sakė :D

Dovilė 2013 m. spalio 23 d. 16:50  

Kaip tik kepu šiuos sausainius ir iš tikrųjų jie nepaprastai skanūs! Tik kažkaip manieji tamsiai tamsiai rudi, sakyčiau vos ne juodi, ne tokie kaip nuotraukoje :) Čia turbūt dėl kakavos. O gal jūs net nedėjote kakavos? :)

Unknown 2013 m. spalio 24 d. 08:55  

hmm... dabar galvoju... Gal iš tiesų pamiršau įdėt jos? :D nebeatsimenu jau. Bet svarbu, kad skanūs išėjo ;)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP