Spagečiai su voveraitėm


       Prakeiktas karštis... Visai netikėtai Violeta man priminė nerealų patiekalą - naminius makaronus su voveraitėm. Intensyviai pritariamai linksiu galva, kad makaronai yr visiškas gėris. Buvo metas, kai juos gamindavau mažiausiai du kartus per savaitę - su daržovėm, faršu, tunu, mėsa ar šiaip kas būdavo po ranka. Dabar turbūt įlysčiau ir į Baltijos jūrą, ko nesu jau darius n metų. Ne todėl, kad ten nebuvau tiek ilgai,  tiesiog Baltija man per šalta. O jei šaldytuve nelabai ko buvo galima rasti, tai imdavau daug prieskonių (deriniai, aišku, ne visada nusisekę būdavo) ir tiesiog gerai apkepdavau ant sviesto... mmm... skanu.
       Beveik dvejus metus dirbau netoli "Europos", kur eidavau pietaut. Ir dažniausiai ten valgydavau makaronus. "Sena lietuviška patarlė tvirtina, kad šiluma kaulų nelaužo, bet tai yra tik miela šiaurietiška pasaka. Karštis laužo ne tik kaulus, bet ir psichiką. P. Jurkevičius Paprastai imdavau lazaniją arba makaronus su padažu. Noriu į Šiaurę. Ir kiekvieną kartą sakydavau sau - va, šiandien valgysiu ką nors kitą. Bet nejučia vis tiek pasiimdavau makaronus. Keisčiausia, kad jie nebuvo kažkokie superiniai ar labai ypatingai paruošti. Apskritai Lietuvoj turbūt nesu valgiusi normaliai išvirtų makaronų. Dieve mano, juk čia Lietuva, čia lietūs lyja. Iš kur toks karštis? Ir kartą jie ėmė ir šiek tiek atnaujino meniu. Atsirado naminiai makaronai su voveraitėm ir brokoliais. Tai buvo kažkas tokio! Gal riebalų buvo daugoka, bet vis tiek buvo gerai. Gerai pagalvojus, tiems, kurie dabar stato (ir tikriausiai tai darys per amžių amžius) aplinkelį Lazdynuose yra blogiau nei man.


        Iš tiesų tai turėjo būti naminiai makaronai... ir buvo, bet jie patyrė visišką fiasko. Citrina ir bulve, tas judesys brūkšt-spūst yra apgaulingas. Atrodo, viens du ir turi orecchiette. Nė velnio. Gavau kažkokius blynelius. Aišku, aš juos išvirsiu, bet ten tikrai ne orecchiette... Teko traukt spagečius. 

Reikės:
200 g spagečių
1 nedidelis svogūnas
50 g šoninės
dviejų saujų voveraičių
saujos brokolių
druskos, šviežiai maltų pipirų pagal skonį

1. Voveraites nuvalom, nuplaunam ir didesnes supjaustom. Sumetam į verdantį vandenį ir verdame 15 minučių. Vandenį nusunkiam.
2. Išverdam spagečius. Nupilam vandenį. 
3. Įkaitintoje keptuvėje pakepinam gabaliukais supjaustytą šoninę ir smulkiai pjaustytą svogūną. Tuomet sudedame grybus ir brokolius. Viską apkepame 3-4 minutes. Sudedame spagečius, viską išmaišome ir dar šiek tiek pakepame.

Skanaus!

18 komentarai:

anuka 2010 m. liepos 18 d. 19:00  

eik tu sau, nors neseniai išgėriau kavos su ledais (jo, prieš audrą buvo visai nekas, kai prie stalo ramiai sėdint žliaugiau kaip pirty), bet sukirsčiau lėkštę šio skanėsto :)

julė 2010 m. liepos 18 d. 19:08  

man labai patiko tavo išredaguotas įrašas, toks, na, minčių srautas. :) liuks liuks.
-makaronus irgi jamčiau,- nubraukia ji prakaitą nuo kaktos.

Unknown 2010 m. liepos 18 d. 19:23  

Anuka, joa, oras pribaigs ir mane greitai. Noriu į darbą - ten kondiškė yra :D Bjauriausia, kad vėjas dingo. Anksčiau dar skersvėjį pavykdavo namie pasidaryt. Dabar - nieko.

Jule, tik tai ir sukasi mano galvoj šiom dienom :/

Egle 2010 m. liepos 18 d. 19:31  

:D :D Nuotaikingai. :)
Laukiu to kažko, ką ten su pomidorais orkaitėj darei :)

Unknown 2010 m. liepos 18 d. 19:38  

Egle, bus. Jau padarytas, nufotografuotas ir užsuktas :)

Giedre 2010 m. liepos 18 d. 19:57  

Super derinukas!

Viktorija 2010 m. liepos 18 d. 20:08  

Kokie gražūs lauke debesys, gal pagaliau atvėsins mums orą :)

Unknown 2010 m. liepos 18 d. 21:04  

Giedre, labai paprastas, bet tikrai geras :)

Viktorija, o taip. Smagiai nulijo. Iš karto yra kuom kvėpuot :)

Milda 2010 m. liepos 18 d. 22:33  

Pralinksminai! :))

Bet šiaip tai aš makaronus valgyčiau vien su brokolių padažu (svogūnas, česnakas, čili, grietinėlė - pasaka!), o voveraites pasilikčiau su šviežiom bulvytėm.. Oi rojus. Noriu į rojų!

Unknown 2010 m. liepos 19 d. 09:42  

Milda, taip, taip, su bulvėm skanu be galo be krašto :) Ir reikės išbandyt tavo brokolių variantą :)

ieva 2010 m. liepos 19 d. 10:33  

vis tik man geriau nuo šalčio lūžtantys kaulai, nei išsilydę "smegenai" :)
va, žiūriu į makaronus tavo ir dėjuoju, jog kol vanduo užvirs virtuvėj bus pirtis vėl :) apskritai, vasara, per didžiuosius karščius, aš esu velnioniškai nesimpatiška ir didi burbuliuotoja-bambėtoja :)

Unknown 2010 m. liepos 20 d. 09:07  

Ieva, tu kaip aš :) Man ir geriau šalčiau, nors -30 irgi ne kas :)

Asta 2010 m. liepos 20 d. 17:40  

Kas burbuliuoja žiemą, kas vasarą.. :)) Aš tai vasaros mylėtoja, jei kovotume už vieną, tai ginčiau vasarą, saulę ir net ir didžiausius karščius nagais ir ragais :D

O įžanga tai labai žavi, šmaikšti ir pakelianti nuotaiką :)) Makaronai... paprasti, bet nepaprastai skanūs - aš labai mėgstu taip paruoštus, niam :)

Unknown 2010 m. liepos 21 d. 08:56  

Asta, iš tavo įrašų žinau, kad tu už vasarą visom keturiom :))) O aš tik už normalų orą - +20 laipsnių :D

Violeta 2010 m. liepos 21 d. 17:37  

Baikit ūžt - labai geras oras :D Dar geresnis įrašas :)) labai nusiteikiau :))

Unknown 2010 m. liepos 22 d. 08:50  

Nu, jau geras oras :D Nieko jis negeras.

Citrina ir bulvė 2010 m. rugpjūčio 5 d. 12:26  

Jurga, koks smagus įrašas, negaliu!! :)
Gaila, kad orecchiette nepavyko... Dabar aš jau galutinai užsikabliavau ir noriu išmėginti tą brūkšt-spust :) Jei ne, reiks į Apuliją keliauti ;)
O makaronai su voveraitėmis - super. Nors šiaip aš dažniausiai ant saviškio bumbu (nepiktai), kad jis voveraites gadina, tai taip ima jas ruošti. Man jos skaniausios pagamintos taip lietuviškai - pakeptos su svogūnėliu ir grietine ir bulvėmis. Vėl jų norėčiau... :)

Unknown 2010 m. rugpjūčio 6 d. 12:48  

Citrina ir bulve, pasigirk rezultatais, jei gausis :) Nežinau, gal čia tik man taip nesigavo :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP