Duona su mocarela ir džiovintais pomidorais

       Prieš kurį laiką zyziau, kad noriu duonkepės. Kaip ten sako - norėti reikia atsargiai, nes gali išsipildyti. Visai netikėtai Electrolux'as keliom savaitėm davė išbandyti duonkepę. Kaip ir gavau gerą progą įsitikint, ar man jos tikrai taip jau reikia. Visai neblogai būti foodblogger'e, ania?
       Šiaip dalykas žiauriai geras. Sudėjai viską ir pamiršai trims valandoms. Arba užstatai atidėjimo programą ir ryte turi šiltos duonos. Smagu.

       Duonkepės dėžė ir yra intensyviai naudojama visokiems pasigulinėjimams, pamiegojimams ir t.t.



Reikės (500 g):

190 ml vandens*
2 v. š. cukraus
1/2 a.š. druskos
1 v.š. aliejaus
1/2 puodelio suplėšytos mocarelos
1 + 1/2 v.š saulėje džiovintų pomidorų (smulkiai supjaustytų)**
3 v.š džiovintų svogūnų
2 1/4 puodelio miltų
1+1/2 a.š. sausų mielių

1. Sudedame visus produktus ta eilės tvarka, kuri nurodyta recepte.
2. Pasirenkam baltos duonos programą (1).
3. Pasirenkam pageidaujamą apskrudinimą.
4. Ir ... laukiam, kol po 3 valandų iškeps. 


* Pagal receptą vandens yra 205 ml, bet kadangi man duona vis sukrisdavo, tai gavau patarimą sumažinti vandens kiekį. Ir tai padėjo. Duona sukrito daug daug mažiau.
** naudojau savo džiovintus pomidorus... hmm... pomidorai velniškai rūgštūs nuo acto, nors duonoj ar kokiose salotose to nesijaučia, bet vienus valgyt nelabai, nelabai. 

14 komentarai:

Karolina 2010 m. rugpjūčio 9 d. 19:54  

O žiūriu taviškis katinas toks pat kaip ir mano - dėžių mėgėjas, atsiradus naujai, bent pora dienų ji būna jo vieša slėptuvė :)
Duona aš kartą esu kepus, bet gavosi toli gražu ne tobulai.

Unknown 2010 m. rugpjūčio 9 d. 21:15  

Man atrodo, kad tos dėžės visiems katinams yra kažkas toookio :D

Šiaip ji labai skiriasi nuo tos duonos, kurią esu kepusi kelis kartus. Visai kitokia tekstūra ir skonis.

Rūta 2010 m. rugpjūčio 9 d. 21:23  

:) Ot prasidėjo duonkepių virusas! :) Kas "skolon" gavo, o pas mane ji išvis atkeliavo dovanų! :) Neatsidžiaugiam visa šeimyna - dar nespėjus suvalgyti vieno kepalėlio, jau prašo dar... :)
O taviškė duona labai skaniai atrodo... Kada nors ir į mano duonkepę tokia būtinai pateks :P

Asta 2010 m. rugpjūčio 9 d. 21:42  

Nu jau kaip aš ant savęs pykstu, kad per retai paštą tikrinu. Nenusakomai pykstu. Todėl, pati pavėlavus, dabar grožiuosi ir seilę varvinu į kitų duonytes. Atrodo labai puikiai. Labai :)

Viktorija 2010 m. rugpjūčio 9 d. 21:58  

Mano paskutinė kepta ruginė duona irgi šiek tiek sukrito. Pastebėjau, kad jos tešla buvo skystesnė negu kitų. Gerai, kad skoniui tai neatsiliepė. Ir labai gaila, kad šiandien iš manęs duonkepę jau atsiėmė... :)

Milda 2010 m. rugpjūčio 9 d. 22:00  

Mane taip žavi ta galimybė ryte pusryčiams valgyt dar šiltą duoną! Bet kadangi niekas nei skolina, nei dovanoja - svajoju toliau! :))

egidija 2010 m. rugpjūčio 9 d. 22:39  

kažkada, šio mėnesio gale ir mano namus šita gėrybė aplankys :D o tada.... :D
o pomidorai duonoje jautėsi? nes kažkaip nelabai matosi, ar tiesiog labai, labai smulkiai supjaustyta?

Egle 2010 m. rugpjūčio 10 d. 08:46  

Žinai, galvojau galvojau, kodėl tau rūgštūs pomidorai gavosi. Ir į galvą toptelėjo tik dvi mintys:
- gali būti kad pomidorai patys savaime buvo rūgštūs; or
- todėl, kad orkaitėje ne iki galo išdžiūvo, liko drėgnoki ir užpylus actu rūgštelė stipriai išryškėjo.

Anyway, čia tik mano spėjimas...

Unknown 2010 m. rugpjūčio 10 d. 09:04  

RŪTA,kaip smagu tokį dalyką gaut dovanų :)

ASTA, va, va... dabar gali pradėt tikrintis bent jau kartą per dieną :)))

VIKTORIJA, gerai, kad tas sukritimas neatsiliepia skoniui. Net ir sukritusi ji vis tiek yra labai skani :)

Žiupsneli, taip, rytais labai smagu šiltą duoną valgyt.

EGIDIJA, skonis jautėsi, bet gabaliukai ištirpo tiek pomidorų, tiek mocarelos :)

EGLE, gali būti, kad antras variantas. Aš tada ir rašiau, kad man toks įtarimas, jog jie neišdžiuvo iki galo. Na, bet salotose visai gerai :)

Indrė 2010 m. rugpjūčio 10 d. 18:36  

Ufff graži :) aš irgi laukiu kada ta duonkepė pas mane atkeliaus... Labai maga išbandyti :) o labiausiai vilioja keksas iš pat ryto (juk ir jį galima ten užmaišyti, ar ne? ;) )

Svetlana Batura 2010 m. rugpjūčio 18 d. 18:52  

na as tai nuo saves: puikios nuotraukos! :)
Kazkaip senai cia lankiausi, skubiai itraukiu tavo bloga i skaitomuji sarasa. Apsileidimas kad darau tai tik dabar. na bet kaip ten sakoma.. "geriau veliau..." Linkejimai!!!

Unknown 2010 m. rugpjūčio 18 d. 21:53  

Indre, ar tik ne mano duonkepė tau klius :) Nes iš manęs tik pirmadienį paėmė, nes kažkas iš blogerių neatsiliepė ir man teko laimė ilgiau naudotis.

Sveta, ačiū :) Labai smagu tai girdėt iš tavęs :)

Ruta 2010 m. rugpjūčio 27 d. 14:49  

Aš duonkepę irgi turiu ir nemažai naudoju, bet po eilės bandymų joje tik minkau ir kildinu (duoną, puikias mielines bandeles, picą ir t.t.), o paskui formuoju kepaliukus ar bandeles, dar pakildinu ir kepu orkaitėje, tada nesukrenta net ir minkščiausia tešla (kaip pvz. ciabattos), nes man ta sausoka, kuri gerai iškepa duonkepėje - nelabai skani

Asta 2010 m. lapkričio 1 d. 20:07  

reikės išbandyti šitą duoną. kaip tik turiu daug džiovintų pomidorų. tik va brangusis nelabai duonkepines duonas valgo, tik pirktines pripažįsta, kažko baidosi naujoviškų duonos skonių

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP