Sumuštiniai su voveraitėm

       Darbe diegiam naują apskaitos ir darbo užmokesčio programą. Sakė, kad tos įmonės projektų vadovė yra protinga. Ar tai, kad gera. Nepamenu jau tiksliai. Aš patikėjau. Tikrai. Buvo susitikimas. Prieš mane sėdėjo (Prisiekiu!) Claudia Schiffer prototipas. Tokia, į kurią pažiūrėjus iš karto depresija ir anoreksija išsivysto. Ir kažkaip tarp šnekų apie tabelius, darbo užmokestį ir komandiruotes pradėjo lįsti visokios mintys - norėčiau būt blondinė, norėčiau svert 50 kg, norėčiau ilgų kojų, norėčiau... O programos diegimas dar net neprasidėjo... (gilus atodūsis).


       Bet grįžtam prie maisto. Namai kvepia džiovinamais grybais, dalis jau laukia žiemos šaldymo kameroje, o dar trečia dalis jau suvalgyta. Et, noriu dar... Nieko labai gudraus ir pikantiško nepasiūlysiu, o ir ar verta? Taigi genialumas slypi paprastume. Man skaniausi grybai, t.y. baravykai ir voveraitės, yra tiesiog pakepti svieste. 

Reikės (tikslių kiekių nebus):
1 svogūno
voveraičių
sviesto kepimui (nepagailėkit)
druskos ir šviežiais maltų pipirų pagal skonį 
skrudintos duonos
česnako skiltelė 

1. Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes supjaustome.
2. Svogūną susmulkiname ir pakepiname svieste, kol suminkštėja. Sudedame voveraites, uždengiame dangčiu ir kepame apie 10-15 minučių. Įdedame druskos pagal skonį, užberiame šviežiai maltų pipirų.
3. Skrudintą duoną iš abiejų pusių ištriname česnaku. Ant viršaus uždedame keptas voveraites. Kad be galo skanu, aišku, sakyt jau nereikia.  

Skanaus!

Nužiūrėta iš The Good Mood Food Blog

4 komentarai:

Indrė 2010 m. rugsėjo 6 d. 20:29  

Aš dar turbūt kokios grietinės įmaišyčiau, kad tvirčiau būtų. Sounds tasty - aš taip ir nebuvau grybauti :(

Unknown 2010 m. rugsėjo 6 d. 20:38  

Indre, taip, taip, nemanau, kad pagadintų skonį, bet grietinė retas svečias mano šaldytuve :))

Asta 2010 m. rugsėjo 6 d. 21:04  

Juokiuosi iš širdies, beskaitydama apie tą jūsų vadovę :D Man irgi kartais taip būna - kartais net pažiūrėjus kokį filmą, kur kokia įspūdingai nuostabi moteris ar mergina vaidina - tiek svajonių nerealių kyla :))) Netyčia, nejučiom.. Paskui pamiršti ir toliau gyveni. Su savim :))

Sumuštiniai oooo....!! Ir man, ir man bent mažulytį :))

Unknown 2010 m. rugsėjo 7 d. 08:45  

Asta, kaip gerai, kad ne aš viena tokia :D Jo, po to vėl tenka susitaikyt su savimi ir gyvent toliau :)))

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP