Aklos vištos grūdas arba Kristoffer Hovland ir norvegiškos žuvys


       Taigi, taigi... nuskilo kaip aklai vištai - visiškai netikėtai gavau pakvietimą į Norvegijos žuvų patiekalų pristatymą "Riverside" restorane. Kulinarinis šou yra vienas iš šiuo metu vykstančių Norvegijos dienų renginių. Renginyje buvo pristatinėjamos tikrai aukštos kokybės ErvikFisk šaldytos žuvys, o maistą ruošė vienas geriausių Norvegijos šefų Kristoffer Hovland.


       Kristoffer Hovland 2004 m. buvo išrinktas geriausiu Norvegijos šefu. Dirba Fossheim viešbutyje Norvegijoje. Mačiau yra skiltis "Job oportunities". Reiks kreiptis. Gal bent jau indus plaut paimtų. Lietuvoje lankosi ketvirtą kartą. Šiaip Kristoffer'is labai žavingas ir paprastas žmogus. Kad jūs būtumėt girdėję, su kokia meile ir aistra jis šneka apie savo darbą - I rock in my kitchen! ... O kad aš galėčiau tą patį pasakyt apie savo darbą - I rock in my office! Kaip Eglė ir rašė - teisingas šefas su teisingu požiūriu į virtuvę. 

       ErvikFisk yra naujokai Lietuvos rinkoje, bet tikrai ne Norvegijoje. Per metus pagauna apie 15 000 tonų žuvies. Žuvis jau laive per keturias valandas nuo pagavimo yra išdorojama, užšaldoma ir vakuumuojama. Žuvies pasirinkinimas yra nemažas - atlantinė menkė, juodadėmė menkė, molvos, brosmės, paltusai, jūriniai ešeriai, vilkžuvės ir patagoniniai natoteniniai dančiai (juokingas pavadinimas, ar ne?).
       Žuvies kol kas galima įsigyti tik "Biosaloje". Importuoja UAB "Gauva". O žuvis tikrai gera ir skani. Ir tikrai skiriasi nuo tos, kurią perkate PC.  

       Mums buvo pateikta:
       - lašiša marinuota su agurkais, burokėlių piurė (ak!) su garstyčių ir medaus padažu.


        - Tuomet buvo krabai su majonezu, pagardinti peletrūnu ir laiškiniais česnakais. Nuotraukos kažkodėl neturiu. Vėliau buvo patiekti šilti užkandžiai - juodadėmė menkė su karštu daržovių garnyru (morkos, salierai bešamelio padaže) bei juodojo paltuso gabaliukas ant žirnių tyrės (ak!) su laimo, sojos padažu.

       - Pagrindinis patiekalas buvo atlantinė menkė su bulvių koše, švelniu pankoliu ir padažu. Visada sakiau, kad menkė su bulvių koše yra dieviška! 























       Na, ką aš galiu pasakyt... Vakaras buvo daugiau nei tobulas. Taip daugiau tokių vakarų mano gyvenime.

7 komentarai:

Egle 2010 m. lapkričio 25 d. 21:02  

Aš jau nebekomentuosiu :D

blphotography.co.uk 2010 m. lapkričio 25 d. 21:03  

Sauniai!!! Taip skaniai viskas atrodo... Daugiau tokiu vakaru :)

Unknown 2010 m. lapkričio 25 d. 21:27  

Egle, suprantu :D

Aurelija, smagu tai girdėt ;)

Unknown 2010 m. lapkričio 25 d. 21:55  

tų vakarų tikrai bus, tik norėk pakankamai stipriai ;)

Valentina 2010 m. lapkričio 26 d. 09:18  

Vis grįžtų ir grįžtų "sudalyvauti" šiame vakarėlyje... Ech... nugi fainai :)

Citrina ir bulvė 2010 m. lapkričio 26 d. 14:52  

O, čia buvo neblogiau nei "Expogast"! Kaip dabar suvalgyčiau tą menkę... :)

Asta 2010 m. lapkričio 26 d. 21:23  

O.. Mmm. Mmmmmm.... :)))
Nebeliko žodžių, tiesiog va taip ir palinkėsiu - kuo daugiau tokių nuostabių vakarų! :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP