Dinner Explorer vakarėlis ir sūrio-špinatų štrudelis

       Uf... praeita savaitė buvo įdomi. Pirmadienį - Kulinarijos studija su Dinner Explorer vakarėliu, antradienį - ledo ritulys, trečiadienį - Kristoffer Hovland (dar ilgai dūsausiu), ketvirtadienį - parodos atidarymas, penktadienį - OK... penktadienis ir visas savaitgalis nebuvo įdomus... paracetamolis, citrina, imbieras, medus ir šiltos kojinės.


       Taigi apie pirmadienį. Dinner Explorer surengė paskutinį šiais metais vakarėlį (tikiuos, kad paskutinis tik šiais metais, o ne apskritai) - Transilavinijos tema. Ir kaip visada nepamiršto pakviesti ir maisto tinklaraštininkų. Buvo gaminami vengriški, rumuniški patiekalai, ragaujamas tradicinis regiono vynas, skambėjo gitara. Šį kartą mes, t.y. maisto tinklaraštininkai, sėkmingai pasiplovėm nuo maisto gaminimo ir negaminom nieko. Degustavom vyną, plepėjom ir ragavom kitų pagamintą maistą. Juk ir mums reikia pailsėt nuo gaminimo, ar ne? Laikas praleistas tikrai puikiai. Neįpareigojanti aplinka, malonus bendravimas, smagūs žmonės ir geras maistas - ko daugiau reikia? Tiesa, maistą gaminti padėjo Arūnas Stoškus.


       Buvo gaminti trys patiekalai - Guliašas su citrina ir kardamonu, sūrio-špinatų štrudelis ir blynai su slyvom ir vaniline grietinėle. Blynai kaip blynai, bet va štrudelis...galima liežuvį praryt. Guliašas irgi buvo žiauriai geras. Mėsa burnoj tirpo. Štrudelis jau savaitgalį buvo išbandytas - fantastika! Eglė mačiau irgi bandė. Atsiliepimai tokie patys.

3 komentarai:

Eva 2010 m. lapkričio 28 d. 20:51  

Vien jau vaizdas apetitą skatinantis, tai ką jau ten turbūt kalbėti apie skonį... :)
O štrudelį su kokia tešla darėte? Nes recepte pateikiama pasirinkimo laisvė tarp sluoksniuotos ir filo tešlos. Kaip tavo nuomonė skaniau būtų? :)

Unknown 2010 m. lapkričio 28 d. 22:30  

Aš dariau ir ten darėm su šaldyta sluoksniuota tešla, bet sakė, kad su filo yra skaniau :) Jei gausi filo, pabandyk su filo :)

Asta 2010 m. lapkričio 29 d. 19:33  

Štrudelis atrodo taip gražiai, kad tikrai norisi kuo greičiau išbandyti :) Tik filo tešlos štai Kaune nelabai rasti galima (nebent kažkas paskutiniu metu pasikeitė?), todėl belieka bandyti su sluoksniuota :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP