Imbieriniai sausainiai

       Gerums ant dūšios... Toks, koks būna prieš Kalėdas. Tik skirtumas tas, kad jis tęsiasi jau gerus dvejus mėnesius, kai grįžau iš atostogų. Ir tai nepraeina. Ir tai mane stebina. Ir nenoriu, kad tai pasibaigtų. Nes taip gerai viduj nesijaučiau jau kokius... ai, niekada gyvenime dar taip gerai nesijaučiau. Gal aš išdurnėjau, a?


Reikės:
300 g miltų
200 g sviesto
100 g cukraus
3 v. š medaus (tokie kupini šaukštai)
1 kiaušinis (L dydžio)
0,5 a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių
2 v.š. malto imbiero
2 v.š. cinamono
1,5 v.š. malto muskato
0,5 v.š. kardamono
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių

1. Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Išsukame sviestą, tuomet suberiame visą cukrų ir medų. Viską kartu gerai išsukame.
2. Įmušame kiaušinį ir išmaišome iki vienalytės masės.
3. Miltus persijojame kelis kartus su kepimo milteliais ir prieskoniais.
4. Miltus po truputį suberiame į sviesto masę. Jei trūksta miltų, dar šiek tiek įdėkite. 
5. Paruoštą tešlą suvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1-2 val.
6. Iškočiojame tešlą ant miltuoto paviršiaus. Spaudžiame formeles ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 10 minučių. Bet galit jau ir anksčiau pradėt žiūrėt. Jie greitai kepa.  

- Kepiau iš pusės kiekio. Kitą dalį užšaldžiau. Bet vis tiek išėjo dvi pilnos skardos sausainių.
- Traškūs, trapūs, bet galėtų būti šiek tiek aštresni mano skonio receptoriams.
- receptą rankiojausi iš interneto. Ir galiausiai skaičiau mano mėgstamą La Patissiere tinklaraštį.

Skanaus!

24 komentarai:

Egle 2010 m. lapkričio 15 d. 21:24  

Tobula, nekantrauju ir aš išsikept... Vis dar ne laikas...

egidija 2010 m. lapkričio 15 d. 21:45  

tas raudonas kaspinėlis labai žavingas...
gi paskaičiavus iki Kalėdų mėnuo ir beliko, kas tas yr... tik man vat tos Kalėdinės dvasios kol sniego nėr, nu niekaip neišeina pajusti...

In 2010 m. lapkričio 15 d. 22:03  

ojejeje... dabar Kalėdom dar labiau kvepia:)Gražuuu:)

Citrina ir bulvė 2010 m. lapkričio 15 d. 22:05  

Nea. Aš protestuoju. Dėl Kalėdų. Ei, palaukim bent iki gruodžio pradžios, ką?.. :) O briedžiai nuostabūs. Kaip gyvi. Atrodo, tuoj pradės šokinėti :D

Unknown 2010 m. lapkričio 15 d. 22:08  

Merginos, MAN Kalėdos perkeltine prasme jau nuo rugsėjo mėnesio. Nieko negaliu padaryt :))

Svetlana Batura 2010 m. lapkričio 15 d. 22:11  

kvepia Kaledom :) Aciu

Sima 2010 m. lapkričio 15 d. 22:44  

Ačiū už tą malonų jausmą, kai iš kažkur (šį sykį iš tavo tinklapio) ant pirštų galų atitipena stebuklo - Kalėdų stebuklo - nuojauta. gera...

Loreta 2010 m. lapkričio 16 d. 08:23  

Mmmmm, Kalėdos... Aš isteriškai vaikštau po blogus ir tik kai pamatau ką kalėdiško atsigaunu :D Kartais lenda mintys į galvą, kad šiemet gal jos neateis...

Unknown 2010 m. lapkričio 16 d. 09:18  

Kalėdiškai švaru ir jauku...

Violeta 2010 m. lapkričio 16 d. 12:32  

Tegu nepraeina, tegu nepraeina gerums, Jurga, tegu anas nepraeina :)

Asta 2010 m. lapkričio 16 d. 22:07  

Grooožis :) Lyg tyčia man šiandien brangusis parvežė formelių meduoliams - kiškutį ir.. briedžiuką! Lygiai tokį patį ar labai labai panašų :)) Kepsim kepsim, ir mes meduolius greitai kepsim :)

Miglė 2010 m. lapkričio 19 d. 21:31  

Iš tiesų, atrodo nuostabiai :)Gal papasakotumėt, kur galima įsigyt tokių formelių-briedžių? :)

Unknown 2010 m. lapkričio 20 d. 09:50  

Migle, man iš Kauno atvežė http://www.arevitosiranga.lt/?cat=contacts
O Vilniuj mačiau yra pirkt čia - http://www.scilis.lt/1/ :)

Egle B 2010 m. lapkričio 24 d. 12:23  

Gerums... Šneki lyg iš mano kraštų būtum :D

Išbandysim ir mes šiuos. Turim visą kibirą formelių, pagaliau panaudosim pagal paskirtį, o ne plastilinui pjaustyt :)

Ausra 2010 m. gruodžio 1 d. 15:25  

Noriu paklausti, o sviesta, kai cukru i ji iberi, reikia sukti tol, kol cukraus kristaleliu svieste nebesijaus? Ar tiesiog gerai ismaisyti?

Unknown 2010 m. gruodžio 1 d. 21:15  

Aušra, aš suku... na, tiksliau mikseris tai daro... iki purumo. Na, kol masė pabaltuoja. Kokia geras 5 minutes.

Unknown 2010 m. gruodžio 1 d. 21:16  

Šiaip kiti deda cukraus pudrą vietoj cukraus. Neva tai geriau. Nemanau, kad rezultatas turėtų labai skirtis. Tik nepamiršk daugiau prieskonių įdėt, kad aštresni būtų ;)

Ausra 2010 m. gruodžio 3 d. 14:12  

Jurga, labai aciu. Ir gerai, kad pasakei, jog su mikseriu suki, nes as buciau su ranka sukusi iki nezinau kokio nuovargio laipsnio :))) Apskritai menkute pastabele: ar butu galima visas tokias smulkmenas (bet labai svarbias nelabai geroms kepejoms kaip as), pvz., kad suka mikseris, iki kokio purumo ir t.t. parasyti recepte? Kartais truksta aiskumo, na, kad butu vos ne kaip mazam vaikui paaiskinta ir kad nekiltu absoliuciai jokiu klausimu. Buciau be galo dekinga! O sausainius planuoju si savaitgali kepti. Tikiuosi, kad pavyks! ;)

Auksuolė 2010 m. gruodžio 22 d. 20:29  

Turiu pastebėjimą dėl miltų. Jų tikrai reikia bent 600 g, kad tešla būtų tinkama kočiojimui ;)

Unknown 2010 m. gruodžio 23 d. 09:17  

Auksuole, dėjau būtent tiek miltų ir gal dar kokią maksimum saują papildomai, bet tikrai ne 600 gramų. Ir man kočiojosi. Ji yra šiek tiek limpanti, bet tokia ir turi būt :)

Ausra 2010 m. gruodžio 23 d. 12:29  

Aciu uz recepta. Vakar pagaliau prikepiau Kaledoms sausainiu kruva. Visiems patiko, nors as gal dar daugiau prieskoniu deciau (dejau siek tiek daugiau nei buvo nurodyta recepta, zodziu, pagal Jurgos rekomendacija). Beje, miltu ir man reikejo gerokai daugiau, apie 600 g, na, bet uz tai sausainiu daugiau gavosi :)) Aciu, Jurga. Siltu ir skaniu tau svenciu!

Unknown 2010 m. gruodžio 23 d. 14:01  

Merginos, o kokį sviestą naudojot? Kažkiek pasiaiškinau, kad nuo sviesto gali priklausyti miltų kiekis. Man tikrai galva neneša, kodėl tiek daug miltų sunaudojot.

Ponas 2011 m. spalio 1 d. 09:35  

Eikit jus moterys :D:D, juokingos. Cypiat kaip grazu kaip tobula, oh kaip skanu. Bent vien kepet sita recepta? Vienintele mergina susiprato, kad su tokiu kiekiu sviesto neiskepsi. Jo kaip jinai ir rase cia bent 600g miltu reik, ir nepriklauso cia nuo sviesto firmos ir nebesvaikit, cia net vaikui aisku. As tau paaiskinsiu Jurga, nereiks aiskintis. Kita karta stiklinemis matuok miltus. Jei per pus sviesto maziau tai butu uzteke dvieju stikliniu arba ~400g. Na tu miltu gali reiktu tokio tik tokiu atveju jei tu sviesto netirpdytum o kambario temperaturos detum, bet tada neisivaizduoju kaip keps :/, matyt issilies viskas, ar ne? O siaip tai receptas tai skanus, labai skanus, ir galiu tai pasakyt nes kepiau, priesingai nei skeriai kai kurie cia.

Sandra 2012 m. lapkričio 24 d. 00:35  

Ponui:

As kepiau siuos sausainius pries dvejus metus ne karta ir ne du, kepiau ir pernai, taip pat kepsiu siemet. Visus kartus kepiau pagal si recepta ir viskas buvo gerai ;)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP