Naminiai makaronai

Reikės:
200 g miltų
2 dideli kiaušiniai
1 v.š. alyvuogių aliejaus

1. Iš miltų padarome šulinį. Įmušame kiaušinius, supilame aliejų ir įberiame žiupsnį druskos. Viską sumaišome, suspaudžiame į gabalą. Jei limpa, dar pridedame miltų.
2. Minkome tešlą tol, kol ji pasidaro tąsi ir glotni.
3. Suformuojame rutulį ir uždengiame dubeniu. Paliekame valandai laiko.
4. Pabarstome stalą miltais ir pradedame kočioti. Tešlą galite padalinti į kelias dalis. Tešla turi būti beveik permatoma (Aš tiek kantrybės neturėjau, todėl mano nebuvo labai jau permatoma).
5. Iškočiotus tešlos gabalus padžiaukite ant ko nors. Tam reikalui man puikiai pasitarnavo štatyvo kojos. Tešlą palikite džiūti 10-15 min.
6. Iškočiotą tešlą pabarstome miltais, laisvai susukame ir supjaustome nori pločio juostelėmis.
7. Juosteles išvyniojame, apibarstome miltais ir paliekame džiūti 1-2 val.
8. Makaronai verda apie 5 minutes.


Padažas makaronams nužiūrėtas iš Jamie's 30 minute meal

1 svogūnas
2 salierų stiebai
1 morka
čili pipiras (pagal skonį) 
200 g maltos jautienos
3 v.š. balzamiko
2 česnako skiltelės
skardinė pomidorų savo sultyse
300 ml vandens
druskos, rozmarino, baziliko

1. Svogūną, morką ir salierus supjaustome stambiai ir susmulkiname kombainu. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame smulkintas daržoves. Šiek tiek apkepame.
2. Sudedame maltą jautieną ir rozmariną. Kepame tol, kol išgaruoja visi skysčiai ir masė šiek tiek apskrunda. Nepamirškit periodiškai vis pamaišyt.
3. Tuomet įpilame balzamiką, išmaišome ir šiek tiek pakepame. Sudedame grūstas česnako skilteles, supilame pomidorus savo sultyse. Pomidorus su mentele susmulkiname. Įpilame 300 ml vandens. Labai nepergyvenkit, kad padažas labai skystas. Skystis išgaruos ir jis vėl sutirštės. Viską dar pakepame apie 8-10 min.
4. Išvirusius makaronus suverčiame į keptuvę ir viską išmaišome. Dar įdėkite šviežio baziliko. Ant viršaus užtarkuokite kieto sūrio.
       Ir voilà turim nerealius pietus/vakarienę. Apsivalgymas garantuotas. Tiek naminiai makaronai, tiek padažas yra nerealūs.

Skanaus!


10 komentarai:

Asta 2010 m. lapkričio 1 d. 19:25  

Nepakartojama! Ploju atsistojus ir giriu iki dangaus! :))

Asta 2010 m. lapkričio 1 d. 19:54  

Nuostabus išmoningumas su statyvu :) Labai skaniai atrodo!

Inga 2010 m. lapkričio 1 d. 20:07  

super skanu :) man naminius makaronus daro mano mociute :) as kazkaip tingiu :) bet skoni zinau ir pavydziu tau tavo kantrybes ir tu makaronu :) unreal :)

Citrina ir bulvė 2010 m. lapkričio 1 d. 20:31  

Kas gali būti nuostabiau už namie gamintus makaronus? ;) Mes po orecchiette daugiau taip ir negaminome... kiek per maža mūsų virtuvėlė... Bet slapta mąstome apie makaronų gaminimo mašina :)
Padažėlis irgi puikus :)

In 2010 m. lapkričio 1 d. 21:16  

Labai labai šie makaronai, man jie taip elegantiškai susiraitę:) Aš vis prityngiu juos pasigamint, bet manau reiks!:)

Viktorija 2010 m. lapkričio 1 d. 21:33  

Atrodo labai skaniai :) Aš dar kaupiuosi šiam patiekalui, nes nelabai mėgstu kočioti tešlą, bet tikiu, kad kada nors subręsiu :)))

Indrė 2010 m. lapkričio 1 d. 22:24  

Super :) atrodo fantastiškai. Aš kai dariau kiaušininius makaronus nepavyko, tai baltai pavydžiu kas juos moka pagamint :)

Vio 2010 m. lapkričio 1 d. 23:10  

Štatyvo kojos :)) ne šiaip kur ant kėdės numetė :)) Aš saviškio paklausiau, ar galėčiau ant jo štatyvo kojų padžiauti tešlą, tai jis visai nieko nesuprato ko aš čia noriu:) Bet taigi žiauriai patogu, rimtai. Ir absoliučiai tikiu, kad apsivalgymas tokių makaronų yra neišvengiamas :) šauni tu :)

Sima (Mukatanas) 2010 m. lapkričio 2 d. 12:22  

Labai mėgstu gaminti naminius makaronus - tiesiog tas procesas visiškas gėris vėsiomis rudens ar žiemos savaitgalių popietėmis :)

Neringa 2010 m. lapkričio 2 d. 21:23  

Atrodo nerealiai skaniai! Makaronu nebandziusi pati gaminti, bet turbut dar ilga laika neprisiruosiu, bet padaza butinai isbandysiu :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP