Vištiena aluje


       Šiandien, rugsėjo 14 d., sueina lygiai metai nuo Keith Floyd mirties. Nuo jo tikriausiai ir prasidėjo mano aistra maistui. Dar buvo tokia Merrilees Parker, kuri vienodai skaniai valgydavo ir desertus Paryžiuje, ir troškinį iš šiaurės elnio kraujo Švedijoje, bet apie ją kada nors vėliau. Floyd'as... Rašo, kad jis mirė taip, kaip ir gyveno - su taure vyno vienoje rankoje ir cigarete - kitoje. Keith'o laidos buvo žavingos, elegantiškos, kupinos aistros ir meilės tam, ką jis darė. Ir vynas ten liejosi laisvai. Daug vyno. Taip, jis tikrai nebuvo sveiko gyvenimo būdo propaguotojas ir vyno jis gal per daug gėrė degustavo. Na, bet juk visi mes turim trūkumų, ania? Bet už tai kaip jis gamino!


       Taigi, vištiena aluje pagal Keith Floyd. Kas yra valgęs, visiems be galo patiko. Alų imkit tokį, kokį mėgstat. Esu bandžiusi ir su šviesiu, ir su tamsiu alumi. Su visais tiko ir patiko.


Reikės (2 porcijom):
apie 600 g vištienos (gali būti višta gabalais, gali būti šlaunelės, sparneliai etc.)
0,5 l alaus
2-3 morkos
5-6 nedidelės bulvės
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
keli lauro lapeliai, pipirų, druskos
aliejaus kepimui

1. Vištieną iš abiejų pusių pakepiname keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 10 minučių.
2. Nuskutame morkas ir supjaustome griežinėliais. Bulves švariai nuplauname. Jei bulvės didesnės, galite perpjauti per pusę.
3. Į puodą sudedame keptą vištieną ir visus kitus produktus bei prieskonius. Užpilame alumi. Puodą uždengiame ir  verdame ant vidutinės ugnies apie 20-30 minučių.

Skanaus!


Baravykai su makaronais

       Toks jausmas, kad jau antra savaitė visi tik ir ūžia apie grybus - kiek ir kur rado. Šiandien bendradarbis grįžo nusivylęs - rado tik 35 baravykus. Aišku, aš ir taip jausčiausi, jei praeitą savaitę būčiau radus 100 baravykų. Iki šiol dar akyse stovi facebook'e gražiai išguldyti 63 tikrieji (!) baravykai. Prieš valandą buvo įdėta nuotrauka su 79 baravykais. Išprotėjimas visiškas... Bet tai kaip smagu palakstyt po mišką, a?



       Labai norėjau rizoto su baravykais, bet grįžus iš miško staigiai apsisprendžiau dėl baravykų su makaronais. Rizotas...na, reikia nusiteikt meditatyviam maišymui, o kai skrandis tuščias, norisi greitesnio rezultato. Taigi baravykai su makaronais. Kitu metų laiku būtų makaronai su baravykais, o dabar... dabar baravyyyykai su makaronais. Kiekių šį kartą ir nebus. Viskas priklauso nuo turimo baravykų kiekio. O ir šiaip... visi ir visos šitą receptą žinot. Tik vieni gamina su šonine, su svogūnais, be svogūnų, su grietine, su grietinėle, su krapais ar su čiobreliais, patiekiat su bulvėm, bulvių koše ar makaronais. Makaronai dar gerai ir tuom, kad jų skust nereikia.


Reikės:
didelio svogūno
baravykų
sviesto
šiek tiek grietinėlės (arba pieno)
makaronų

1. Supjaustom svogūnus ir kepiname svieste, kol suminkštėja.
2. Sudedame stambiai suspjaustytus baravykus, uždengiame dangčiu ir viską kepame apie 10-15 minučių. Įpilame grietinėlės ar pieno.
3. Tuomet į keptuvę suverčiame jau išvirusius makaronus. Išmaišome viską ir paliekame kelioms minutėms, kad visi skoniai susimaišytų ir persimaišytų.

Skanaus!

Sumuštiniai su voveraitėm

       Darbe diegiam naują apskaitos ir darbo užmokesčio programą. Sakė, kad tos įmonės projektų vadovė yra protinga. Ar tai, kad gera. Nepamenu jau tiksliai. Aš patikėjau. Tikrai. Buvo susitikimas. Prieš mane sėdėjo (Prisiekiu!) Claudia Schiffer prototipas. Tokia, į kurią pažiūrėjus iš karto depresija ir anoreksija išsivysto. Ir kažkaip tarp šnekų apie tabelius, darbo užmokestį ir komandiruotes pradėjo lįsti visokios mintys - norėčiau būt blondinė, norėčiau svert 50 kg, norėčiau ilgų kojų, norėčiau... O programos diegimas dar net neprasidėjo... (gilus atodūsis).


       Bet grįžtam prie maisto. Namai kvepia džiovinamais grybais, dalis jau laukia žiemos šaldymo kameroje, o dar trečia dalis jau suvalgyta. Et, noriu dar... Nieko labai gudraus ir pikantiško nepasiūlysiu, o ir ar verta? Taigi genialumas slypi paprastume. Man skaniausi grybai, t.y. baravykai ir voveraitės, yra tiesiog pakepti svieste. 

Reikės (tikslių kiekių nebus):
1 svogūno
voveraičių
sviesto kepimui (nepagailėkit)
druskos ir šviežiais maltų pipirų pagal skonį 
skrudintos duonos
česnako skiltelė 

1. Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes supjaustome.
2. Svogūną susmulkiname ir pakepiname svieste, kol suminkštėja. Sudedame voveraites, uždengiame dangčiu ir kepame apie 10-15 minučių. Įdedame druskos pagal skonį, užberiame šviežiai maltų pipirų.
3. Skrudintą duoną iš abiejų pusių ištriname česnaku. Ant viršaus uždedame keptas voveraites. Kad be galo skanu, aišku, sakyt jau nereikia.  

Skanaus!

Nužiūrėta iš The Good Mood Food Blog

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP