Bananų duona su rabarbarais

       Na, pagaliau pataikiau kelis kartus pažiūrėt taip išreklamuotus "Virtuvės mitų griovėjus". Turint omenyje tai, kokias laidas mes turėjom ir vis dar turim iki šiol ant LT, manau, kad nieks manęs nekaltins, jog žiūrėjau gan skeptiška nusiteikusi, bet... Hmm.... Man visai patiko. Aišku, tobulėjimui ribų nėra, bet laida nebloga. Receptai man limpa. Netikėta, nauja, netradiciška, pvz., visai norėčiau išbandyt tuos grikių ledus. Labai smagu, kad po laidos Facebook'e sudeda ne tik receptus, bet ir vaizdinę medžiagą. Na, juk nesėdėsi su popieriaus lapu ir tušinuku prieš teliką visą pusvalandį, o ir rašyt aš taip greitai jau nebemoku. Maistas patiektas elegantiškai. Vis tik profesionalai daro, o ne šiaip mėgėjai. Daili baltutėlė studija, o ne kokie nors Lidijos Rasutis namai (Nors nieko prieš juos neturiu. Garbės žodis). Šefai irgi tokie labai nieko. Apskritai, kas gali būti geriau nei vyrai virtuvėje. Kad ir kaip man tai sunku būtų pripažinti, bet vyrai yra geresni virėjai nei moterys. 


       Na, bet jau laidos svečiai... Suprantu, kad laidą norima populiarint, pritraukt daugiau žiūrovų etc....  Bet kažkaip vis tiek.... Prieš tai buvusioj laidoj dalyvavo Nijolė Pareigytė, kuri, kiek girdėjau, buvo visiškai suvaryta per ПрожекторПерисХилтон šį savaitgalį Vilniuj. O bendradarbis pasakė - aš nesitikėjau, kad ji ant tiek neprotinga. Na, ne visai taip pasakė, bet nekartosiu to viešai. Praeitoj laidoj dalyvavo Kristina Ivanova, kuri, pasirodo, svajoja apie savo kulinarinę knygą... Sėkmės jai. Dabar anonsuoja Ingą Paksaitę Stumbrienę, kuri skiria tik rožinę ir žydrą spalvas. Čia ne mano žodžiai. Straukaitės. Bože, bože... Ir vėl tik pritariamai kinkuos savo šviesią galvą. Dar belieka pakviest nėščią Zvonkę, Oksaną Pikul ir dar kokią Mia (Gal pasakys, kas ją nori nužudyt?). 


------
       Neketinau daryt jokių pakeitimų recepte, bet išėjo visai netyčia. Už braškes mokėt 11 Lt/kg man kol kas nekyla ranka. Tai pirma. O antra -  baigėsi miltai, bet prisiminiau kuskusą. Kažkodėl atrodo, kad kuskusas čia suvaidino nemažą vaidmenį pyrago purumui. Esu anksčiau kepusi bananų duonas, bet niekada iki šiol jos neišeidavo tokios minkštos ir purios. Tai va, minkšta, puri, drėgna su lengva rūgštele bananų duona su rabarbarais:

Jums reikės:
230 g rabarbarų
70 g cukraus
190 g miltų (405 D) 
65 g kuskuso*
2 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. malto muskato 
3/4 a. š. druskos
110 g sviesto (kambario temperatūros, 82 %)
200 g cukraus
2 kiaušiniai (kambario temperatūros, L dydžio) 
3 bananai**
2 v. š. brendžio 

1. Rabarbarus supjaustome gabaliukais, užpilame cukrumi, išmaišome ir atidedame į šoną. 
2. Sausus produktus, t.y. miltus, kuskusą, kepimo miltelius, druską, maltą muskatą, gerai permaišome šluotele. Miltus dar ir persijojame. Ir taip pat atidedame į šoną. 
3. Sviestą su cukrumi išsukame (mikseriu ar mediniu šaukštu) iki purios masės. Įmušame po vieną kiaušinius ir viską gerai išplakame. 
4. Bananus susmulkiname šakute arba blenderiu. Blenderiu man patogiau - greičiau ir geriau susitrina.
5. Tuomet bananus sudedame į sviesto/cukraus masę. Supilame brendį ir išmaišome. 
6. Po truputį vis maišydami supilame miltus. Tešla išeina tirštos grietinės konsistencijos. Ir galiausiai suberiame rabarbarus ir vėl viską išmaišome. 
7.  Skardą ištepame sviestu. Galite dar pabarstyti miltais ar džiūvėsėliais. 
8. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 50 - 60 minučių ar kol iškepa.

*Jei neturit kuskuso, dėkit tiek pat miltų. 
** Tokioms duonoms geriausia yra pirkti gerai prinokusius bananus. Tuos su rudom dėmelėm. Tuomet geriausiai atsiskleidžia duonos skonis. 


Skanaus! 

Su pakeitimas pagal sassyradish



14 komentarai:

Asta 2011 m. gegužės 25 d. 09:17  

Aš irgi neseniai atradau, akd kuskusas labai purumo suteikia, kai kepiau netikrą zuikį.
Jei vajei kaip noriu rabarbarų, bet teks palaukti sezono

Violeta 2011 m. gegužės 25 d. 09:23  

Televizoriaus nežiūriu jau visiškai, tai apie mitų griovėjus negaliu pakomentuot, bet tavo sarkazmas mane žiauriai veža :)teisingas toks :) prie širdies. O nuotraukos nuostabiausios :) norisi dviejų dalykų: į virtuvę gaminti gaminti ir dar pas tave į svečius :D :D

Asta 2011 m. gegužės 25 d. 09:47  

Pas Jurgą į svečius ir aš neatsisakyčiau :D

Indrė 2011 m. gegužės 25 d. 10:04  

Taip ir nemačiau tos laidos. Po 30d, kai vėl prasidės gyvenimas gal... :]]

Dėl kuskuso - aš jo varna vis dar neragavus, bet labai vilioja jis mane. O jį čia dėti virtą ar ne?

ieva 2011 m. gegužės 25 d. 10:20  

Jurga, griovėjų nemačiau, bet man jų kiaušinienės idėjos sudėtos fb labai šarmingos, nors ir ne naujos :) Šaunūs vyrai anie yra, tad sėkmės :)

Bet tavo sarkazkmas mane iš juoko ant menčių paguldė :) Skaičiau ir balsu žvygavau :) Myliu tave tokią iki begalybės ;)

Milda 2011 m. gegužės 25 d. 10:27  

Ir aš! Pas Jurga į svečius pyrago!

Aš lietuvoje išvis televizoriaus žiūrėt negaliu. Kažkoks košmaras - vien žemas jumoras, 'blondinės', mirtys ir ašaros. brrr

Siga 2011 m. gegužės 25 d. 10:44  

Asta, o tai dar ne sezonas? Parduotuvese jau parduoda.

Asta 2011 m. gegužės 25 d. 10:50  

Siga, aš Australijoj. Pas mus ruduo, beveik žiema jau :)

Unknown 2011 m. gegužės 25 d. 10:56  

Asta, jei grįžtum šiemet į LT rudenį/žiemą... Tai būsi nemačiusi kito sezono visus metus? :))) Kaip keista, kad ten pas jus ruduo dabar.

Violeta, :)) tai čia galima suorganizuot greit ;)

Asta, mielai prašom :)

Indre, na, laikas nėra pats patogiausias. Paprastai tokiu metu manęs namie nebūna. Galėtų rodyt anksčiau. Arba vėliau tada.
Ir kuskusas ten nevirtas. Tiesiog suberi tas kruopas ir viskas.

ieva, aha... tos kiaušinienės ir man patiko. Ir ačiū :*

Milda, tu tik rask laiko, kai grįši namo :)
o dėl TV esi teisi. Aš ir jau beveik nebežiūriu.

Asta 2011 m. gegužės 25 d. 11:10  

Jurga, man dabar antras ruduo ir žiema iš eilės, tad jei į LT grįščiau rugsėjį, tai ir visų pusantrų metų be pavasario ir vasaros būtų man.
Tik tas ruduo ir žiema čia saulėti ir vidutiniškai +12. Būna dienų kai ir +20 dieną, o būna naktų, kai iki 0 nukrenta temperatūra.
Dabar obuolių, kriaušių, citrusinių vaisių sezonas. Rabarbarų parduotuvėse nėra, bet jei iki kokio turgaus nuvažiuočiau, tai gal ir surasčiau. Dar nevisai susivokiau, kada kas čia prinoksta, bet čia sezonas all year round :)

Inga 2011 m. gegužės 25 d. 12:31  

o dieve kokios foto.... :) nerealiai...ypač ta, kur cukrus byra į rabarbarus... :)))))) mmmm.....

Citrina ir bulvė 2011 m. gegužės 25 d. 13:52  

Kaip tik šią duonelę buvau ir aš nusižiūrėjus. Bet taip kaip gražiai atrodo... nuotraukos labai labai... :) O ta laida reikės pasidomėti. Jaučiuos visai nutrūkus nuo lietuviškų kulinarinių laidų...

Egle B 2011 m. gegužės 25 d. 22:29  

Apart to, kad pasijuokiau gerai, dar sužinojau, kad Zvonkė nėščia (rimtai nėščia?)

Prisidedu prie kuskuso aukštintojų. Šiandien pasigaminau green couscous, jau tokia skanybė! reiks rytoj vėl gamint, nes nufotkint nespėjau, o dalintis tikrai verta :)

Unknown 2011 m. gegužės 26 d. 07:16  

Asta, turėtų būt keista visus metus vienu sezonu gyvent :) Bet vis tiek tau smagu. Norėčiau taip. Atsidurt kitam pasaulio krašte.

Inga, ačiū :)

Bulve, tikrai verta dėmesio :) O dėl laidų - tai nieko labai daug ir neprarandi :)

Egle, visa žiniasklaida ištrimitavo šį įvykį. Nesužinot buvo neįmanom :D
Lauksiu tavo recepto :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP