"RiverSide" restorano valgiaraštis - pavasaris/vasara

      Rašau, trinu, vėl rašau ir vėl trinu... Po velniais, kaip aprašyt tai, kas buvo taaaip gerai, o patirties vertinant ir aprašinėjant patiekalus yra apskritas nulis. Prieš savaitę abi su Egle gavom pakvietimą  paragauti ir įvertinti restorano "RiverSide" naują valgiaraštį. Restoranas kaip ir kiekvienais metais atnaujina savo meniu - pavasariui/vasarai siūlydamas lengvesnius patiekalus, o rudeniui/žiemai - sunkesnius. 
       Išplatintame pranešime spaudai yra rašoma, jog šį pavasarį ir vasarą restorano virtuvė stebins lankytojus įvairove nuo jau pamėgtų restorano patiekalų iki naujų kūrinių gurmaniškam skoniui. Anot virtuvės šefo, šį sezoną ypatingas dėmesys skiriamas sveikai ir subalansuotai mitybai. Tai sezonas turtingas šviežiomis daržovėmis, vaisiais, prieskoninėmis žolelėmis, todėl ir valgiaraštį papildėme pavasarinėmis daržovių salotomis, kremine brokolių ir porų sriuba, lengvais užkandžiais, tokiais kaip ryžių tešlos suktinukai su daržovėmis, sojų daigais, krevetėmis. Bet gana čia copy paste daryt nuo pranešimo spaudai, žiūrim, ką turim, t.y. ką mes šiandien ragavom:

       Užkandžiai. Užkandžiams buvo patiekta kepta antiena su apelsino skiltelėmis, riešutais, jaunomis šparaginėm pupelėm, pomidoriukais.  


       Sriuba. Oi, sriuba tai buvo gėris neišpasakytas - tiršta ir švelni prancūziška žuvienė, kuriai pagaminti buvo naudojamos 5 rūšių žuvys ir jūros gėrybės, tiekiamos tirštame žuvies sultinyje, paskanintos šafranu bei apelsinų žievelėmis. Prie žuvienės patiekiama dar ir šilta prancūziška duonelė (kepta restorane) su "Rouille" padažu. 



       Toliau buvo dar geriau - karališkos krevetės su keptomis daržovėmis (niam), patiekiamos karštoje keptuvėje su trimis padažais. Dieve, dieve... Patiekalas paprastas kaip du kart du, bet be galo skanus. Jei ten būsit, tai būtinai užsisakyt šitą patiekalą. Patiekalas, beje, yra skirtas dviem asmenims. 




       Ir galiausiai desertas. Tai yra šio sezono naujiena. Ragavome virtuvės šefo rekomenduojamą desertą, kuris priklausomai nuo metų laiko bus kuriamas vis iš kitokių sezono uogų ir vaisių. Kadangi šiuo metu klesti visai nepelnytai nurašyti ir užmiršti rabarbarai, mes buvome pavaišintos pyragu iš jų. Genialumas slypi paprastume. Labai paprastas, bet be galo gardus pyragas. Pyrago pagrindas yra tobulas. Man toks niekaip neišeina. 




       Net nepajutom, kaip prabėgo dvi valandos. Ačiū labai už pakvietimą ir šiltą priėmimą Karolinai ir Mindaugui. Žadėjo pakviesti ir į rudens sezono pristatymą. Jau dabar pradedu laukt rudens. 


8 komentarai:

Indrė 2011 m. gegužės 16 d. 21:47  

Oho, net seilė nutįso, ypač kai šiandien man pusiau iškrovos diena ir mintu grūdais ir jogurtu :]]

Saulės pieva 2011 m. gegužės 16 d. 22:33  

Oho, Tu tikrai be sąžinės... Man persivalgymo dieta, bet valgau tai šlamštą. O čia, o čia...

D.

Egle 2011 m. gegužės 16 d. 22:43  

Tavo nuotraukos gražesnės :)
Buvo labai labai gerai. Būtų gerai pakartot :)

Unknown 2011 m. gegužės 16 d. 22:46  

Indre, soris :D

Daina, nu gi sakiau, kad buožė :D

Egle, ??? nenusišnekėk :).... Ir taip, buvo laabai gerai :)

Milda 2011 m. gegužės 17 d. 01:04  

Kokios gražios nuotraukos!
(nors šitą frazę galima copy-pastint kiekvienam tavo postui)

Jej organizuokit kokį degustavimą rugpjūčio gale, a? :)

Asta 2011 m. gegužės 17 d. 05:57  

Aaaaa tos krevetės. Seilė tysta iki kelių :)
O pipirų malūnėlį (gal būkim teisingi ir sakykim, kad čia jau visas malūnas) tokį, tik dvigubai didesnį, neseniai italų restoranėlyje Sidnėjuje virš savo lėkštės netikėtai pamačiau :)

Kristina 2011 m. gegužės 17 d. 07:43  

Nuostabios (pavyzdinės; kas reiškia, kad reiktų pasimokyt, kaip fotkint maistą) nuotraukos, nuostabus, tikiu, ir valgiaraštis..:)

Gal ištikimiems Jurgos fanams ir pagyrovams RiverSide irgi kokį degustavimą, tegu ir kuklesnį, nori suorganizuoti? :)

Unknown 2011 m. gegužės 21 d. 16:21  

jau baltai pavydziu tavojo fotografavimo :)
fantastiskos nuotraukos:)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP