Tarptautinė blogerių diena

       Na, ką... "Virtuvė. Nuo...Iki", blogerius mylintis Electrolux'as ir Kulinarijos studija vėl pakvietė blogerius paminėti tarptautinę blogerių dieną. Šiaip tų dienų yra kelios metuose. Galima paminėt dar kartą ir rugsėjo ar tai spalio mėnesį, jei yra noro.

       Šiemet buvo susirinkusi ir visai padori komisija - Linas Samėnas, Aleksandras Pogrebnojus, vyno ekspertas Gintautas Jašinskas, Electrolux'o atstovas Mantas Danilevičius ir "Virtuvė. Nuo.. Iki" redaktorė Eglė Aleksandravičiūtė. O renginio tema buvo "Joninių nakties iškylos užkandis". Na, bet tikriausiai jau didžioji dalis pranešimą spaudai skaitė, receptus užsirašė, o ir netrukus pasirodysiančiame žurnale bus trumpas reportažas su receptais. Skaitykit, bandykit. Tikrai viskas skanu buvo. O man kaip ir pernai teko fotografės užduotis:

       Po dalyvių pasisveikinimų, susipažinimo ir visokių ten trumpų kalbų, kokiu tikslu mes čia susirinkom...

       .... moterys kibo į darbus. Į tai jos pažiūrėjo labai rimtai ir atsakingai, nes prizas tai neprastas buvo.

       Linas labai įdėmiai stebėjo dalyves ir visaip kaip stengėsi pagelbėti.

       Lyrinis nukrypimas į šparagus. Vis tik jie skanūs.

       Kol mes linksminomės, valgėm, ragavom vyną, kažkas turėjo ravėti Kulinarijos studijos kiemelį. Tikriausiai jis galvojo, kad nėr teisybės ant šio svieto. Nors kąsnį būtų pasiūliusios. 


       O dalyviai ir toliau darbavosi iš peties. Niekas netinginiavo.

       Susimąsčiusi komisija.

       Negaliu nepaminėt ir katino. Iš pradžių galvojau, kad jis benamis. Bet pasirodo, kad ne. Atsisėdo bičas šalia lango, pasėdėjo, pagulėjo. Tada jau sumąstė, kad jam laikas namo. Sukniaukė kelis kartus, pakilo žaliuzės, katinas šmaukšt į vidų, žaliuzės nusileido. 

       Komisija jau pasiruošusi ragauti. 

       Na, daugiau nuotraukų kaip ir nėr, nes ir aš juk norėjau paragaut visko. O dirbt dviejų darbų vienu metu aš nemoku. O dar juk ir balsuot reikėjo. Savo balsą atidaviau Miglės iš Dangiškų migdolų "Marinuotų braškių ir rikotos sūrio užtepėlei su pistacijomis" - traški bandelė, švelni rikota ir braškės su balzamiku... mmm... Labai gerai. Nors su užtepėle itin stipriai konkuravo šparagų pyragas su kumpiu. O geriausias vyno ir maisto derinys buvo - keptas baltas sūris su vynu. Čia mano nuomonė. Jašinsko buvo kita nuomonė. 

       Tai va, toks tas ir vakaras buvo. Gražus ir tvarkingas. Lauksim kitų metų. Tik kitais gal ir aš dalyvausiu. Ir aš noriu laimėt Electrolux'o smulkintuvą. O jis tikrai geras, nes aš jį bandžiau, bet tik vis neprisiruošiu aprašyt. 

10 komentarai:

Saulės pieva 2011 m. birželio 16 d. 21:31  

Jurga, kaip Tu gali TAIP rašyti, TAIP fotografuoti ir TAIP gaminti vienu metu? Esi nuostabi! Su tuo ir sveikinam. Ir ne tik su tuo :)

aguonele 2011 m. birželio 16 d. 22:08  

Mano akimis šis blogas nusipelnęs pačių geriausių apdovanojimų ♥ Man jis pats geriausias lietuviškoje erdvėje. Tikra tiesa!
O kas liečia tą šventę... pavydžiu labai pažinties su Pogrebnojumi :)

Egle 2011 m. birželio 16 d. 22:24  

Cha. Gerai. Laimei tamsta neišpeikei (bent jau viešai) :) O man tik to ir tereikėjo :)

Buvo visai neblogai, sakyčiau. nepaisant neneupirktų rabarbarų ir virtų kiaušinių vietoj žalių. Norėjau ir aš DALYVAUT. jaučiu menkutę nuoskaudą. Bet čia jau kita tema :)

Milda 2011 m. birželio 16 d. 22:58  

Man belieka nubraukti ašarą, kad ir šiemet nepavyko sudalyvaut.. ech.. Net žinau, ką būčiau gaminus ir electroluxa nukovus! :P

Rennie 2011 m. birželio 16 d. 23:14  

Sveikinu! Tai mes, Jurga, už tą patį patiekalą balsavom. Man pasisekė, nes prizas tikrai nuostabus, jau vakar spėjau išbandyti.

Asta 2011 m. birželio 17 d. 02:52  

Oi oi kaip pavydu visą tai matyti ir būti nesudalyvavusiai. Džiugu, kad smagiai laiką praleidot, o aš turėjau progos bent fotografijose su kai kuriais susipažinti :) Lauksiu kitų metų!

Unknown 2011 m. birželio 17 d. 06:03  

SP, ką aš jau čia TAIP kažin parašiau? :))) Rašliava ir tiek.

aguonėle, ačiū labai :) Smagu girdėt.
Reikėjo atvažiuot, būtum susipažinus su Aleksandru :)

Egle, ;) Apie virtus kiaušus negirdėjau :D Bet svarbu, kad viskas gerai baigėsi ;)

Milda, :D Gal kitais metais pavyks sudalyvaut :)

Rennie, aha, prizas tikrai puikus :) Tavo rabarbarai irgi geri buvo.

Asta, o kas sutrukdė nesudalyvaut, a? :)

Unknown 2011 m. birželio 17 d. 08:45  

OI, ir aš nuotraukose esu! kaip smagu vėl ir vėl prisiminti tą puikų vakarėlį :) o jau kaip jaudinausi, rankos kojos, balsas drebėjo :D pasirodo be reikalo, nes jūs visos - puikios!

Akvilina 2011 m. birželio 17 d. 10:58  

Labai grazios nuotraukos! Kokie faini tie jusu susirinkimai! :) O jau valgiai valgiai...

Indrė 2011 m. birželio 17 d. 12:08  

Valgau akimis, gailiu negalėjimo atvykti. Reikia tikėtis kitais metais :>

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP