Arbūzų uogienė


       Arbūzų uogienė. Skamba juk skaniai, ar ne? Bent jau mano galvoj tai suskambėjo skaniai. Bet, pasirodo, klydau. Reikėjo iš karto viską pilt lauk, kai tik užuodžiau tą nenusakomą kvapą, kuris yra daugiau nemalonus nei malonus. Bet ne... Pagailėjau 1 kg arbūzo. O dar kiek laiko aš su ta uogiene nenčinausi! Košmaras. Skonis irgi yra nenusakomas. Aš net nesugalvoju, su kuo jį būtų galima palyginti. Toks visiškai neišraiškingas. Ir visiškai ne arbūzinis. Citrina su imbieru uogienę kažkiek gelbėja, bet ne tiek, kad ją būtų galima mielai valgyti. Nukišau uogienę į šaldytuvo kampą. Ir dar užstačiau kitom uogienėm.
       Ranka nekyla spausdint šitą receptą, todėl trumpai  aprašysiu, nesileisdama daug į visokius niuansus, kurie yra gan smulkiai aprašyti originaliame įraše. Receptą šiek tiek keičiau. Mačiau ten dar yra ir melionų džemas. Gal kas norit pabandyt?

Reikės:
1 kg arbūzo (svoris jau supjaustyto gabaliukais)
150 g uogienių cukraus
2 v.š. citrinos sulčių
1 v. š. tarkuoto imbiero

1. Pirmiausiai supjaustome arbūzą gabaliukais, išrenkame sėklas ir viską sutriname blenderiu.
2. Gautą košę supilame į puodą ir verdame tol, kol sumažėja beveik per pusę. Viriau ant vidutinės ugnies ir man tai užtruko apie pusantros valandos. Gerai, kad prie jos stovėt dar nereikėjo.
3. Tuomet supilame cukrų, citriną ir imbierą. Toliau verdame ant didelė ugnies. Viriau dar apie pusvalandį, kol pradėjo formuotis dideli ir lipnūs burbulai. Uogienė turi sutirštėti, o kiekis sumažėti ketvirtadaliu.  
4. Atvėsinam ir išpilstom į paruoštus stiklainius.

Na, skanaus tai jau tikrai nelinkėsiu šį kartą :)

P.S. Grąžinkit Zitkai varškę! Šita komiška istorija ir jos "aktualumas" mane išvertė iš klumpių. Krizenu jau nuo pat ryto, kai tik pamačiau NVVGA. Pieno žvaigždės turėtų Čepaitę aprūpint varške iki metų galo už tokį piarą.

16 komentarai:

Egle 2011 m. liepos 27 d. 21:12  

Garsiai susijuokiau :)
Rimtai.

Nu sakyk ką nori, bet man ir neskamba arbūzų uogienė apskritai. Neįsivaizduoju nei kvapo, nei skonio. matyt ir neįsivaizduojamas. :) iš ko ten ją virt, jei tam arbūze vien vanduo?

P.S. jooo, su varške tai neblogai čia.
P.P.S. uogienės linkas - ne tas ;)

Egle B 2011 m. liepos 27 d. 21:15  

as ir nesuprantu, kaip is arbuzinio vandens uogiene pasidaro. gerai, kad pasidalinai, nereiks laiko gaisti.

Egle B 2011 m. liepos 27 d. 21:18  

o varskes garbe reikia ginti!

Asta 2011 m. liepos 27 d. 22:31  

Nu va iš arbūzo uogienės tai tikrai nevirčiau, ne ne. Nes apskritai man arbūzas - vaisius Nr. 1, dievinu ir nemoku atsivalgyt, tai kažkaip jo apdoroti ir naudoti džemams ar kitiems eksperimentams tiesiog nekyla ranka :)

Ir varškės krizenu ir aš :))

Rūta 2011 m. liepos 27 d. 23:08  

Aš tai kažkaip labai vaizdžiai įsivaizduoju tą uogienės kavojimą šaldytuve, kad net pati nerastum :D Esu taip porą padažų "užkasus" - laimei ten tik pinigus išmečiau, ne laiką :)
O varškytė - liuks. Nėra nei ant Lietuvos, nei ant pasaulio naujienų, tai reikia gi kažkuom 1ą psl. didžiausiam dienraščiui užpildyt...

Asta 2011 m. liepos 28 d. 00:49  

Kaip suprantu tave, Jurga, kad norėjosi tokiu nusivylimu pasidalinti. Aš neseniai valandų valandas viriau mandarinus, kurie vėliau keliavo į pyrago tešlą. O juk bet tačiau iškeptas pyragas jokio mandarinų skonio neturėjo, šokolado gabaliukai jame viską apkartino. Pyragas nukeliavo į tolimiausią šaldytuvo kampą ir vis laukiu rimtos progos jį išmesti, nes labai skauda širdį dėl sunaudoto puskilogramio migdolų miltų :)

egidija 2011 m. liepos 28 d. 01:46  

man irgi buvo pagunda "arbūzienės" išsivirti, gerai, kad nerizikavau. tik ten dar "įdomesnis" receptas. raudoną minkštimą išmesti, virti tik baltą arbūzo dalį. kas per... turi gautis?

Unknown 2011 m. liepos 28 d. 07:03  

Nu, mergos, todėl ir reikia tiek ilgai virt, kad vanduo nugaruotų ir liktų... ten kažkas.
Aš įsivaizdavau ją kvapią ir gaivaus skonio :D Kaip fb ir pakomentavo viena mergina - kaip arbūzinių kramtoškių :D

P.S. o, gerai, Egle, kad pasakei dėl linko. Vakar vienu momentu livejournal neveikė. Ir kažkaip pagalvojau, kad ten tos uogienės linkas yra, bet pasirodo, kad ne :D Reik mažint atidarytų kortelių skaičių :)

Asta, man arbūzas nekelia didesnių emocijų :D Ir apskritai po šitos uogienės aš jį pirksiu tik kitais metais. Brr.

Rūta, toks vienas padažas ir mano šaldytuve stovi. Laukiu galiojimo laiko pabaigos :D

Asta, oi kaip suprantu :) Bet tai kaip apmaudu. Išmesiu, kai tik praeis pirminis nusivylimas.

Egidija, wow... tai prie to pačio galima dviejų rūšių uogienes išvirt :D

Indrė 2011 m. liepos 28 d. 09:21  

Kol nepaskaičiau komentarų man irgi pirma mintis - iš ko arbūze turėtų gautis uogienė? :D

Jurgittos receptai 2011 m. liepos 28 d. 10:55  

Kaip laiku sis irasas.. Jau senokai dairiausi kokio recepto arbuzu uogienei. Maniau, kad labai neiprastai skani ir kvapni :)) Tikrai buciau sia vasara pabandzius, bet po tokiu atsiliepimu gal tiek to, apsiribosiu tradicinem :D

Unknown 2011 m. liepos 28 d. 12:15  

Indre, yra, yra iš ko :))

AJ, iš pradžių šito įrašo ketinau nedaryt, bet vis tik gal ir gerai, kad patalpinau :) Kitiems nekils tokių minčių :)

Maisto Diletantė 2011 m. liepos 28 d. 20:26  

:DDD aciu uz nuotaikos pakelima :D komentarai irgi geri :DD

Miglė 2011 m. rugpjūčio 30 d. 15:22  

Nepaisant visų komentarų, nusprendžiau išbandyt šią uogienę :D. Visur ieškojau arbūzų uogienės recepto ir šitas pasirodė normaliausias, kur nereikia laikyti arbūzo su sirupu per naktį ir t.t. Gaminau pagal receptą iš nuorodos, papildomai dėjau mėtų, citrinų žievelių ir pipirų. Kadangi namie neradau imbiero, vietoje jo įmečiau keletą gvazdikėlių ir cinamono lazdelę dėl skanumo :) Na, ir teko supilti visos citrinos sultis nes netyčia padauginau cukraus, teko gelbėtis kažkaip :D Ir štai rezultatai: uogienė išėjo saldi(o kaip gi kitaip, cukraus šliūkštelėjau kaip už tėvynę:D), truputį jaučiasi aštrumas, cinamonas, citrina ir lengvas arbūzo prieskonis :) Man skanu, bet kol kas ragavau tik karštą, žiūrėsiu kaip bus kai atvės :)

Unknown 2011 m. rugpjūčio 30 d. 19:03  

Oi... Rimtai skanu? O kaip kvapas? Neerzina? :)

Miglė 2011 m. rugpjūčio 31 d. 11:00  

Skonis neblogas, o kvapas tai toks įdomus :D

Anonimiškas 2015 m. rugpjūčio 14 d. 10:38  

Ačiū už tai, kad pabandėt ir parašėt. Kaip tik galvojau ką čia tokio egzotiško išvirti. Arbūzų variantas jau atmestas. Ačiū!

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP