Caponata

       Jei netyčia yra dar nemačiusių. Puiki reklama, nors Vytauto ir nemėgstu. Sako, jog tai studentų darbas.


       O čia blogai. Bet tik man vienai, nes kiek skaičiau komentarus, tai visiems buvo gražu ir gerai. Nesuprantu dviejų dalykų. Pirma - kodėl ta kiaulė džiaugiasi išsitepusi kečupu. Taigi ją suvalgys statistinis lietuvis. Antra - sudegusią mėsą siūloma pagardinti kečupu?! Come on... Be komentarų šitoj vietoj. Penktadienį VŽ perskaičiau, jog mokslininkai nustatė, kad ketvirtadalis žmonijos yra beveik nejautrūs skoniui. Tikriausiai mes sudarom didžiąją dalį to procento. 
       O matėt yra dar viena kečupo reklama? Ta, kuri sako, jog tai lietuviškos virtuvės pergalė. Mano galvoj sukasi tik WTF trys raidės su klaustuku ir trim šauktukais. Jei kečupas yra mūsų virtuvės pergalė, tai tikrai dar ilgai valgysim baltą mišrainę, o didžiausias nukrypimas nuo normos bus kugelis su vištos kulšim. 



-------


       Caponata yra sicilietiškas baklažanų troškinys. Jo variantų gali būti labai daug. Nesikeičia tik vienas igredientas - baklažanas. Gaminau pagal Not without salt caponatą ir receptą koregavau pagal savo spintelių turinį. Man labai patiko. Na, bet aš baklažanus mėgstu bet kokiu pavidalu. Labai paprastas ir greitai pagaminamas patiekalas. 

Reikės:
1 didelio baklažano
2 v. š. alyvuogių aliejaus
1 didelis svogūnas
50 g žemės riešutų
40 g razinų
1 a. š. čili dribsnių (arba mažiau, arba daugiau - pagal skonį)
2 v. š. rudojo cukraus
1 a. š. cinamono
1 a. š. kakavos miltelių
2 a. š. šviežių čiobrelių lapelių
1 didelis pomidoras
1 a. š. druskos (arba pagal skonį)
120 ml vandens

1. Svogūną supjaustome kubeliais. Ir pakepiname apie 10 minučių ant vidutinės ugnies.
2. Tuomet sudedame riešutus, razinas ir čili. Vis pamaišydami kepame apie 3 minutes.
3. Supjaustome baklažaną kubeliais. Sudedame į keptuvę. Tuo pačiu suberiame cukrų, cinamoną ir kakavą. Kepame apie 5 minutes, kol baklažanai šiek tiek suminkštėja. Vis nepamirštam pamaišyti.
4. Tuomet ateina eilė pomidorui, kurį prieš tai supjaustome kubeliais, čiobreliui ir vandeniui. Viską išmaišome, uždengiame dangčiu ir troškiname apie 15 minučių. Ir pabaigoje įberiame druskos.

Skanaus!




21 komentarai:

Juliana 2011 m. liepos 3 d. 19:53  

Labai mėgstu caponata. Labai mėgstu baklažanus. Bet su razinomis, riešutais ir cinamonu dar nesu ragavusi. Reikės išbandyt, kaip tik visko turiu :)
P.S. Kiaulės reklama tragiška. O studentų darbo stilius iš kažko pasiskolintas. Tik negaliu atsiminti, iš ko

Kotryna 2011 m. liepos 3 d. 21:18  

Aha Vytauto reklamos idėja tikrai pasiskolinta (originalas: http://www.youtube.com/watch?v=Tbxq0IDqD04).
Baklažanų caponata labai kelia apetitą, nors nei ragavau, nei girdėjau apie tokią neesu. Užtat baklažanus labai mėgstu ir porą Tavo publikuotų receptų su baklažanais esu išbandžiusi, tad manau greitai iš šitą gaminsiu.

Viktorija 2011 m. liepos 3 d. 22:13  

Aš irgi, kaip tik šiandien, pamačiau laikraštyje tą reklamą apie sudegusiu kepsnių gelbėjimą. Galvoje sukosi tos pačios trys raidės... :)

Ugnė 2011 m. liepos 4 d. 04:21  

gal nesat girdėję posakio kad su kečupu galima suvalgyti bet ką? ;) kečupas studento virtuvėje - ingredientas numero uno :D o jei rimtai, baisiausias dalykas žiūrėti, kaip skanų patiekalą žmonės užmuša kečupu... neviltis tokia apima :)

Unknown 2011 m. liepos 4 d. 08:58  

Ot nu, nusivyliau dėl reklamos :/
Juliana ir Kotryna, tikiuos, kad patiks baklažanai. Kitą kartą čili gal mažiau dėčiau, man šiek tiek per daug buvo :)

Viktorija, ačiū dievui, ne man vienai kliūna :D

Ugne, o taaip... rankos taip ir nusvyra :)

Indrė 2011 m. liepos 4 d. 10:21  

Reklamos kaip reklamos - jas tik kokiam dansu.lt pažiūriu. Vytauto šiek tiek išsiskirianti, bet neypatinga.

O šis baklažanų reikalas vilioja, labai vilioja mane. Tik, kad mieliausias mano valgytų reikia dar mėsos įkomponuoti ir viskas ok :) ačiū

Unknown 2011 m. liepos 4 d. 11:12  

Nenormali ta reklama, Indre :) Visų pirma neestetiška, o antra - šūkis visiška nesąmonė :)
dėl troškinio - prašom :)

Juliana 2011 m. liepos 4 d. 17:36  

Nepatikėsi, bet jau išbandžiau :)
Man be galo patiko razinos, riešutai ir cinamonas + baklažanai. Dabar visad taip darysiu. Ačiūs ;)

julė 2011 m. liepos 4 d. 17:53  

Paantrinsiu Ugnei - nejau negirdėjot sakant, kad "nebūna neskanaus maisto, tik per mažai kečupo". :} Aišku, ne mums, gurmanėms (visomis įmanomomis šio žodžio prasmėmis bei konotacijomis) tokiom aukštom frazėm mėtytis, bet..

O caponata gerai. Itin.

Unknown 2011 m. liepos 5 d. 08:37  

Kokia tu greita, Juliana :) Labai smagu, kad patiko :)

Jul, žinok, rimtai jau buvau pamiršus apie šitą posakį :)

Rennie 2011 m. liepos 5 d. 11:55  

Negaliu neįkišti savo trigrašio.
Abi šios reklamos man susižavėjimo nekelia. Kas gali žiūrėti net 2 min. trunkančią mineralinio vandens reklamą, be lašelio estetiškumo? Tik "žalias" jaunimėlis, nors, turbūt, būtent jis ir buvo reklamos tikslas, nes, įtariu, konservatyvusis "Vytautas" pasipildė nepilnamečiais gerbėjais. Taigi, tikslas pasiektas, o tai, turbūt, yra svarbiausia.
Kepsnių gelbėtojo reklama absoliutus š... Kokia save gerbianti šeimininė po tokios reklamos išdrįs prie kepsnių pateikti šį padažą? Jeigu segmentas, vėlgi, "žalias" jaunimėlis, kuris begerdamas alų pamiršta kepamus kepsnius, ir juos reikia "pataisyti" kepsnių gelbėtoju, tada dar suprantu. Įdomu, ar ši reklama nors kiek pakels šio "gelbėtojo" pardavimus? Geroji abiejų šių reklamų pusė, pigūs tokių reklamų gamybos kaštai. Taigi, pigu pigu visomis prasmėmis. Na, pakomentavau čia, kaip kokia bobutė, konservatyvios reklamos gerbėja.
O, baklažanai labai skaniai atrodo!

Maisto Diletantė 2011 m. liepos 5 d. 19:45  

Baklazanai - yes, reklamos - fui :D

Unknown 2011 m. liepos 6 d. 08:27  

Rennie, na, taip, pirmoji yra per ilga, todėl ji niekada nebus rodoma telike :) Nebūtinai nepilnamečių gerbėjų gretos pasipildė :) Parduotuvėj aš ir atkreipsiu dėmesį į Vytautą. Galbūt ir susigundysiu nusipirkt. Nes juk noriu būt išbraukta iš poliklinikos sąrašo ir būt rami kaip belgė :D
Dėl antros reklamos - man ir įdomu būtų pažiūrėt, kiek ji pakels pardavimus.

Diletante, :D

Miglė 2011 m. liepos 10 d. 10:19  

Mane tai labai suintrigavo ta kakava! Viską buvau bandžius, bet kakavos į baklažanus dėti neteko:) Išbandžiau, buvo tikrai įdomu, ačiū!

Unknown 2011 m. liepos 11 d. 08:57  

Migle, prašom ;) Džiaugiuosi, kad patiko.

Živilė 2011 m. liepos 24 d. 22:53  

Ir man buvo labai smalsu išbandyti šį receptą. Nesu baklažanų fanė, tikriausiai dėl to, kad neteko valgyti skaniai paruoštų, o tai ką pati pagamindavau, nepalikdavo jokio įspūdžio. O Caponata, labai liuks. Šiek tiek paimprovizavau - naudojau anakradžių riešutus, nes žemės neturėjau, o nelabai juos ir mėgstu, ir nedėjau kakavos - nesirįžau :)). Gaminsiu dar kartą, nes pakartojimui, man jau nebeliko :)

Unknown 2011 m. liepos 25 d. 09:37  

Živile, smagu, kad patiko :) spėju, kad anakardžiai ten turėjo tikt :)

Živilė 2011 m. liepos 25 d. 14:00  

Na anakardžiai skonio tikrai nepagadino. Šiandien bandysiu su žemės riešutais padaryti, nes dar vienas baklažanas guli šaldytuvo stalčiuje :)

ieva 2012 m. liepos 10 d. 18:32  

jurga, liuks!
mes "papimpinom" mazumele ir nesvietiskai skanius pietus apturejom ;)
o dar taure balto vyno... mmmmm! :)

Unknown 2012 m. liepos 10 d. 21:25  

Cool, Ieva :) Pati net užsimaniau, kai taip parašei :D

O ko pridėjot? Ir ką išmetėt? :)

ieva 2012 m. liepos 10 d. 21:33  

brac, tai gerai, kad tu mane turi :)

zemes riesutus anakardziais keitem, dejom 6 mazus pomidorus, o patiekem dubeneliuose aptrupine feta. Nu mazi tie "papimpinimai" tikrai!

as dar galvojau, va, liks pusryciams, tai tik kiausini uzdesiu ant virsaus ir valio... bet pusryciams neliko :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP