Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su pomidorais

       Jau tas laikai kaip greitai bėga. Ragas. Beveik liepos vidurys. Taigi birželio mėnesio kulinarinis kinas:
       The Trip (2010, UK). 6 dalių mini serialas. Amerikos rinkai serijos buvo sujungtos į vieną filmą, kuris pradėtas rodyti birželio mėnesį. Nufilmuotas kaip dokumentinis filmas, kas sukelia keistus pojūčius bežiūrint filmą. Kartais pagaudavau save tai priimat už realybę. Bent jau aš tai tikiu, ką pasakoja dokumentiniai filmai. O ir aktoriai vaidina patys save, t.y  Steve Coogan ir yra Steve Coogan, o ne koks ten Džonas ar Bobas Smitas. Aktorius vaidina maisto kritiką, kuris gauna iš Observerio užduotį apsilankyti šešiuose Šiaurės Anglijos restoranuose. Iš pradžių kelionė buvo suplanuota su jo mergina, tačiau ši prieš kelionę nusprendžia jį mesti. Steve'ui belieka pasikviesti savo draugą Rob'ą Brydon'ą.
     Veiksmas vyksta labai gražiose Anglijos vietose - Lake DistrictLancashire ir Yorkshire Dales. Kraštovaizdis - kvapą gniaužiantis. Noriu ten pakeliaut. Visi restoranai realūs ir veikiantys: 1. The Inn at Whitewell,  2. L'enclume, 3. Holbeck Ghyll, 4. Hipping Hall, 5. The Yorke Arms, 6. The Angel at Hetton.
       Filmas patiks tikrai ne visiems. Daug dialogų, veiksmo beveik nulis. Vietom jaučiausi visiškai neišprususi, nes nesupratau apie ką eina kalba. Ir dar tas britiškas humoras. Bet vis tiek būtinai pažiūrėkit. Jei nepatiks, tai nepatiks. 

      
       Love's Kitchen (2011, UK). Vienas prastesnių filmų. Na, gerai, prastas šitas filmas, labai prastas. Istorija prasideda, kuomet žūva virtuvės šefo žmona. Aišku, vyrui krizė, kuri tęsiasi kelis metus berods, galiausiai viena maisto kritikė jo maistą išdeda į šuns dienas, tada pasirodo Gordonas Ramzis, pagrūmoja pirštu - mol, turi susiimt, nes kitaip bus blogai. Mūsų herojus, aišku, po tokių žodžių permąsto savo gyvenimą ir nusiperka pub'ą kaime. Ir ten vėl pradeda iš naujo savo karjerą. Ir suprise, suprise .... toji maisto kritikė gyvena tame pačiame kaime. Turinys būtų maždaug toks.
       Pats filmas... na, jis toks... nevykęs. Man nepatiko nei humoras, nei neįtikinanti vaidyba. Visai kaip lietuviškuose filmuose. Žiūri ir aiškiai jauti netikrumą ir mintinai iškaltą tekstą. Kritikai sako, jog tai stiprus pretendentas į prasčiausią britų metų filmą.


       Dar žiūrėjau Tortilla Soup (JAV, 2001). Toks visai žiūrimas. Bet jei žiūrėsit, tai gal geriau rinkitės Eat Drink Man Woman (Taivanas, JAV, 1994). Man labiau patiko. Pirmasis yra antrojo naujesnė versija. 
-----


       Šį kartą labai paprastas, greitas ir gardus receptas, kuriam proporcijų kaip ir nėra. Viskas iš akies. Jei šalavijo nemėgstat, galit keisti rozmarinu.

Reikės: 
sluoksniuotos tešlos lapelių
pomidorų
šviežiai maltų pipirų 
tarkuoto pecorino (arba kokio kito sūrio)
šalavijo lapelių (po lapelį ant pomidoro)
čiobrelio šakelių (skaičiuokit po šakelę ant pomidoro)

       Sluoksniuotos tešlos lapelius supjaustome norimo dydžio - stačiakampiais, kvadratais. Svarbu, kad pomidoras "neišeitų" už kraštų. Pomidorus pjaustome riekelėmis ir dedame ant tešlos. Apibarstome šviežiai maltais pipirais, čiobrelio lapeliais, pecorino sūriu ir ant viršaus uždedame po šalavijo lapelį. Viskas. 
       Kepame 30-35 minutes 180 laipsnių temperatūroje. 

       Skanaus!

7 komentarai:

ieva 2011 m. liepos 12 d. 11:52  

oi, The Trip yra jėga :) reik žiūrėt be išankstinių nuostatų ir su taure vyno :)

Unknown 2011 m. liepos 12 d. 13:30  

Manai, kad nuo taurės vyno paprotingėsiu? :D Šiaip tai jis man labai patiko, nepaisant tų vietų, kur nesupratau.

Egle 2011 m. liepos 12 d. 13:45  

Ačiū už rekomendaciją apie The Trip. jau žinau ką žiūrėsiu po Didžiojo Trečiadienio Pridavimo. ir būtinai su taure vyno, kaip rekomenduoja Ieva :)

Šiaip tai net nemačiau ir nežinojau, kad toks reikalas yra. Atsilikus aš, ar ką? :)

Unknown 2011 m. liepos 12 d. 15:03  

Aš pati jį radau kažkokiam blog'e praeitą mėnesį. Reklamavo filmą.
Bet būtinai pažiūrėk. Turėtų patikt :) Aš jo net neištryniau. Manau, kad žiūrėsiu dar kartą.

Asta 2011 m. liepos 12 d. 21:55  

Kokios gaivios ir šviesios nuotraukos.. labai labai patinka. Aš pati labai jau panašius pyragėlius dažnai prakepu, bet, rodos, niekad tokie gražūs nebūna :)

The Trip aprašymas sudomino, bet "daug dialogų", bijau, reiškia, jog "daug nesuprasiu" :) Bet parsisiųst galbūs vis tiek reikės bent pabandyti :)

Ausra 2011 m. rugpjūčio 1 d. 19:47  

toks paprastas patiekalas, bet labai skanus - jau ismeginauĄ

Anonimiškas 2011 m. rugpjūčio 8 d. 22:45  

Labai patiko. Ačiū

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP