Spagečiai su citrina

       Mineraliniai vandenys prieš kelias savaites pasiūlė maisto blogeriams išbandyti vieną iš pasirinktų vynų. Buvo galima rinktis imbierinį vyną arba vieną iš Banrock Station vynų. Aišku, prigriebiau pirmąjį, nes jį jau esu ragavusi ir man jis yra be galo skanus, ypač pašildytas. O žiemą tai netgi geriau nei karštas vynas. Savo aštrumu jis itin gerai sušildo. O ir šiaip jis man vienas su ledukais ir citrina yra labai skanus.

      Pirmą kartą imbierinis vynas buvo pagamintas 18 amžiuje Londone. Ir iki šių dienų jo gamybai naudojamos tradicinės sudedamosios dalys: razinos ir maltas imbieras. Iš tiesų turėtų būti vadinamas razinų vynų, nes to vyno ten yra net 30 % . Imbierinis vynas gali būti naudojamas kokteiliuose, padažuose, marinatuose ir desertuose. Koks jo skonis? Vynas yra pikantiškai aštraus ir saldaus skonio.


       Receptas nužiūrėta iš "The Flavour Thesaurus". Tik vietoj baltojo vyno pyliau imbierinį. Citrinos rūgštelė, pasirodo, puikiai dera su makaronais ir sūriu. Tiesiog neįtikėtinai puikiai. O dar imbierinis vynas davė tokio vos juntamo aštrumo. Panašūs receptai yra pas smitten kitchen ir Plum Pie. Turėtų irgi būt skanu.

Reikės 1 porcijai:
100 g spagečių
1 v.š. alyvuogių aliejaus
pusės svogūno (arba 1 mažo svogūno)
1 v. š. imbierinio vyno (arba balto vyno)
pusės citrinos tarkuotos žievelės (be baltos dalies)
pusės citrinos sulčių
saujos tarkuotos parmezano ar džiugo sūrio
kelios šakelės baziliko
1 a. š. sviesto

1. Išverdam makaronus al dente.
2. Kol verda makaronai pasiruošiam padažą: įkaitintoje keptuvėje pakepiname smulkiai sukapotą svogūną.
3. Įpilame imbierinio vyno (arba balto vyno). Minutę kitą pakaitiname. Skystis turi beveik išgaruoti. 
4. Tuomet sudedame tarkuotą citrinos žievelę ir sultis. Įdedame druskos ir sumažiname ugnį.
5. Makaronus nukošiame, sumaišome su padažu. Įberiame sūrio, sudedame baziliką ir sviestą. Viską išmaišome.

Skanaus!

7 komentarai:

Indrė 2011 m. liepos 21 d. 09:12  

Esu dariusi makaronus su citrina ir sūrio gabalyčiu - tikrai skanu, tiek kad tai buvo studentiško šaldytuvo tvarkymo ir skrandžio užkimšimo akcija :D
Tavieji atrodo tiesiog pasakiškai.

Unknown 2011 m. liepos 21 d. 19:47  

Indre, svarbu, kad buvo skanu :)))

Rima 2011 m. liepos 21 d. 22:00  

Nerealiai skanios foto:). Atrodo labai gardžiai.

Egle 2011 m. liepos 22 d. 09:43  

Buvo galima rinktis abu :)
Pajamiau vieną, bet kada bandyt ir aprašyt? Mano galva vėl sprogsta.

Unknown 2011 m. liepos 22 d. 11:02  

Rima, ačiū :)

Egle, rimtai? Aš supratau, kad vieną iš tų :)

Asta 2011 m. liepos 25 d. 06:35  

Man šitas vynas naujiena. Na bet dauguma vynų man naujiena :) Tik imbierinis tai skamba viliojančiai.
Kaip visada gražu ir akis paganyti pas tave, Jurga!

Unknown 2011 m. liepos 25 d. 09:38  

Asta, ačiū :) Malonu, kad užsuki ;)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP