Daržovių troškinys su ryžiais

       Riaubiškytę galit mėgt, galit nemėgt, tačiau šitas jos troškinys yra mažų mažiausiai nerealus. Rastas viename dienraštyje prieš n metų. Ji ten kažką pasakojo apie savo mitybą, apie tai, kaip ji labai mėgsta daržoves ir t.t. Buvo pateikti keli receptai. Tai aš užkibau už šito troškinio. Buvo laikas, kai gamindavau jį bent kartą per savaitę. Ir štai šiandien, begalvodama ką gi būtų galima pasigaminti iš vargšės vienišos paprikos, staiga prisiminiau apie troškinį. Prieskonius galite naudoti bet kokius. Man skaniausia yra su kariu ir paprika. O jei netyčia turit rūkytos paprikos, tai tuomet iš viso yra super. Džiaugsmas ne tik akims dėl geltonų ryžių, bet ir nosiai nuo aromato. Ir apskritai ten yra ideali skonių harmonija... Na, bent jau man.  

2 porcijoms reikės:
20 g sviesto
1 vidutinio svogūno
2 vidutinių morkų
1 vidutinės paprikos
120 g ryžių
1 a. š. kario
1 a. š. rūkytos paprikos (tik ne tos, kuri aštri)
300 ml vandens + dar pagal poreikį
druskos pagal skonį

1. Daržoves supjaustome plonomis riekelėmis arba kubeliais. Kaip labiau patinka.
2. Sviestą ištirpiname keptuvėje ir sudedame daržoves. Uždengiame dangčiu ir apie 10 minučių ant vidutinės ugnies viską patroškiname. Nepamirškit vis pamaišyt.
3. Suberiame ryžius ir prieskonius. Įpilame vandens. Išmaišome ir uždengiame dangčiu. Verdame apie 20-30 minučių ant mažos ugnies. Arba kol išverda ryžiai. Periodiškai vis pamaišome puodą. Jei pradeda trūkti vandens arba ryžius pradeda "traukti" prie dugno, įpilame dar šiek tiek vandens. Ir pabaigoje įberiame druskos.

Skanaus!


9 komentarai:

julė 2011 m. rugpjūčio 24 d. 20:39  

Aš negaliu kaip noriu tavo katino/-ų.

Troškinį irgi išbandysiu. Bet katinų noriu labiau. Beje, kokios jie rūšies veislės, a, tokie baisiai baisiai žavūūūūūūūūūs smailiaausiai?

Karolina 2011 m. rugpjūčio 24 d. 21:04  

Maniškis katinas labai kuklus prieš objektyvą, o vos tik nusisuki žiū ir sausainį nuo stalo vagia :))
O troškinys tai tikrai gražios spalvos :)

Indrė 2011 m. rugpjūčio 24 d. 21:54  

Manau bus išbandyta, vos tik mieliausias grįš į Kauną. Žinoma pridėsim mėsos pėdsakų, bet manau dėl to nebus prasčiau? :)

Juliana 2011 m. rugpjūčio 25 d. 04:17  

Wow, koks žvėris ;)
Troškinį būtinai išbandysiu. Juk genialumas paprastume :)

Unknown 2011 m. rugpjūčio 25 d. 09:09  

Jule, o ką ten užvakar šnekėjai apie kates :D
Čia yra cornish rex veislė. Meilumo ir draugiškumo įsikūnijimai. Juos glostyt ir glostyt reikia, o jiems vis negana ir negana. Šitos veislės pliusas yra tas, kad jie nesišeria, t.y. jie šeriasi, bet tokiu pūku, o ne tais bjauriais ilgai plaukais :)

Karolina, tai ir šitie tą patį daro :D

Indre, gal nedėk. Nebent atskirai patiektum :)

Juliana, koks jis žvėris, jis tik nekaltas Persikėlis :D

Indrė 2011 m. rugpjūčio 25 d. 10:04  

Matai turiu žmonių, kurie be mėsos nevalgo nieko, tenka suktis :]] ok,. jei sakai nedėt darysiu atskirai :]]

amicusas 2011 m. rugpjūčio 27 d. 23:25  

Katė absoliučiai ir nepakartojamai dieviška.

Anonimiškas 2012 m. balandžio 14 d. 16:25  

Nagi perskaičiau receptą kelis kartus ir vistiek palikau nesupratusi,kuriuo čia momentu tie ryžiai pakliūva į troškinį?Jei,kaip prieskoniai,tada aišku.Kitu atveju-ne...Net vandenį kada įpilt paaiškinta...

Unknown 2012 m. balandžio 14 d. 21:15  

Ačiū už pastebėjimą. Kažkaip praleidau. Pataisiau. Pakliūva kartu su prieskoniais :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP