Garintų moliūgų laksa

      Radau Kalvarijų turguj labai skanius moliūgus. Lyg tais muskatiniai vadinas. Saldūs, saldūs, geltoni, geltoni. Tų paprastų jau net nebeperku. Toks bernužėlis juos pardavinėja. Vasarą iš jo pirkdavau cukinijas, o dabar moliūgus. Kaip toks ir must pirkinys šiuo moliūgų sezonu.

Prieš gaminant: 
      Receptas iš Nigel Slater "The Kichen Diaries". Pakoreguotas dėl kai kurių produktų neturėjimo ar pamiršimo nusipirkt. Laksa yra aromatinga, pikantiška ir aštri noodle sriuba. Kadangi noodle'ų nebeturėjau, tai man visai puikiai suėjo ir spagečiai. Dar pagal receptą buvo dedami vyšniniai pomidorai ir verdami apie 10 minučių, bet aš gi nors ir su sąrašu ėjau apsipirkt, bet vis tiek sugebėjau pamiršt.  



Reikės (2 porcijos):
200 g moliūgų (čia svoris su odele)
100 g spagečių
čili pipiras
2 česnako skiltelės
pusės citrinos žievelės
nago dydžio imbiero gabaliukas
1 v. š. aliejaus
250 ml sultinio (vištienos arba daržovių)
200 ml kokosų pieno
1 v. š.  nam pla žuvies padažo
pusės citrinos sulčių
pusė pundelio kalendrų*

1. Išverdame makaronus al dente. Nukošiame, perpilame šaltu vandeniu ir atidedame į šalį.
2. Moliūgus supjaustome 2 cm storio gabaliukais ir išgariname. Tai trunka apie 15 minučių. Moliūgai turi būti minkšti.
3. Čili, česnako skilteles stambiai supjaustome. Nulupame imbierą. Viską sudedame į smulkintuvą. Taip pat ten keliauja ir citrinos žievelė. Ir viską susmulkiname.
4. Į puodą įpilame aliejaus, sudedame susmulkintus prieskonius. Maišydami kepame tol, kol pradeda sklisti kvapai, t.y. apie minutę dvi.
5. Supilame sultinį ir kokosų pieną. Užviriname. Supilame žuvies padažą ir citrinos sultis. Citrinos sulčių pilkit vis paragaudami. Tuomet sudedame garintus moliūgus. Ir dar paverdame porą minučių.
6. Į dubenėlius sudedame išvirtus spagečius, užpilame viską laksa ir užberiame stambiai sukapotų kalendrų.

* Pundelis tai tas, kur turguj pardavinėja. Jei pirksit parduotuvėj supakuotas, tai galit ir visą sudėt.

Skanaus!

6 komentarai:

Anonimiškas 2011 m. spalio 23 d. 11:23  

Laba, zaviuosi Jusu nuotraukomis. Ju vienas isskirtinumu- kad jos visada labai sviesios. Kur Jus fotografuojate: lauke, ar po kokiom lempom?? Ar Jusu virtuves lubose koks didelis stoglangis yra?? :)Ar pas Jus niekad netemsta ir neapsiniaukia :) Aciu (Jurga)

Milda 2011 m. spalio 23 d. 11:47  

Geras. Spek ka as kita savaite susiruosus virti. Sita pacia!!! :))

Rennie 2011 m. spalio 23 d. 19:16  

O kaip tie skanieji moliūgai atrodo? Gal turi kokių išskirtinių bruožų (spalva, forma).

Unknown 2011 m. spalio 24 d. 08:58  

Jurga, :)) Ačiū. Fotografuoju tik dieną, šviesa nuo lango, naudoju dar ir reflektorių. O jei per tamsios nuotraukos išeina, tai pašviesinu su photoshop'u :) Tai kaip ir jokio stebuklo :)

Milda, geeeras :) Pas jus tai jau bus visų produktų :)

Rennie, jo oda yra žalia, arba žalia pamaišyta su geltona. O vidus labai ryškus, jei lyginsim su tais paprastais moliūgais.

Neringa 2011 m. spalio 31 d. 23:03  

prisidedu ir as prie pagyru nuotraukoms... rudeni labai sunku padaryti tokias sviesias nuotraukas, jos fantatiskos, man tokios nesigauna, dar mokintis ir mokintis.....

Audra 2011 m. gruodžio 18 d. 00:09  

Persistengiau su čili pipiriukais (vietoj vienos didelės kelias mažas labai labai aštrias pagriebiau), tad sriuba išėjo šiek tiek ON FIRE. :D Bet šiaip tai, apart aštrumo, kalendrų ir švelnaus kokosų pieno, daugiau jokio aromato ir nerasta... Mėgstu tailandietišką ir indišką virtuvę, įvairius karius ir skirtingų prieskonių miksus, tad ši sriuba man pasirodė šiek tiek per 'lengva'. :}

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP