Varškės keksas su kriaušėmis

     
     Minkštas ir šlapias keksas. Cukraus dėjau mažiau nei originale. O tešla pasirodė kiek per tiršta. Tai papildomai įpyliau šiek tiek pieno, nors gal ir nebuvo būtina.  
       Ką tik iškepęs su pienu jis dieviškas, o ryte su kava ... mmm... ir labai gerai. 

Reikės:

115 g sviesto
200 g cukraus
200 g "naminės" varškės 9 proc.
1 a. š. vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
225 g miltų
0,5 a. š. kepimo miltelių
2 didesnės kriaušės
cukraus pudros apibarstymui
  1. Sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. 
  2. Įmaišome varškę ir išplakame su blenderiu. Jei liks varškės gabaliukų, nieko tokio. 
  3. Suberiame vanilę ir išmaišome. 
  4. Po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. 
  5. Atskirame dubenyje persijojame miltus su kepimo milteliais. Suberiame į tešlą ir išmaišome. 
  6. Nulupame vieną kriaušę, supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą. Kitą kriaušę supjaustome skiltelėmis.
  7. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba ištepame riebalais ir pabarstome miltais. Supilame tešlą ir susmaigstome kekso paviršių kriaušės skiltelėmis. 
  8. Kepame 170 laipsnių temperatūroje 50-60 min. Priklausomai nuo Jūsų orkaitės. Patikriname su mediniu pagaliuku. 
  9. Iškepusį apibarstome cukraus pudra. 
       Su pakeitimais iš ginger-blonde.

24 komentarai:

Indrė 2011 m. lapkričio 14 d. 12:03  

Kaip noriu kekso! Viskas šiandien kokį reiks sumeistrauti ir nesvarbu, ką džinsų saga šnabžda.
Tik kad man su kriaušėm nei vienas kepinys nepavyksta...

Unknown 2011 m. lapkričio 14 d. 12:58  

O kas nepavyksta? Kietos lieka? Pirmą kartą taip kepiau jas. Kažkaip normaliai viskas išėjo :)

Indrė 2011 m. lapkričio 14 d. 13:16  

Nea - neiškyla visas pyragas. Pirmą sykį kepiau šokoladinį iš Gourmet annoual cookbook - na gal nepavyko dėl matų vertimo iš USA į ml ir g. Kitą sykį bandžiau monkey dinner su kriaušėmis ir citrina. Vėl kažkoks neiškilęs. Tai dabar kriaušes keičiu obuoliais ir pavyksta.

Asta 2011 m. lapkričio 14 d. 14:19  

Gerulis

Anonimiškas 2011 m. lapkričio 14 d. 15:56  

Man irgi kilo klausimas dėl to iškilimo - nes iš nuotraukos nelabai suprantu, ar jis drėgnas ir purus, ar jis ne visai iškilęs. Pastaruoju metu susiduriu su neiškilimo problema, jeigu tik įdedu kokį drėgnesnį ingredientą arba įpilu pieno, neiškyla. O taip norisi puraus ir tirpstančio burnoj...

Simona 2011 m. lapkričio 14 d. 16:42  

O my :) čia mano svajonių pyragas....negaliu atsižiūrėti - būtinai būtinai kepsiu :)

Unknown 2011 m. lapkričio 14 d. 18:38  

Na, jis yra drėgnas, tai manau, kad negali labai jau ten super duper smarkiai iškilti :) Jei lyginsim su ginger-blonde nuotraukom ir su ten esančia nuoroda į pirminį šaltinį, tai manau, kad viskas normaliai :) Aišku, jis nėra "susprogęs", bet toks kaip ir neturi būti :)

Akvilina 2011 m. lapkričio 14 d. 22:45  

oh boy oh boy... negaliu pakelt tokiu vaizdu... :)

Maisto Diletantė 2011 m. lapkričio 15 d. 17:47  

eina sau, eina sau, daugiau į šį blogą neisiu,neįmanoma...rankos pačios tiesiasi link ko nors skanaus.

Simona 2011 m. lapkričio 15 d. 19:55  

Jau įsivaizduoju, kaip iš orkaitės sklinda saldus aromatas, nusipirkau visko, ko reikia, rytoj bus šio gražuolio išbandymo diena :)

Unknown 2011 m. lapkričio 15 d. 20:35  

Akvilina, aš tai tokius galėčiau valgyt kiekvieną dieną :)

Diletante, :D

Simona, parašyk, kaip viskas baigėsi :)

Kristina 2011 m. lapkričio 15 d. 22:15  

Liko septynios minutes.. kvepinu savo miegancius namus.. ryt laukia gardus pusryciai.. kol kas viskas sekasi.. liko tik paragauti.. Aciu uz ikvepianti receptuka!

Unknown 2011 m. lapkričio 16 d. 08:58  

Na, ir kaip pusryčiai, Kristina? :)

Kristina 2011 m. lapkričio 16 d. 12:01  

Puikus.. labai skaniai su vyru papusryciavome, nors tikejausi labiau kekso, man vistiek apkepas labiau isejo.. :)

Unknown 2011 m. lapkričio 16 d. 12:32  

Smagu girdėt :)

Simona 2011 m. lapkričio 17 d. 16:20  

Ačiū, ačiū, ačiū, skanesnis net nei įsivaizdavau - minkštutis kaip debesies kąsnelis...Nepakartojama :)

Dalia, Septyni virtieniai 2011 m. lapkričio 17 d. 21:48  

kaip įdomiai sukamšytos kriaušių skiltelės. Labai dailiai. Gera mintis, kurią nuvogsiu.

Indrė 2011 m. lapkričio 21 d. 10:39  

Kepiau vakar - tikrai puikus. Cukraus dėjau 180g, vanilinio 7,5g. Tobula :)

Akvilina 2011 m. lapkričio 22 d. 00:07  

Turejau omeny, kad fiziskai skauda, ant kiek skaniai atrodo :)) Toks slapias! Uch...

kristina 2011 m. lapkričio 25 d. 13:24  

Kažin pavyktų su kvaila dujine orkaite, kuri kaitina tik iš apačios ir kurioj niekas neiškyla? :) nes kuo paprastesnis pyragas, tuo blogiau gaunas dažniausiai..

Indrė 2011 m. lapkričio 27 d. 22:08  

Kristina - jei padės - pati viską kepu su tokia. Pradžiai prikaitinu daug, kad rodytų nusenusi rodyklė 250 ar net 300. O paskui kai įdedu kepti, kad būtų a la 200 tai prisuku ugnį iki minimumo. Žinok iškepa, tik reikia sekti. Ir dažnai man tenka pridėti laiko 15-40 minučių, nes kepu lėtai, kad nesudegtų.

kristina 2011 m. gruodžio 9 d. 22:05  

Kepiau! Gavosi tobulas :) reikia mokėt susidraugaut su tokiom orkaitėm. Dabar kepu antrą kartą iš dvigubos normos, buto gyventojai labai valgūs visgi. Labai geras receptukas.

Unknown 2011 m. gruodžio 10 d. 12:35  

Kristina, labai smagu, kad viskas puikiai pavyko :)

Anonimiškas 2014 m. balandžio 22 d. 08:11  

Labai skanu! gaminau su presidet varške vaniline, tai toks kreminis keksiukas gavosi, tobula! Labai ačiū ! tikrai kepsiu ne sykį dar!

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP