Ančiukų šlaunelės su apelsinais

Receptas yra beveik identiškas pernykštėm ančiukų šlaunelėm su slyvom. Tačiau šiemet man jos labiau patiko dėl savo aromato, kurį suteikė penkių prieskonių mišinys ir apelsinai. Na, pernai ir buvo aromatinga, bet šį kartą man kažkaip labiau patiko. 

Penkių prieskonių mišinys (angl. five spice) yra naudojamas kinų virtuvėje. Jei pagūglinsit, tai tikrai rasit įvairių jo variantų. Labiausiai paplitęs mišinys yra anyžiai, gvazdikėliai, pankolio sėklos, Sičuano (Szechuan) pipirai  ir cinamonas. Paprastai yra naudojamas kepant kiaulieną, antį ar vištą. Kadangi mišinys daugiau mažiau yra visur vienodas, tai jį tiesiog paėmiau iš "Heston Blumenthal at home".

Reikės:
5 anyžiaus žvaigždučių
1/2 v. š. gvazdikėlių
1 v. š. pankolio sėklų
1 v. š. sičuano pipirų*
1 v. š. malto cinamono

Visus prieskonius, išskyrus cinamoną, sumalame kavamale. O tada viską gerai permaišome kartu.

* Sičuano pipirų yra pirkti "Skonio studijoj". Taip pat šitų pipirų mačiau ir Hyper Rimi.



Reikės:
6 ančiukų šlaunelių (apie 1,5 kg)
2 apelsinų

marinatui:
4 v. š. sojos
3 v. š. penkių prieskonių mišinio
1 v. š. saldžios sojos (arba galima keisti medumi)
1 v. š. aliejaus
2 v. š. demerara cukraus
žiupsnis druskos
  1. Sumaišome prieskonius marinatui. Ištriname jais šlauneles, sudedame į dubenį, uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 24 val. 
  2. Nuplauname apelsinus, supjaustome griežinėliais. 
  3. Šlauneles sudedame į kepimo skardą, užpilame marinatu, sudedame apelsino griežinėlius. 
  4. Kepame 160 laipsnių temperatūroje apie dvi - dvi su puse valandos, arba kol iškepa. 
Receptas šiek tiek iš jamieoliver.com, šiek tiek iš žurnalo Jamie.


Ai, per šventes žiūrėjau filmą. Na, su maistu susiję gal tik tiek, kad ten kramsnojo imbierinius sausainėlius. Kaip jis man patikooo... Filmas apie Kalėdų senį ir jo elfus, bet ne apie tą mielą storulį iš coca-cola reklamos, bet apie visai kitokį senį. Šiek tiek įtampos ir siaubo, šiek tiek subtilaus šiaurietiško humoro, šiek tiek tėvo sūnaus santykių, o pabaiga koookia ... The real Santa is coming to town... Šypt.

3 komentarai:

E. 2012 m. kovo 13 d. 04:39  

Kai skaičiau receptą, tai vis galvojau, kad prieskoniai - populiariausi Kinijoje, bet gaminimo būdas - vakarietiškas, tai toks smagus miksas turėtų gautis (būtinai išbandysiu, nes ir prieskoniai ranka pasiekiami). Kinai nesupranta, kaip galima patiekalus gaminti orkaitėje :)

Unknown 2012 m. kovo 13 d. 09:14  

E., šiaip tai įsivaizduoju, kad tai, ką mes gaminam ir vadinam kinų patiekalais, tai turėtų būti oi kaip nutolę nuo tikros kinų virtuvės, ar ne? :)
O kaip kinai darytų? Tikriausiai wok'e keptų?

Ir apskritai aš tau pavydžiu, kad šiuo metu reziduoji Kinijoj ir turi tokią galimybę pamatyt jų tikrąją virtuvę :)

E. 2012 m. kovo 14 d. 18:43  

Ir tau linkiu atkeliauti ;)
Iš tikrųjų kiniškas maistas man skanesnis Kinijoje :) Kinai, kurie buvę Lietuvoje, sako, kad lietuviškuose kinų restoranuose viskas labai vieno skonio. Čia maistas įvairus, skirtingos virtuvės, daug patiekalų, daugiausia termiškai apdoroti ir ant greitos ugnies - wok'.. O šiai ketuvei ko reikia - dujinės viryklės su stipria ugnimi. Pas mus pvz. namie viena dujinės viryklės vieta yra išskirtinai wok ir ugnis iš ten kyla įspūdinga :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP