Kreminė burokėlių sriuba su džiovintomis slyvomis

Aš kaip kokia nesveika beveik visas sriubas turiu sublenderiuoti. Taip skaniau. Burokėlių sriubą irgi trinu, todėl kreminę burokėlių sriubą iš paskutinio "Virtuvės" numerio naujos rubrikos su "Virtuvės mitų griovėjais" reikėjo būtinai pasigaminti. Labai jau domino slyvų ir burokėlių derinys. Hmm... Skonis toks, sakyčiau, visai įdomus. Įtariu, kad gal slyvų per daug pridėjau - jų saldumas kiek per daug dominuoja. Bet šiaip tai pabandyti verta. Bet jei pripažįstat tik tradicinę burokėlių sriubą, tai nebandykit. Tikrai. 
   


Reikės:
300 g kiaulienos šonkaulių (pagal receptą buvo rūkyti kiaulienos šonkauliai)
juodųjų pipirų
druskos
lauro lapų
1 svogūno
2 morkų
1/4 nuluptos saliero šaknies
aliejaus kepimui
6 vidutinio dydžio virtų burokėlių
100 g džiovintų slyvų be kauliukų
krapų, petražolių

Šonkaulius užpilame vandeniu. Palaukiame, kol užvirs. Įberiame druskos, pipirų, lauro lapų ir verdame apie 20 minučių ant silpnos ugnies.

Supjaustome morkas, svogūną ir saliero šaknį. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname apie 7 minutes. Burokėlius sutarkuojame ir dar 3 minutes pakepame kartu su daržovėmis.

Daržoves sudedame į sultinį ir verdame ant silpnos ugnies apie 25 minutes.

Likus virti 5 minutėms išimame šonkaulius ir suberiame džiovintas slyvas.

Sriubą sutriname smulkintuvu.

Prieskonines daržoves smulkiai sukapojame ir sumaišome su grietine.


Šaltinis Virtuvė. Nuo...Iki, 3/2012.


11 komentarai:

Egle 2012 m. vasario 19 d. 17:07  

O, tu greičiau išbandei šitą sriubą. Aš irgi ruošiuosi :)

Šiaip išduosiu paslaptį, sriubą A. rekomendavo virti su rūkytomis slyvomis, tik va, jų kur kas sunkiau gauti (paskutiniu metu išvis niekur nemačiau). Manau turėtų būt labai skanu :)

Unknown 2012 m. vasario 19 d. 17:20  

O kur yra pirkt rūkytų šonkaulių? Aš tik namie pamačiau, kad ten turi būt rūkyti. Ir rūkytų slyvų nesu niekur mačius :)

Rennie 2012 m. vasario 19 d. 17:53  

Su rūkytomis slyvomis burokėlius mano močiutė virdavo, tik jos netrindavo. Rūkytos slyvos tikras gėris, prieš gerą mėnesį buvau Lenkijoje, tai ten turguje prie sveriamų vaisių jas pardavinėja, sakė, kad tikras lenkiškas produktas, nusipirkau, dar kiek liko, nes vis į kokius troškinius įmetu. Gaila, bet Lietuvoje seniai jas kur bemačiau. O šita sriuba mane irgi labai užkabino, noriu išbandyti.

egidija 2012 m. vasario 19 d. 20:38  

rūkytais šonkauliais turgus turėtų būti užverstas (na bent jau Palangoj taip yra, karšto rūkymo)
kelis kartus viriau šitą sriubytę, tiesa, kitoks biškį ten receptas, bet esmė ta pati. labai patiko, labai. tik vietoj girietinės užsitrupinam sūrio su mėlynu pelėsiu.
sudomino rūkytos slyvos, ar jų tik Lenkijoj būna pirkti?

Citrina ir bulvė 2012 m. vasario 19 d. 21:10  

Kokia įdomiiii..... ir aš noriu. Kad ir su nerūkytom slyvom. :)

Mindaugas 2012 m. vasario 19 d. 23:00  

Slyvos ne bėda, kur nors išrukysim, o jei ne, tai kiek čia iki tos Lenkijos? ;)

Aš irg šį receptą įsiminiau, taip intriguoja, tas skonių derinys... :)

Asta 2012 m. vasario 20 d. 04:58  

Išties neįprastas ir labai viliojantis receptas.

Aplenkei mane su ''quenelle'' :) Planavau step-by-step įrašą kaip jas daryti, bet vis vyro neįkalbinu mesti savo užsiėmimus ir eiti man modeliu padirbti :D

Egle 2012 m. vasario 20 d. 08:35  

Jurga, šonkaulių tiek kalvarkėse, tiek Halėj - pilna. Prie rūkytų mėsų ieškok.
O va, slyvų dabar tai tikrai niekur nematau :/

Unknown 2012 m. vasario 20 d. 09:40  

Bet tai kaip aš nesu mačiusi niekada tų rūkytų šonkaulių. Nesuvokiu. Nors iš kitos pusės aš ten retai į tą skyrių einu. Jei perku, tai tik kokią šoninę. Daugiau niekur nesidairau.

Anonimiškas 2012 m. vasario 20 d. 10:47  

Rūkytų slyvų mačiau Kalvarijų turguj, lauko prekyboj.

Unknown 2012 m. vasario 20 d. 12:34  

Anonime, ačiū už info. Reiks ieškot.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP