Dinner in the Sky II


Mind blowing dinner. Garbės žodis. Tai buvo kažkas tokio! Po pirmo karto daug kas klausė, kas buvo geriau - maistas ar pats pasikėlimas. Tada man atrodė, kad tai glaudžiai susiję dalykai ir jų atskirti neįmanoma.  Pirmas kartas buvo geras. Tikrai geras, bet antras kartas buvo ... na, toks WOW. Maistas išvertė iš koto. Nežinau, kas tam Bjorn Frantzen nutiko Vilniuj, bet Samuli Wirgentius perspjovė jį kai reikalas. Reik atimt iš jo tas dvi žvaigždes ir išmest iš geriausių restoranų sąrašo. Juokauju, aišku, tačiau skirtumas buvo kaip diena ir naktis. Nors tikiu, kad Stokholme jis patiekia visai kitokį maistą ir yra vertas tų savo Michelin'ų. 

Dar man patiko šalia mūsų sėdėjusi pora, kuri tiesiog ėjo pro šalį ir nusipirko paskutines dvi likusias vietas. Va, taip iš niekur nieko. Įtariu, kad jiems tai buvo smagiausia, nes jie atėjo be jokių išankstinių nuostatų ir nusiteikimo. Ir jie abu taip džiaugėsi, taip džiaugėsi tais vaizdais ir maistu.  


Kadangi jau turėjau patirties, tai šį kartą atsisėdau geriausioj vietoj mano galva - iš krašto. Iš krašto kėdės daugiau pasisuka ir galima ramiai geriant šampaną makaluot kojom virš miesto. Ir daug plačiau matyt panoramą. Kas yra gi žiauriai awesome. 



Net negaliu išskirt, kuris patiekalas buvo silpniausias ar mažiausiai palikęs įspūdį. Jie visi buvo vienodai wow.  

Pirmiausia buvo patiekta laukinė lašiša su marinuotais agurkais, juodos duonos gabaliukais ir tokiu silkės kremu. 


Po to atkeliavo puikeliausias ėrienos tartaras su grybų trupiniais ir kiškio kopūstais. Ir dar ten kažkaip paruoštom morkom. Liežuvį galima praryt. O jau vynas kaip ten gerai tiko. Varge, varge.


Pagrindinis patiekalas buvo minkštutėlė, skanutėlė jautienos išpjova su trumų bulvių koše. Taip pat orkaitėje kepta cikorija su čiobreliais. Ir viskas apipilta sviestu. Na, patys suprantat, kad sviestu jau nieko nepagadinsi. Tai buvo taip skanu, kad norėjosi trypt kojytėm iš pasitenkinimo. O kadangi apačioj pagrindo nebuvo, tai beliko tik tabaluot. 


Desertui buvo panna cotta (tokia teisinga, teisinga) su braškėmis, mėtomis ir vynuogių granita. Ir viskas patiekta su konjaku. Afigiet galima. O aš konjako tai juk negeriu. Ir deserto mes nusileidom į apačią, o po vėl pakilom aukštyn. 


O kai beveik sutemo, tuomet išjungė šviesą ir pasakė - enjoy Vilnius. Na, tai tas ir beliko daryt. 




19 komentarai:

Vita 2012 m. birželio 17 d. 13:09  

WOW :) sakiau sakiau, kad būtų nerealu... labiausiai nudžiugino spontaniškoji porelė ir tai, kad įspūdžiai "nunešė" visus lūkesčius. Absoliutus pakilimas virš kasdienybės.
P. S. Nebūdama iš mėsėdžių tarpo (neklijuoju sau vegetarės etiketės, su pelekais ir čiuptuvais - tik paduok) žiūrėjau, tai galima užsisakant derint vegetarinį meniu. Manau, jei žmogus esi tikrai suinteresuotas, prisiderinsi ir mėgausiesi įspūdžių pilna burna ir užburtomis akimis :)

Neringa 2012 m. birželio 17 d. 14:37  

Blyn, maklinėjau visai neseniai po vilnių ir užvertusi galvą žiūrėjau į šį restoraną. Mąsčiau, o kas ten tokie valgo... O gal tuo metu tu ten kojomis makalavai apsilaižydama kirsdama ėrienos tartarą. :D

Jura 2012 m. birželio 17 d. 15:58  

NUOTRAUKOS!!! Mačiau begales "Dinner in the Sky" nuotraukų savo draugų FB feed'e, žiniasklaidoje, bet niekas kitas taip neperteikia nuotaikos ir grožio kaip tavosios. Žiniasklaidai reikia iš tavęs mokytis! O "Dinner in the sky" galėtų šiais nuotraukas nusipirkti savo marketinginiams reikalams. Negi tu su keliais lęšiais kėleisi į viršų? :)

Unknown 2012 m. birželio 17 d. 17:33  

Vita, o taip... Nerealus atitrūkimas. Ilgai dar prisiminsiu tą jausmą, kai gėriau šampaną ir makalavau kojom virš miesto. Absoliučiai nerealus jausmas. O dar maistas!
Taip, ten galima paprašyt vegetariško meniu. Tiesiog reikia įspėt iš anksto.

Neringa, aš vakar 22.00 val sėdėjau ten aukštai :)

Jura, ačiū :) Labai malonu tai girdėt!

Unknown 2012 m. birželio 17 d. 17:38  

Ai, pamiršau apie objektyvus :) Taip, turėjau du - 50 mm ir fisheye :) Mano 10-20 mm jau būtų per tamsus buvęs tokiam paros metui. Tai fish'as visai gerai tam pasitarnavo.

Vita 2012 m. birželio 17 d. 22:09  

Dėl nuotraukų, absoliučiai pritariu Jurai.
apskritai, Jurga, tavo nuotraukos - visada LEDAS :) sukultūrinta tikrovė - daug subtilesnė ir gražesnė... tikiu, kad tai ne vien profesionalumas, bet ir talentas.

Unknown 2012 m. birželio 18 d. 08:45  

Na, aš jas kiek santūriau vertinu :)) Bet ačiū už tokį komentarą, Vita :) Smagu tai girdėt.

Citrina ir bulvė 2012 m. birželio 18 d. 10:41  

Jurga, tiesiog galima kojas pakratyt iš pavydo :D Fantastika!!

Unknown 2012 m. birželio 18 d. 21:44  

:D Atvažiuok kitais metais į Vilnių. Nereiks kojų kratyt ;)

Citrina ir bulvė 2012 m. birželio 19 d. 00:04  

o jie bus ir kitais metais? Rimtai? Galvojau, kad čia jų vienkartinis atvykimas...

Unknown 2012 m. birželio 19 d. 09:41  

Jo, žadėjo atvažiuot ir kitais metais :)

Milda 2012 m. birželio 20 d. 09:42  

o siaube siaube kaip pavydu!! :))

Vita 2012 m. birželio 20 d. 13:32  

ta trečioji nuotrauka man kaip terapija, rimtai :) vis atsidarau p. pažiūrėti... taip gerai veikia:)

Unknown 2012 m. birželio 20 d. 19:50  

Milda, ;)

Vita, aš tai į ketvirtą vis žiūriu :) ir ant desktop'o turiu užsidėjus :)

Septyni virtieniai 2012 m. birželio 21 d. 19:40  

pasirašau po visais išsakytais komplimentais dėl nuotraukų. Jau buvau pas kažką mačius, bet TOKIŲ dar nebuvau mačiusi. Super.

Neringa 2012 m. birželio 22 d. 15:14  

Nuotraukos fantastiskos, perteikia visa ten buvusia nuotaika!
gaila, kad manes LT nebuvo... noreciau ir as bevalgydama pamaskatuoti kojomis :)

g 2012 m. birželio 22 d. 15:19  

Na va. Pagaliau patenkintas mano smalsumas. O tai vis galvojau, kaip ten sukiojasi aptarnaujantis personalas. Visų fotkėse - tik išsišiepę pačių valgytojų portretai, bet nei žvilgsnio į lėkštes, nei į personalą taip ir nemačiau. Ačiū, kad atskleidei tiesą. Ir pritariu anksčiau išsakytiems komplimentams - nuotraukos tikrai nuostabios. :)

Unknown 2012 m. birželio 22 d. 22:07  

Ačiū, moterys, už komplimentus :) Smagu girdėt.

Akvilina 2012 m. liepos 21 d. 10:25  

Nu ir kadrai! O papa!

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP