Dinner in the Sky


Na, tai ką... Papietavom danguje. Buvo taip gerai. Na, taip gerai, kad man tiesiog trūksta žodžių. Galėčiau visą savaitę, kol jie čia bus, kilotis ir kilotis kiekvieną dieną. Noriu ir pusryčių, ir pietų, ir vakarienės, ir pas visus tris šefus.

Dinner in the Sky šiaip yra belgų išmislas. Idėja ir koncepcija yra pasiūlyti žmonėms puikią ir nepamirštamą vakarienę, pietus ar pusryčius 50 metrų aukštyje. Aplink stalą gali sėdėti 22 žmonės. Plius keliasi keli šefai, kurie ruošia ten valgį.


Bijantiems dėl savo saugumo... Tai tikrai nėra ko bijot. Ten taip tvirtai pririša, kad negali net į priekį pasilenkt. Galima tik su kėde šiek tiek pasisukt į šoną ir rankas iškelt į viršų. Daugiau viskas. Šiaip tai aš visai norėčiau, kad su kėde būtų galima apsisukt aplink savo ašį. Ir pasigrožėt miestu iš viršaus. O Vilnius iš viršaus yra be galo gražus.


Šalia manęs sėdėjo tokia keista moteris - bijanti aukščio abstinentė veganė. Kas yr tikrai too much vienam žmogui. Brač, reiktų pasirinkt vieną trūkumą, o ne visus tris krūvoj. Nesutinkat? Iš viso nesupratau, kokio velnio ji ten kėlėsi. Taigi meniu buvo paskelbtas iš anksto. Ir buvo aišku, kad jai ten nieko valgomo nebus. Gaila man jos.


Pirmas kelias dienas virtuvėj šeimininkauja virtuvės šefas iš Švedijos Björn Frantzén. Jis yra vienas iš restorano "Frantzén/Lindeberg" savininkų. Restoranas šiemet geriausių pasaulio restoranų sąraše puikuojasi 20-oje vietoje. Ir turi du Michelin'us. Pagal planą pats šefas ir turėjo mus aptarnauti, tačiau taip nebuvo. Jį pakeitė kažkokie kiti šefai. Bet aš tai nesiskundžiu visiškai dėl to, nes pakaitinis šefas buvo netgi dar gražesnis nei Bjorn'as, o sėdėjau prieš pat jį. Tai man vaizdas visom kryptim buvo geras, išskyrus kairėj sėdinčią veganę.



Pirmas patiekalas buvo jautienos kapotinis su rūkytų ungurių mėsa ir ikrais, pagardintas grietine, traškiais svogūnais ir porų pelenais. Man šitas kapotinis ir patiko labiausiai. Tiesiog toks uch. Prie kapotinio buvo paderintas šampanas G. H. Mumm. Itin vykęs derinys. Užvalgai, užgeri šampano, pasisukioji į šalis, pasigroži panorama. Et... Gyvenimas.



Pagrindinis patiekalas buvo lėtai keptas jūrų velnias su artišokų piure, kiškio kopūstų padažu ir šviežiomis voveraitėmis. Prie jo buvo priderintas Jacobs Creek Chardonnay (2011, jei gerai atsimenu), kuris su žuvimi labai puikiai derėjo.



Desertui buvo raudonosios Oolong arbatos putėsiai su klevų sirupe marinuotomis žemuogėmis, avietėmis ir  pomidorais. Asmeniškai man pomidorai desertuose yra toks ganėtinai keistas derinys. Jie vis kažkaip iškrenta iš konteksto. Ir niekaip nesuprantu, ar man tas derinys iš principo nepatinka, ar vis tik tai priklauso nuo paties pomidoro. Nes tie pomidoriukai tai nebuvo itin skanūs. Na, bet bala jų nematė... Valgom putėsius, geriam vyną, grožimės vaizdu priešais ir už nugaros.




P.S. Ir ne, su tūliku problemų nebuvo. Niekam jo neprireikė ir dėl nieko nereikėjo leistis žemyn. Paskaičius komentarus apie "Dinner in the Sky" susidaro įspūdis, kad didžioji dalis tautos turi labai didelių bėdų su pūsle.

17 komentarai:

bea 2012 m. birželio 13 d. 19:21  

Klausyk, o gal ji tave skaito :o Ta veganė? :). xxixiixi...
P.S. tuliko reikalas kažkodėl man visai net nebuvo atėjęs į galvą, gal aš nenormali? :)

Aušra 2012 m. birželio 13 d. 19:48  

tai bent atrakcija!!! ir as labai labai noreciau, vien del to vaizdo, su Vilniaus senamiescio stogais; labai patiko irasas!

Miglė 2012 m. birželio 13 d. 19:50  

Pamenu, kaip prieš keletą metų mačiau laidą, kur transliavo tokią vakarienę ore ir šefai labai garsiai keikėsi, sužinoję, kad atsirado vegetarų :) (jiems specialiai perdarė meniu vietoje).

O šiaip skamba kaip itin smagi patirtis ir vaizdai puikūs!

Justė 2012 m. birželio 13 d. 19:55  

uuu, kokie gražūs vyrkukai ir nuotraukos :) fainas reportažas! dabar galvoju, kas įspūdingiau, ar patiektas maistas, ar vaizdai aplinkui :)

Anonimiškas 2012 m. birželio 13 d. 21:12  

Aš būčiau pasisiūlius suvalgyti tos neurotiškos veganės maistą...Tikrai.

Kiaunė 2012 m. birželio 13 d. 22:27  

Gražus reportažas! Net seilės varvėt pradėjo:) Tai gerai, kad rytoj pati ten pietausiu. Norėjau paklausti, o fotografuoti taip paprastai leido? Kažkaip galvojau, kad fotoaparato net neverta neštis...

Vita 2012 m. birželio 13 d. 23:11  

O iš didžiosios. Ore, kas savaime, kelia virpuliukus, dailus vyrukas pasiraitojęs rankoves sukiojasi prieš nosį kurdamas tau įmantrų patiekalą, kurio bet kokius kosmetinius nukrypimus ištiesina šumpanas... ir dar su draugiškais plepesiais bei nuostabia panorama! Mumm... O vakarienė, jaučiu, išvis be žodžių... smagus fotoreportažas :)

Violeta 2012 m. birželio 13 d. 23:20  

Oi kaip norėčiau, kokie vaizdai ir panoramos ir patiekalų mmmm reikia užsiprašyt vyro dovanų :)

Unknown 2012 m. birželio 13 d. 23:40  

Beata, veganai tokių blogų neskaito :D Aš bent jau tikiuos. Be to, parašiau teisybę :)

Aušra, taip... Prisiminsiu ilgai aš šitą atrakciją :)

Migle, aš ir kiek esu skaičiusi ir mačiusi per tv, tai šefai itin retai toleruoja vegetarus :D

Juste, sunku pasakyt. Viskas viename - ir maistas, ir vaizdas.

Anonime, buvo kas tai padarė ir be manęs :D Tiesiog į kitą pusę nukeliavo maistas :)

Kiaune, be problemų ten su fotiku. Tik rankinę, jei ji didelė, turi palikti ant žemės :)

Vita, labai taiklus komentaras :) Tiesiai į dešimtuką.

Violeta, paskubėk, kol neišvažiavo, ir kol dar yra laisvų vietų.

Milda 2012 m. birželio 14 d. 10:40  

o tai ka ta vegane ten veike? Gere vandeni ir lauke nusileidimo zemen? :)

Unknown 2012 m. birželio 14 d. 11:08  

Taip, įsivaizduoji?! Sėdi danguj ir nieko nevalgai.

Anonimiškas 2012 m. birželio 14 d. 16:52  

Ir man labai labai patiko! Tik, atvirkščiai man kapotinis paliko mažiausią įspūdį. Kažkaip per daug man net jo buvo, bet gal dėl to, kad ir aš, deja, nesu mėsos mėgėja. Bet nuo deserto alpom abudu su vyru :) ir vynas mmm.. Ir aš kilčiau, ir kilčiau darkart :)

Unknown 2012 m. birželio 14 d. 20:34  

Geras. O man visiškai atvirkščiai. Putėsiai kaip putėsiai buvo :)

Vita 2012 m. birželio 14 d. 21:35  

ko jūs tą veganę miltuose voliojat - tyras angelas, vien šventa dvasia gyvas, arčiau dangaus pakilo, toliau nuo žolės ir nuodėmingai alkano požiūrio į ją :D

Unknown 2012 m. birželio 15 d. 08:49  

:D Bet tai pravalas vis tiek. Pakilai nuo žemės, o prieš tave pastato lėkštę žalios mėsos ir dar šampano įpila :D

Vita 2012 m. birželio 15 d. 12:29  

:D bet tai žmogus koks nuskaidrėjęs palieka pragaro keltą: šitiek kankintas, šitiek bandytas... ai, aš tai manau, kad čia tas pats, kas eit į šokius ir nešokt, ir muzikos neklausyt :) o ką gali žinot, gal jai ten tik vyrukas imponavo?.. bet kuriuo atveju tavo vietoj būčiau sąmokslo teoriją įžvelgus: sėdi vienas asmuo ir nieko į burną neima - senesniais laikas grynai nunuodijimu kvepėtų...

Unknown 2012 m. birželio 15 d. 15:34  

Jo, tiksliai. Tiek gundymų žmogus atlaikė :D

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP