Perlinės kruopos su voveraitėmis



Na, nežinau kaip kitiems, bet man patinka visokios košės, o jei jos dar paturbintos visaip kaip, tai iš viso gerai. Originale tai buvo kaip starteris su portobelo grybais, bet gaminau kaip pagrindinį patiekalą. Portobelo grybus pakeičiau šviežiomis voveraitėmis. Perlinių kruopų košė itin verta dėmesio. Gaminsiu ją vieną atskirai. Ir būtinai kitą kartą įdėsiu fetos. O grybai.... Na, kaip ir grybai - puikus aromatas, sviestas, prieskoniai ir vynas. Savaime viskas gerai.   


Grybams:
30 g sviesto
0,5 l voveraičių (gali būti ir daugiau)
2 česnako skiltelės, supjaustytos riekelėmis
100 ml vištienos sultinio
100 ml baltojo vyno
čiobrelio šakelių ir daržinio builio (jei builio neturite, tai galite ir nedėti)
druskos ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį


Perlinėms kruopoms:
100 g perlinių kruopų
1 v. š. aliejaus
1 vidutinis svogūnas, susmulkintas
400 ml vištienos sultinio
ketvirtis sūdytos citrinos, tik geltoniosios dalies, smulkiai sukapotos
50 g fetos
1 v. š. smulkiai sukapotų petražolių
2 v. š. čiobrelio lapelių
2 v. š. sukapoto baziliko

Perlines kruopas užmerkiame iš vakaro. 

Storadugniame puode ant aliejaus pakepiname svogūnus, kol jie suminkštėja. Supilame vištienos sultinį, užverdame ir suberiame perlines kruopas. Verdame, kol išverda. 

Kol verda kruopos, pasiruošiame grybus. Kepimo formą išklojame folija. Ant dugno sudedame sviestą, supjaustytą gabaliukais, ant viršaus sudedame grybus. Supilame sultinį ir vyną. Įberiame šiek tiek druskos ir šviežiai maltų pipirų. Ant viršaus sudedame čiobrelius ir builį. Taip paruoštus grybus sandariai uždengiame su folija. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Palikite šiltai orkaitėje, kol baigs virti perlinės kruopos. 

Kuomet išverda perlinės kruopos, sudedame sūdytas citrinas, fetą, petražoles, čiobrelius ir baziliką. Viską išmaišome. Paragaukite, ar netrūksta druskos, ir tiekite į stalą kartu su grybais. 

Skanaus!

Adaptuota iš Ottolenghi  The Cookbook





1 komentarai:

Asta 2012 m. liepos 3 d. 00:49  

Perlinių kruopų košė ir be voveraičių man labai skani, o čia tai iš viso tuuuurbo :) Voveraitės mano sąrašo viršuje, ko pulsiu ieškoti, kai iš kengūrų krašto parsirasiu

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP