Kreminė pomidorų sriuba


Kas yr toms mūsų maitinimo įstaigoms? Nueini vieną kartą wow, nueini antrą... hmm... ateity gerai pagalvosi, ar ten kelsi koją. Čia šeštadienio vakarą prasinešėm biškelį per kelias vietas. Buvo labai fun. Čia aš apie draugiją, bet ne apie maistą.  

Sensus terasa nuvylė visiškai. Mergos užsisakė po Aperol Spritz. Tai padavėja sugebėjo paklaust - ką tokį? Pradžia akivaizdžiai nieko gero nežadėjo. Taip ir buvo. Kaip K. sakė, reikia sugebėti nesugebėti padaryti tikro aperol spritz'o. Žmogai, pagūglinkit, o ne rašinėkitės ten savo kažkokias proporcijas. Čia taip padavėja sakė - jie ten kažkokias savo proporcijas turi užsirašę. Maisto ten irgi neužsisakinėsiu. Patys valgykit tas vakarykštes pašildytas bulkas, kurias jūs drįstat vadinti panini, perteptas majonezu ir kečupu. Ai, gaila, kad neturėjom raudono paišeklio. Būtumėm meniu klaidas ištaisiusios. 

Sofa de Pancho pirmą kartą tikrai buvo wow, po antro karto liko balansuoti ant nusivylimo ribos. Gal dėl to, kad Starkaus nebuvo šalia. Žinot kaip būna - visada darbas našesnis, kai šefas yra. Maistas irgi labai vidutiniškas. Tikrai skiriasi nuo to, ką jie rašo facebook'e. Bet nenoriu nurašyt šitos vietos. Man ji pernelyg patiko pirmą kartą.  

Carre terasoj, esančioj Gedimino 9, geriausias dalykas yra minkštasuoliai ir pledai... Ajaja, kaip ten gerai sėdėt su tais pledais vėsoką vasaros vakarą. Ir creme brulee buvo geras, nors kai kas sakė (pirštais nebadysim), kad rado cukraus ant viršaus. Bet nusprendėm, jog ten kažkam virtuvėj pabodo degint keturias porcijas ir jai kliuvo ta paskutinė... Cha, cha... Galvoju, kad man visai gal reiktų to liepsnosvaidžio cukrui degint. O jau tada... 



Sriubą jau dariau ne kartą. Tik tai buvo rudenį/žiemą. Tai pomidorai buvo iš skardinės, o bazilikai iš plastikinės pakuotės. Sultinys... Ai, geriau patylėsiu. Bet vis tiek buvo skanu ir man ji labai patiko. Na, o vakar viriau vištienos sultinį, turėjau pomidorų iš turgaus ir šviežio baziliko nuo palangės... Mmm... Tas šviežio baziliko kvapas, švelnaus skonio sriuba... Valgyčiau ir valgyčiau.

Šiaip receptas yra 4 asmenims, bet aš iš to kiekio padarau 2 porcijas, sumažinus pomidorų ir sultinio kiekį. Sultinio kiekį mažinu bene visuose receptuose. Mėgstu jau tokias itin tirštas sriubas.

2 porcijoms reikės:
1 svogūno, smulkiai supjaustyto
1 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
1 morkos, sutarkuotos per burokinę tarką
gabaliuko sviesto kepimui
500 g gerai prinokusių pomidorų
saujos šviežio baziliko lapelių
400 ml vištienos sultinio (arba daugiau, jei norite, kad sriuba būtų skystesnė)
druskos, šviežiai maltų pipirų pagal skonį
1 a. š. raudonojo vyno acto
6 v. š. grietinėlės

Puode ištirpinkite sviestą. Sudėkite svogūną, česnaką ir morką. Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Periodiškai vis pamaišykite.

Pomidorus stambiai supjaustykite. Jei norite, tai pomidorų odelę galite nulupti, bet aš dėl to kažkaip nesismulkinu labai. Manęs jos neerzina. 

Supjaustytus pomidorus kartu su baziliko lapeliais sudėkite į puodą su daržovėmis, supilkite sultinį ir virkite ant silpnos ugnies dar 20 minučių. Sriubą pertrinkite elektriniu trintuvu, įberkite druskos, pipirų, įpilkite raudonojo vyno acto ir grietinėlės. Viską išmaišykite. Ir tiekite į stalą.

Skanaus!

Su šiokiais tokiais pakeitimais iš Jamie Oliver "Gaminame su Oliveriu".



6 komentarai:

Aušra 2012 m. liepos 17 d. 07:51  

Nuotrakos tesiog super; man cia pavyzdys mokantis fotografuoti - stai kaip turi viskas atrodyti; ypac tie pomidorai su bazilikais; ir aisku sriuba su pipirais ir pan; man dabar uzejo begalinis noras atgaminti, ne tik sriuba, bet ir nuotraukas; man tik nuo obliuotu lentu fono teks susilaikyti; nors tos lentos ir nepaprastai populiarios siuolaikineje fotografijoje, bet as, deja, neturiu tokio rustic fono; labai vertingas irasas, visom prasmem; man tai vos ne kaip skyrius is fotografijos vadovelio;

Unknown 2012 m. liepos 17 d. 11:53  

Eik jau tik! Na, ačiū, Aušra, už tokius žodžiu :)

Rennie 2012 m. liepos 17 d. 12:46  

Visiškai pritariu Aušrai, nuotraukos superinės :)

Jura 2012 m. liepos 17 d. 21:36  

ypač devinta toje mozaikoje :) Kompozicija liuks.

Kristina 2012 m. liepos 18 d. 13:58  

Reikia pakeisti zymas, nes patiekalas tikrai ne vegetariskas (vistienos sultinys).

Unknown 2012 m. liepos 18 d. 16:29  

Oi, tiksliai. Apie sultinį visai pamiršau. Ačiū už pastebėjimą, Kristina :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP