Itališka saldžiarūgštė vištiena


Mario Batali italų virtuvės ekspertas, amerikietis, TV laidų vedėjas, turintis vyno ūkį Italijoje ir šiaip visai nemenko kalibro selebritis Amerikoje. Man tai jis toks šiek tiek messy ir nėr labai jau mėgiamas kaip asmenybė, bet jo šitas vištienos receptas tikrai labai. Užskaitau visu 100 %. Jei neturit nieko prieš saldžiarūgštę vištieną, tai turėtų patikti. 

Prie vištienos labai tiko pastarnokų košė - supjaustykite gabaliukais pastarnoką, pakepinkite svieste, įpilkite sultinio arba vandens, virkite 15 minučių, arba kol pastarnokai suminkštėja. Nupilkite vandenį, įpilkite šiek tiek grietinėlės ir sugrūskite į košę. Verdant galite įmest rozmarino šakelę. Suteikia malonų skonį ir aromatą. 

Na, dar ir raudonojo vyno taurė tikrai nemaišo. 

2 porcijoms reikės:
500 g vištienos
1+2 v. š. aliejaus
1 svogūno, supjaustyto kubeliais
1 morkos, supjaustytos griežinėliais
1 saliero stiebo, supjaustyto griežinėliais
4 česnako skiltelių, perpjautų į kelias dalis
2 v. š. cukraus
120 ml raudonojo vyno
60 ml raudojo vyno acto
60 ml apelsino sulčių
1 v. š. kaparėlių
2 v. š. migdolų drožlių
druskos pagal skonį

Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir iš abiejų pusių apkepkite vištieną. Vištieną išimkite, išpilkite iš keptuvės riebalus ir įpilkite 2 v. š. aliejaus. Suberkite supjaustytas daržoves ir kepkite, kol gražiai apskrus. 

Įdėkite vištieną atgal į keptuvę. Supilkite likusius ingredientus. Keptuvę uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies 35 minutes, arba kol vištiena pradeda nertis nuo kaulo. 

Išimkite iškepusią vištieną. Padidinkite ugnį ir leiskite didžiajai daliai skysčio nugaruoti - apie 3-5 minutes. Padažas turi būti tirštas. Sudėkite atgal vištieną į keptuvę ir šiek tiek pašildykite. 


Skanaus! 

Šaltinis "Food&Wine", 2012/vasaris. 


4 komentarai:

Rūta 2012 m. lapkričio 6 d. 18:49  

Vištienos neragavus neskubu dar keli ovacijų, bet pastarnokų košę - užskaitau ;) teko valgyti su antiena - puikus derinys. O prie žuvies kažkur ragavau žiedinių kopūstų košę, kuri irgi buvo "pac tac" :)

Unknown 2012 m. lapkričio 6 d. 20:37  

Man irgi buvo netikėtas atradimas ta pastarnokų košė :)

Jura 2012 m. lapkričio 7 d. 15:34  

Pastarnokų košė pastebėjau yra dabar čia mada restoranuose. Man labai patinka ir aš pabandysiu. Su tavim sutinku 100%. Nelabai galiu pakesti Batali, Emeril Lagasse, bet baisiausias visų laiko selebritis nuo kurio šiurpas mane varo yra Guy Fieri. Ugh... Labai retai man kliūva žmonės, bet šis labai kliūva ...:)

Unknown 2012 m. lapkričio 7 d. 23:13  

Oi, pagūglinau tą Guy Fieri... Jis tikrai baisesnis nei Batali :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP