Sausainiai su spanguolėmis ir baltuoju šokoladu

Parodoj nusipirkau kama miltų. Kama miltai yra grūdų mišinys - kviečiai, rugiai, miežiai ir žirniai. Jie yra rupiai sumalti ir paskrudinti. Turi daug baltymų, skaidulinių medžiagų, angliavandenių ir B grupės vitaminų. Jų poveikis panašus į sėlenų. Tik sakė, kad tai daug geriau nei sėlenos. Man tai svarbiausia, kad jie yra skanūs.  

Tradiciškai kama naudojama su jogurtu ar kefyru. Visokiom ten dietininkėm ir sveiko maisto propaguotojom turėtų patikti. Panaudojimo galimybės tikriausiai yra beribės. Viskas priklauso nuo Jūsų fantazijos. Estai gamina šokoladą su kama miltais pavadinimu Kamatahvel, dar galima pasigaminti tradicinių estiškų triufelių. Taip, tai yra estiškas produktas. Galima dėti į tešlas. Aš bandžiau su blynais, su avižine koše. Miltai yra malonaus kvapo ir skonio. Primena riešutus. 

Na, žodžiu, tai yra gėris ir didžiosios G. Jei gerai atsimenu, tai kol kas jai prekiauja tik didžiosios Maksimos ir lyg tais Prisma. Padėta prie košių ir sėlenų. 

Dabar apie sausainius. Aišku, čia yra įberta kama miltų. Jei neturit kama, tai įdėkit 1 šaukštu daugiau avižų. Avižos naudotos normalios. Na, tos ilgo virimo. Spanguolės - šaldytos. Galite dėti ir šviežias, arba džiovintas.  Spanguolių rūgštumas labai maloniai atsveria sausainių saldumą. 

Pastaba. Tešla gan sunkiai pjaustosi dėl uogų. Todėl jei jau nesipjaustys ar trupės, tai tiesiog paimkite rankomis ir suformuokite paplotėlius.

Reikės:
100 g miltų
30 g kukurūzų krakmolo
3 v. š. avižų
1 v. š. kama miltų
1/4 a. š kepimo miltelių
100 g kambario temperatūros sviesto
85 g cukraus
1 a. š. vanilės ekstrakto
50 g baltojo šokolado, stambiai sukapoto
apie 70 g šaldytų spanguolių

Miltus, kukurūzų krakmolą, avižas, kama miltus  ir kepimo miltelius gerai permaišykite dubenyje. 

Kitame dubenyje sviestą su cukrumi išplakite iki purumo. Įmaišykite vanilės ekstraktą. Suberkite miltų mišinį. Permaišykite. Suberkite uogas ir sukapotą šokoladą. Išmaišykite. Sudėkite ant maistinės plėvelės, susukite į "dešrą" ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai. 

Supjaustykite 1 cm storio gabaliukais. Išdėliokite dideliais tarpais ant kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių, arba kol krašteliai gražiai paruduoja, bet viršus turi būti minkštas. 

Iškepusius išdėkite ant grotelių ir atvėsinkite. 

Skanaus!

Šiek tiek pakeista iš Jamie, lapkritis/gruodis'10


7 komentarai:

Akvilina 2012 m. lapkričio 11 d. 21:02  

PANDYSIU!

Rima 2012 m. lapkričio 12 d. 09:49  

Įtariu, kad orkaitė turėjo būti apšaudyta;). Man taip buvo su spanguolėm...
Labai viliojančiai atrodo...

Jule J. 2012 m. lapkričio 13 d. 09:11  

Eh, prnai iš Estijos ar ne tris maišiokus kama miltų parsivežiau - prisiskaičiau, kad gardumynas! Ir išties žiauriai skanūs, ypač man, riešutukų megėjai..

Esu gaminusi tuos radicinius triufelius mascarpone + kama + riešutairazinos - nustebino, išties labai gardu. Apsidžiaugiau, kad ir Lituvoj tokio gėrio gauti jau galima :)

Kiaunė 2012 m. lapkričio 24 d. 23:35  

Sausainiai labai skanūs! Ir dėkinga už info apie kama - pirmąkart apie juos išgirdau. Tikrai gėris iš didžiosios G:)

luxore 2013 m. kovo 26 d. 23:13  

sveiki,

Turiu klausimą - o avižos jūsų vartotos yra kruopos, dribsniai (greitai paruošiami/negreitai), o gal jų miltai kokie nors?

Ačiū

Unknown 2013 m. kovo 27 d. 09:18  

Va, tokios http://www.fasma.lt/uploads/documents/3D%20maiseliai/Avizu%20dribsniai.png tik kitos firmos. Tos, kur ilgai verda :)

luxore 2013 m. kovo 27 d. 18:28  

dėkui, ir už operatyvumą :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP