Angostura romo pristatymas


Praeitą savaitę Mineraliniai vandenys pakvietė blogerius į Angostura romo pristatymą. Vakarą vedė kokteilių žinovas Robertas Janovskis. Na, atsimenat, tas iš kažkada rodyto "Baras". Tai va, jis parodė, kaip namų sąlygom susimaišyti įvairių kokteilių.

Į kokteilius aš tai žiūriu truputį atsargiai. Kažkada su mergom ėjom į kokteilių barą. Na, ką aš galiu pasakyt apie tą vakarą... Man užteko lygiai dviejų kokteilių ir jau jausmas kaip po dviejų butelių vyno. 

Angostura istorijos Jums nepasakosiu. Vis tiek gi neskaitysit, ar ne? Tik parašysiu, kad tai yra vienas iš daugiausiai apdovanojimų pasaulyje pelnęs romas. 

Tai pirmiausia pradedam nuo kelių dalykų:
  • Taurę, į kurią pilsite savo kokteilį, pasistenkite atšaldyti. Įdėkite ledukų, šiek tiek palaikykite ir išberkite. Arba į šaldytuvą įkiškit. 
  • Nepersistenkite su papuošimais. Papuošimams geriausia naudoti iš kokteilyje panaudotų ingredientų, pvz., serbentai, braškės etc.
  • Taip pat nepersistenkite su saldumu. Geriau mažiau nei per daug. Vėliau galėsite įdėti daugiau, kuomet šiek tiek paplaksite ir paragausite.  



Na, einam prie to, ką mes ragavom:

CULTO A LA VIDA

Šitas man patiko. Labai simple. Nereikia jokio blenderio. Viską sumetei ir voila. 

50 ml romo  ANGOSTURA 7 YEAR OLD
100 ml spanguolių sulčių HAPPY DAY
2 arbatiniai (barmeno) šaukšteliai rudojo cukraus
pusė laimo, supjaustyto į 4 dalis

Į stiklinę storu dugnu įmetame supjaustytą laimą ir įdedame cukrų. Grūstuvu supresuojame turinį taip, kad išspaustume laimo sultis, bet tuo pačiu kuo mažiau pažeistume jo žievelę, kurioje kaupiasi nepageidaujamas kartumas. Užpilame romu, pridedame pilną ledo ir užpilame spanguolių sultimis. Įdedame maišiklį ar keletą šiaudelių, kad begeriant galima būtu pasimaišyti dugne gulinčius laimą ir cukrų. 

Puošiame laimo griežinėliu, užmautu ant stiklinės krašto. 


MANGO AND LEMONGRASS FROZEN DAIQUIRI

Šitas kokteiliuks primena bambonkes. Gaivus ir mielas. Ir kažkodėl nostalgiją kelia. 

50 ml ANGOSTURA RESERVA romo
25 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
2 stalo šaukštai mango uogienės ar tyrės
gabalėlis citrinžolės

Sudedame į blenderį visus ingredientus ir įdedame ledo. Plakame tol, kol pasidarys vientisa masė. Išpilame į atšaldytą taurę. 

Puošiame mango griežinėliu ar citrinžolės koteliu.


GOLDEN GRANDFATHER

Kokteilis su romu „Angostura 1919“. Jį Robertas sukūrė specialiai čempionatui „Angostura bitters cocktail challenge 2013“, skirtas jo seneliui, gimusiam 1919 metais. Šis kokteilis barmenui pelnė trečiąją vietą. 
Pats bitter'is tai toks viau. Bet kokteiliuose tas kartumas gerai tinka. 

50 ml romo ANGOSTURA 1919 
10 lašų ANGOSTURA AROMATIC BITTERS
10 g citrinžolės
1 griežinėlis apelsino
1 stalo šaukštas skysto medaus
30 ml ginger beer (imbierinio alaus)

Į plaktuvą (šeikerį) įdedame citrinžolę ir apelsino griežinėlį ir sutriname juos grūstuvu. Įpilame romo, įdedame medaus ir ledo. Viską labai gerai išplakame ir iškošiame į paruoštą taurę su ledu. Ant viršaus užpilame imbierinio alaus ir užlašiname biterį. 

Puošimas: viso apelsino žievelė susukta į spiralę, kurią tiesiog įsmeigiame į kokteilį su ledu. 


LAVA FLOW

Na, ir mano mėgiamiausias vakaro kokteilis. Primena pieno kokteilį. Tik su laipsniais. 

60 ml romo ANGOSTURA RESERVA
20 ml braškių tyrės
60 ml ananasų sulčių
60 ml kokoso pieno kremo
1 mažas bananas

Atskiroje talpoje sumaišome romą su braškių tyre, išmaišome taip, kad pasidarytų vientisa masė. Į blenderį įdedame bananą, įpilame ananasų sultis, kokoso pieno kremą ir įdedame ledo. Išplakame iki vientisos masės. Pasiruošiame kokteilio taurę – ją atšaldome  ir ant kraštų užpurškiame braškių tyrės. Į taurę supilame romo mišinį su braškėmis ir ant viršaus užpilame blenderyje suplaktą masę.

Puošiame ant taurės krašto užmaudami ananaso griežinėlį arba pagal savo nuotaiką ir fantaziją.






Foto mano ir Mineraliniai vandenys.

2 komentarai:

Kiaunė 2013 m. sausio 16 d. 01:30  

Pirmos keturios nuotraukos nerealios:) 10 min žiūrėjau, labai gražu, ypač taip sudėliotos. Super!
Nors ko čia stebiuosi, Tavo blogą būtent dėl nuotraukų ir pradėjau sekti:) Turinys neprastesnis, jei ką.

Unknown 2013 m. sausio 16 d. 08:50  

Oi, ačiū labai už tokius komplimentus :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP