Kepta vištiena su žiediniu kopūstu

Na, tai ką, zuikeliai, šventės praėjo. Depresija, liūdesys ir juoda tuštumos skylė, nia? Ir dar keli papildomi kilogramai ant šoniukų. Žodžiu, ką numetėm prieš šventes, tą priaugom per jas. Kai pagalvoji, tai išėjom ant nulio. Daug rezoliucijų prisirašėt šiems metams? Aš tai vyno paveikta prisirašiau pilną pilnutėlį A4 formato lapą. Dabar baisu ir žiet, kas ten yra parašyta. Bet į prancūzų kursus jau užsirašiau. Galėsiu be parkių vyno etiketes skaityt. O ir šiaip gi prancūziškai viskas gražiau skamba. Net ir keiksmai. 

Gal vertėtų šiek tiek apie praeitus metus dar pašnekėt. Buvo du unreal dalykai: vakarienė danguje ir Gruzija su Borjomi. Tai va, šitie du įvykiai buvo kažkas tokio. Na, su wow faktorium. Šiaip dar buvo daug visko labai malonaus ir gero. Man nuoširdžiai gaila, kad 2012 metai baigėsi. Na, tikiuos, kad šiemet irgi bus ne ką prasčiau. 

Perskaičiau visas knygų iššūkio knygas. Tik jų neaprašiau. Shame on me. Geriausia buvo apie Mačiūną, panelė Smila, Lermontovas ir, žinoma, Terry Pratchet. O daugiau.... Ne veltui jos buvo tiek laiko neskaitytos. Su Markesu galutinai parišau. Geriau nei "100 metų vienatvės" jis vis tik nieko neparašė. Bet iššūkis išėjo į naudą. Vėl pradėjau skaityti knygas.

Mano galva, keturi geriausi pernai metų receptai:

Visiškas feilas su kulinariniu iššūkiu, nes daugiau nei pusę metų buvau apie jį tiesiog pamiršusi. Būna ir taip. O kai atsiminiau, tai jau kažkaip ir įkvėpimas buvo dingęs, kuris taip nebeatsirado. Todėl šiemet jau nieko nežadėsiu šioj srity. O ypač viešai.

Tai va, šitaip buvo pernai. Kas bus šiemet? Cha... Reik žiūrėt tą nelemtą lapą. Jei rimtai, tai noriu tikėti, kad šitas blogas išgyvens dar vienerius metus. Sausio 26 d. bus treji metai. Taip, laikas bėga. Pastaruoju laiku nelabai turiu įkvėpimo jam ir apskritai... O kur dar tai, jog gyvenam kažkokioj prieblandos zonoj. Sunku fotkint nu.  



Tai va, einam prie recepto. Man vis dar Ottolenghi's neatsibodo. Receptas sumiksuotas iš dviejų Ottolenghi receptų. Žiediniai kopūstai iš "Jerusalem", o vištiena iš čia. Tas salotas su duona irgi reikės pasidaryt prie progos. Keptas žiedinis kopūstas yra labai skanu. Aš tik per mažai jį apkepiau. Turėtų būti daugiau apskrudę. Bet tie prieskoniai prie jo ir kepti riešutai tai tiesiog ak kaip gerai. Ottolenghi rules! 

30 g sviesto, kambario temperatūros
1 česnako skiltelė, sutraiškyta
1 v. š. čiobrelio lapelių
0,5 v. š. tarkuotos citrinos žievelės
druskos ir pipirų
4 vištos šlaunelių

1 žiedinio kopūsto galva
5 v. š. alyvuogių aliejaus
1/2 a. š. druskos
juodųjų pipirų

sauja lazdyno riešutų

1/3 a. š. cinamono
1/3 a. š. kvapiųjų pipirų
1 v. š. baltojo vyno acto
1 1/2 a. š. klevų sirupo
druskos ir pipirų pagal skonį

Česnaką, čiobrelius, citrinos žievelę, druską ir pipirus sumaišykite su sviestu. Šitą sviestą užtepkite ant šlaunelių. Taip taip pakiškite po oda. Kepkite 220 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

Kol kepa vištiena, supjaustykite žiedinius kopūstus. Užpilkite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos ir pipirų. Permaišykite.

Po 10 minučių sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 190 laipsnių. Įkiškite žiedinį kopūstą. Kepkite apie 35-40 min., arba kol iškepa vištiena, o žiedinis kopūstas gražiai apskrunda.

Apie 10 minučių orkaitėje pakepinkite lazdyno riešutus.

Dubenyje sumaišykite cinamoną, kvapiuosius pipirus, vyno actą, klevų sirupą, druską ir pipirus. Ten suberkite šiek tiek pravėsusį žiedinį kopūstą. Viską permaišykite. Užbarstykite kepintais lazdyno riešutais.

Skanaus!







6 komentarai:

keistai paprasta 2013 m. sausio 7 d. 10:43  

Man kaip patinka tokie paprastuciai receptai.PrisiPINinu is Taves tik paskui pamirstu..PINinu ir si:))

Rūta 2013 m. sausio 7 d. 22:40  

Gerumas, tokie žiediniai kopūstai ;) O dėl prancūzų - galiu Tau nufotkinti visą A4 populiariausių prancūziškų keiksmažodžių klasikos - per vieną pamoką mokytojas jais visą lentą išmargino :) Bet kaip sako vienas jutubės filmukas, geriausias prancūziškas (keiksma)žodis, su kuriuo galima išsiversti 99,5 proc. gyvenimo situacijų, yra "puttain" - http://aw2-static.artweb.com/users/283/m_4657_letter_r_variation.jpg

Sėkmės moksluose ir kituose prisižadėjimuose!

Rūta 2013 m. sausio 7 d. 22:41  

pasidalinau, kažkokia ne ta nuoroda :/ Štai - tikroji http://www.youtube.com/watch?v=GSeaDQ6sPs0

Unknown 2013 m. sausio 8 d. 09:08  

Keistai paprasta, nu kaip malonu :)

Rūta, aišku, kad noriu. Kalbą reik pradėt mokytis nuo teisingų žodžių :D O šiaip sunki kalba? Greičiau grupė susirinktų, kol man noras nepraėjo :)

Rūta 2013 m. sausio 8 d. 16:21  

Hm, gal nelabai. Kai jau įveiki tą vidinį siaubą ir įsitikini, kad ir tavo burna gali išleisti tuos keistus rhhh ir iūūūū ;) Sakyčiau, kad lengvesnė už anglų (vien žodžių du kartus mažiau!) ar vokiečių. O jei moki/mokeisi italų arba ispanų [arba rumunų] - bus vieni juokai ;)

Bet maloniausia, kai ima vertis kino ir l-ros lobiai - pasirodo, kad tiek daug prancūziškai prirašyta ir prifilmuota.

Teisingais žodžiais pasidalinsiu :)

Indrė 2013 m. sausio 12 d. 17:14  

2012 buvo kažkokie kitokie nei iki tol - daug visko - veiklos, lūžio taškų, pamokų, gėrio, blogio - kaip pasivažinėjimas linksmaisiais kalneliais :)
Reiks eit žvilgtelt į tavo knygų sąrašą, nes šiuo metu labai jas skaitau, tad vis norisi į biblioteką eiti su sąrašėliu.
Vištiena atrodo labai labai skaniai nes apima skaniausią mėsą ir labai skanią daržovę. Tikiu, kad unreal :G

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP