Ottolenghi kepta vištiena su apelsinais, pankoliu ir anyžine degtine


Na, dar vienas Ottolenghi vištienos receptas. Šį kartą vištiena su anyžine degtine. Marinatas yra neapsakomo gerumo. Kažkokiu nesuvokiamu būdu tie visi ingredientai labai dera vienas prie kito. Anyžiaus aromatas tai na .... nežinau... bet mane kiekvieną kartą verčia iš koto. Nesuprantu, kaip jo galima nemėgt! O pats patiekalas labai patiko - lengvas ir aromatingas. Galima patiekti su ryžiais ar kuskusu, bet man tai gerai ir be nieko buvo. Tai va, tiek trumpai. Einu toliau žiūrėt "Masterchef Australia" trečiojo sezono finalo.  

2 porcijoms reikės:
Marinatui:
60 ml anyžinės degtinės (Naudojau Ouzo degtinę. Nesumaišykit su sambuca, kuri yra saldi)
2 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. šviežiai spaustų apelsino sulčių
2 v. š. citrinos sulčių
1 v. š. grūdėtųjų garstyčių
2 v. š. šviesaus rudojo cukraus

1 vidutinis pankolis
apie 500 g vištienos (kokios norit)
2 vidutiniai apelsinai
1 v. š. čiobrelių lapelių
2 v. š. pankolio sėklų
druskos ir juodųjų pipirų

Dubenėlyje sumaišykite marinato ingredientus su 1 1/2 v. š. druskos ir 1/2 v. š. pipirų. Atidėkite į šalį. 

Pankolį perpjaukite pusiau, tuomet tas puses dar į keturias dalis. Apelsiną supjaustykite griežinėliais. 

Į dubenį sudėkite vištieną, pankolį, apelsiną, čiobrelius ir pankolio sėklas. Viską rankomis gerai permaišykite ir palikite pasimarinuoti kelioms valandoms, arba per naktį. 

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes, arba kol vištiena ir pankolis iškepa. Viską išimkite ir perdėkite į dubenį. Sultis iš kepimo indo perpilkite į keptuvę ir kaitinkite tol, kol sumažėja trečdaliu. Padažą užpilkite ant vištienos. 


Skanaus!

Iš Yotam Ottolenghi "Jerusalem" 


3 komentarai:

Sandra 2013 m. sausio 20 d. 18:55  

Ak...Man atrodo, aš tuoj irgi ką nors iš Ottolenghi nusipirksiu, nes tie receptai atrodo tiesiog puikūs! O jei rimtai, kokią jo knygą rekomenduotum?

Rūta 2013 m. sausio 20 d. 20:09  

Sandra, o Tu gamink pagal Jurgos jau patikrintus receptus ir nereikės pirkti :)

Ir mh, pankoliai ir anyžiai - gėris, nediskutuotinas :)

Unknown 2013 m. sausio 20 d. 20:36  

Jo, tikria, Sandra, kam pirkt, jei aš tuoj viską pagaminsiu ir išpublikuosiu :D

Jei rimtai, tai jis tik tris knygas yra išleidęs - Plenty, The Cookbook ir Jerusalem. Neturiu pirmos, bet esu girdėjusi gerų atsiliepimų apie ją. Man Jerusalem tai labai, na labai, labai patinka :) The Cookbook irgi nėra bloga, bet Jerusalem geresnė mano akim žiūrint.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP