Bananų duona

Apie receptą vis prisimindavau sukdama ratus vaisių ir daržovių skyriuje. Ir pagaliau sulaukiau savo teisingų bananų - gerai prinokusių, su rudom dėmelėm, dažniausiai jau gulinčių prie nukainotų prekių, tipo nekondiciniai, bet tokie yra patys geriausi bananų duonai. Jei tokius pamatot, tai jau drąsiai dėkit į pirkinių krepšį ir eikit namo kept bananų duonos. 

Receptas labai paprastas, kaip ir visi Nigel Slater receptai. Užmačiau jį "The Wednesday chef" bloge. O duona tai gera. Žiauriai gera - drėgna, jaučiasi bananai, muscovado cukrus priduoda savo tą tokį karamelinį skonį, o kur dar šokoladas ir riešutai. Paskutiniu metu šiek tiek pasimaišiau dėl light muscovado cukraus iš M&S. Man jis toks nerealus - klampus, minkštas ir karamelinis. Kava su pienu irgi skanesnė atrodo, jei jo įdedu, o tada ir rytai kažkokie geresni palieka. Tai va, aš jį ir naudojau, bet galima naudoti ir kitokį cukrų. Paskaičius komentarus, dar nusprendžiau įdėt ir graikinių riešutų. Riešutai niekada nieko negadina, o tik pagerina skonį, ar ne? 


Reikės: 
(stačiakampio kepimo formos, arba apvalios kekso formos)
250 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
125 g sviesto, kambario temperatūros
235 g šviesaus (arba tamsaus) muscovado cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 a. š. vanilės ekstrakto
4 prinokę bananai
100 g šokolado, susmulkinto gabaliukais
100 g graikinių riešutų, stambiai sukapotų 

Dubenyje šluotele permaišykite miltus su kepimo milteliais. 

Sviestą mikseriu išplakite su cukrumi iki vientisos, balkšvos ir purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius. Supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite. 

Bananus nulupkite ir susmulkinkite šakute. Bananų gabaliukai yra ok. Masė neturi būti vienalytė. Bananus įmaišykite į sviesto ir cukraus masę. Kartu suberkite ir šokoladą su riešutais. Po truputį suberkite miltus ir išmaišykite viską. 

Kepimo formą ištepkite sviestu, apibarstykite miltais ir perteklių nukratykite. Supilkite tešlą, kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių. Iškepusią duoną ištraukite iš orkaitės, leiskite pastovėti 15 minučių, po to duoną išimkite iš kepimo formos ir leiskite ant grotelių visiškai atvėsti. 

Skanaus! 








7 komentarai:

Sandra 2013 m. vasario 3 d. 19:41  

Vaje, kokios gražios nuotraukos! Nuostabu. O tas cukrus tai ir man labai patinka, dažnai perku tokį :) ir į kavą gerai eina, visiškai sutinku :)

Unknown 2013 m. vasario 3 d. 19:50  

Gerai, kad yra bendraminčių dėl to cukraus :D

Indrė 2013 m. vasario 3 d. 19:52  

Įkalbėjai - šitą išbandysiu dar vasario mėnesį :-)

Aušra 2013 m. vasario 4 d. 07:55  

Labai grazu! ir keksas, ir foto; knyga, itariu, irgi labai grazi; toks visapusiskai estitinis ir naudingas irasas;

Vilma 2013 m. vasario 4 d. 08:36  

Receptas ir nuotraukos, taip sakant, gerai nuteikiančios dienai. Dėl rudojo cukraus tai stoju į rudžių klubą - 100 metų kavą geriu tik su ruduoju cukrumi, nebeskanu su baltu nors tu ką... Vegetaras velniūkštis jau rezga planą, kaip nuknisti gabaliuką. :D

Unknown 2013 m. vasario 4 d. 12:31  

Geriausi pusryčiai - drėgna bananų duona su juoda kava (su ruduoju cukrum) :) reikės pabandyti šį receptą, nes iki šiol be konkurencijos - receptas iš žaidimų aikštelės (pagal save - su graikiniais riešutais vietoj šokolado, daugiau bananų, mažiau vanilės ekstrakto ir trumpesnis kepimo laikas) :) užsimaniau!

Mindaugas 2013 m. vasario 5 d. 00:53  

Šiand ir aš papirkau krūvą rudojo cukraus ir kubeliais ir ne :) Nigel tikrai praverčia kasdienai, pastoviai ramsto mano palanges virtuvėje :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP