Sraigės


Nepraėjus nė penkiems mėnesiams praeitą penktadienį susirinkom beveik visi, kas važiavo rudenį į Gruziją su Borjomi. Iš praktikos žinau, kad net 3 žmonėms susiderint tinkamą laiką yra sudėtinga, o ką jau šnekėt apie 9 žmones. Buvo labai smagu visus pamatyt. Kažkaip norisi tikėtis, kad tai buvo ne pirmas ir ne paskutinis mūsų toks vakaras. 

Tai va, o valgėm mes šviežius tagliatelle su jūros gėrybėm (apie jas gal kitą kartą parašysiu, jei nepatingėsiu) ir sraiges, kurias renka ir ruošia Jūratė. Recepto čia kaip ir nebus. Aš sraigių ruošimo neišmanau. Be to, Jūratė pati yra labai smulkiai su visom nuotraukom aprašiusi visą procesą. Jei yra labai jautrių skaitytojų, tai rekomenduoju žiūrėti tik paskutinę nuorodą, t.y. eiti tiesiai prie recepto. Pats procesas tikrai nėra gražus, švarus ir malonus. Tačiau rezultatas yra su wow faktorium. Jūrate, tikiuos, kad dar kada nors pakviesi į svečius. Žinau, kad keikiesi kiekvieną kartą krapštydama tas 300 sraigių, bet nu taip gerai buvo, taip gerai! Ištirpęs sviestas ant paskrudusios duonos, aromatas nuo prieskoninių žolelių, sraigės, dar baltas vynas... Das ist fantastisch!  

Ir pagaliau Sraigių receptas. Būtinai pažiūrėkit video. Nes tik peržiūrėjus video mano smegenėlės galutinai suvokė, kiek čia yra įdėta darbo. 







0 komentarai:

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP