Electrolux Design Lab 2013


Visai netikėtai praeitą penktadienį sudalyvavau Electrolux Desing Lab 2013 Lietuvo etapo finale, kuris vyko VDA dizaino katedroj. Kažkaip tuo konkursu labai nesidomėjau, bet pasirodo, kad ten galima rasti visai įdomių įdėjų. 

Už vartotojams aktualiausias įžvalgas daugiausiai balsų surinko koncepcinis muilas „Handy“ -  portatyvinis rankų valymo ir dezinfekavimo prietaisas, paremtas koloidinio sidabro veikimu. Kaip tai realiai veikia neturiu supratimo, bet idėja man patiko. Būtų gerai tokį turėt kišenėj ir turėt galimybę visada nusivalyti rankas, kas man šiaip yra aktualus klausimas. 


O pagrindinį prizą už geriausią atitikimą konkurso temai „Įkvepiamas miesto gyvenimas“ gavo Evelinos Kudabaitės gaminimo paviršiaus-staltiesės idėja „Cook cloth“. Ploną ir iš smulkių elementų sukonstruotą lankstų paviršių galima naudoti ir kaip pjaustymo lentą, ir kaitlentę, o taip pat išlaikyti maistą šiltą ir pasitelkti šį paviršių kaip foną, kuriant teminio vakarėlio atmosferą. Pasinaudojus prietaisu, jį paprasta nuvalyti ir saugoti sulanksčius kaip staltiesę. Pasak autorės, toks sensoriniu būdu valdomas daugiafunkcinis prietaisas naudingas užsiėmusiems miesto gyventojams, kurie nori praleisti laiką su draugais gamindami namuose ar lauke. Sounds good, ne? 



O dabar įdomiausia dalis. Buvo atvykęs D. Praspaliauskas iš "Lauro lapo" ir pavaišino savo patiekalais:
Sūdytu apelsinu, kuris buvo marinuotas alyvuogių aliejuje su šiek tiek druskos ir patiektas su balzamiku. 

Žemoj temperatūroj kepta lašiša. Čia tai yra gėris neišpasakytas. Jei dar nebandėt taip kepti lašišos, tai būtinai išbandykit. Paskutiniu metu lašišą ruošiu tik tokiu būdu. Mindaugas buvo įdėjęs jos receptą. Man irgi reikės kada nors įdėt. 



Ir "pagrindiniam" patiekalui buvo patiektas taip dabar madingas jaučio žandas. Troškintas, aišku, be proto ilgai. Prie jo patiekta 5 grūdų košė su morkų ir moliūgo tyre. O labiausiai patiko orkaitėje kepti geltonieji burokėliai ir gaspačas su marinuotais agurkėliais, kaparėliais ir juodomis alyvuogėmis. Niam. 


2 komentarai:

Mindaugas 2013 m. birželio 11 d. 10:58  

Eik tu, ten tikrai viskas niam niam, geros fotkes, ypač ta su fish eye :)

Unknown 2013 m. birželio 11 d. 20:51  

Oi, nu... ačiū :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP