Rizotas su burokėliais ir ožkos sūriu


Ieškojau rizoto recepto su burokėliais. Ieškojau po gūglą ilgokai. Vieną kartą net ir gaminau, bet labai nesužavėjo, todėl ieškojau toliau. Ir prieš kelias dienas TAS receptas pats įkrito į pašto dėžutę. Rizotas iš Gary Mehigan knygos... Na, to, kuris veda Australijos Masterchef. Šiek tiek ne į temą, bet pernai vasarą gaminau jo vištieną su arbūzų salotom. Ou mai... kaip buvo gerai. Šiemet reiks vėl gaminti. 

Recepte pakeičiau kelis ingredientus. Su burokėliais, ožkos sūriu ir čiobreliais juk niekada neapsigausim, tiesa? Ir rinkausi tradicinį virimo būdą, t.y. nuolatos maišyti, o ne iš karto supilti visą sultinį kaip siūlo Gary. Su tuo maišymu tai žinot... Vos ne religinis klausimas. Vieni maišo, kiti ne. Tiek vieni, tiek kiti turi savo argumentų. Kol kas aš renkuosi maišymą, o vėliau jau pažiūrėsim kaip ten bus. 


2 porcijoms reikės:
3 mažų burokėlių
apie 200 g druskos burokėlių kepimui
250 ml vištienos sultinio
30 g sviestos
1 mažas svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 skiltelė česnako, smulkiai supjaustyta
kelios čiobrelio šakelės, vien tik lapeliai
100 g rizoto ryžių
50 ml sauso balto vyno
3 v. š. šviežio ožkos sūrio

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į kepimo indą įberkite 3-4 cm druskos sluoksnį. Įdėkite burokėlius ir kepkite apie 50-60 minučių, arba kol iškepa. Atvėsinkite, nulupkite odelę. Vieną burokėlį supjaustykite kubeliais, o kitus susmulkinkite iki vientisos masės virtuviniu kombainu. 

Užvirinkite vištienos sultinį ir nukelkite nuo ugnies. 

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus, česnaką ir čiobrelius. Kepkite 2-3 minutes, kol daržovės pasidaro permatomos. Suberkite ryžius, maišydami kepkite apie 3 minutes. Supilkite baltą vyną ir palaukite, kol jis beveik išgaruos. Nepamirškite vis pamaišyti. Tuomet įpilkite samtį sultinio, periodiškai vis maišykite. Kuomet sultinio jau beveik nelieka, įpilkite dar vieną samtį ir t.t. Virkite apie 15 minučių, kol ryžiai išverda. Ryžiai turi būti al dente, t.y. šiek tiek kietoki. Kai ryžiai jau bus beveik išvirę, įpilkite paskutinį samtį sultinio, sudėkite burokėlių masę ir šiek tiek dar pavirkite. Galiausiai sudėkite ožkos sūrį ir išmaišykite. 

Išdėkite į lėkštes, apibarstykite burokėlių kubeliais ir papuoškite šviežiais čiobreliais. 

Skanaus! 



3 komentarai:

Asta 2013 m. birželio 18 d. 20:37  

Jurga, Gariui reiktų susirūpinti fotkėmis, nes kartais net nesinori gaminti, kokių strošnybių prideda :) Pasisiūlyk :)


Viktorija 2013 m. birželio 18 d. 23:44  

Mmm... Burokėliai... Šis man turėtų patikti. Kažkada ir aš ieškojau burokėlių rizoto receptą, bet nieko gero neradusi apie jį pamiršau. Dabar nereikės ieškoti, ačiū ;)

Unknown 2013 m. birželio 19 d. 10:41  

Jo, kažkaip ši dalis ten yra pražiopsota, o būtų idealus šou :)

Viktorija, aš dar rudenį galvoju su moliūgu išbandyt tokiu pačiu principu. Turėtų būt skanu.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP