Granola su kinva ir kokosų aliejumi


Kažkada pavasarį Arimex padovanojo džiovintų vaisių ir riešutų rinkinių. Gavau siuntinį į darbą, tai visą tą laiką jis ten ir pragulėjo. Vis pamiršdavau pasiimt namo. Aišku, darbe visus riešutus išrankiojau ir suvalgiau, liko tik razinkos, vyšnios ir dar kažkokie vaisiai. Kai nebeliko kuom užkandžiaut (t.y. riešutų), tai viską parsinešiau namo. Ir taip jau sutapo, kad ištiko pusryčių krizė. Nusibodo duona su riešutų sviestu, nusibodo duona su avokadu, nusibodo duona su visokių rūšių tepamom varškėm ir varškytėm, nusibodo avižinė košė, nusibodo kiaušiniai visais įmanomais pavidalais. Tai kas lieka? Lieka granola. Šiaip ne taip atkapsčiau kažkada seniai darytą granolą su kinva ir kokosų aliejumi. O ir kaip save gerbianti maisto blogerė juk turiu turėti nors vieną granolos receptą. 

Nerašysiu, kad šitas receptas tai jau čia visoks super duper, skaniausias gyvenime ever ir pan. Bet tiesiog skanus dar vienas granolos variantas. Maloniai traškanti kinva bolivinė balanda, medus, kokosų aliejus (nors teisybės dėlei kokosų aromato nesijaučia, tai ir nesvaigsiu apie jį), apskrudę riešutai ir džiovinti vaisiai. Viskas teisinga ir neskanu būti negali. 

Kiekiai yra orientaciniai. Kiek turėjau visokių likučių, tiek ir sudėjau. Idėja nučiupta iš Food in jars.

300 g avižų dribsnių
200 g kinvos
150 g įvairių sėklų (moliūgų, saulėgrąžų, linų sėmenų etc.) ir riešutų
120 g migdolų drožlių
0,5 a. š. cinamono
0,5 a. š. kardamono

60 ml kokosų aliejaus
120 ml skysto medaus

150 g razinų ir džiovintų spanguolių
4 džiovinti bananai, supjaustyti gabaliukais


Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, išskyrus džiovintus vaisius.

Kokosų aliejų sumaišykite su medumi, užpilkite ant mišinio ir gerai šaukštu permaišykite. Granolą suberkite į skardą.

Kepkite 160 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių, arba kol gražiai apskrunda. Granolą kas 10 minučių pamaišykite, kad nesuliptų. Iškepus ištraukite iš orkaitės, suberkite džiovintus vaisius. Palikite atvėsti.

Skanaus!



2 komentarai:

Marija 2013 m. liepos 10 d. 23:41  

Ech, gaila, kad aš, tik sužinojus apie tokį daiktą kaip granola (prieš porą metų) tiek jos padauginau savo pusryčių racione, kad dabar net nebegaliu žiūrėt į ją, ką jau kalbėt apie ragavimą.. :D

Unknown 2013 m. liepos 11 d. 09:01  

:D Man taip panašiai yra su avokadu. Taip buvo skanu juoda duona su avokadu, šiek tiek druskos ir pipirais! Na, tai ir valgiau, valgiau tikriausiai panašiai kaip tu granolą :D

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP