Keptos vištos blauzdelės su česnaku


Klasikinis prancūziškas receptas "poulet aux 40 gousses d’ail", t.y. vištiena su 40 česnako skiltelių. Originalus receptas yra be galo paprastas - višta, svogūnas, daug česnako, baltas vynas ir keletas prieskoninių žolių. Bet man tai kažkaip too simple pasirodė. Tai atsiverčiau "Around My French Table". Kaip ir tikėjausi receptą radau. Ir radau gerokai adaptuotą. Tada aš dar kartą jį šiek tiek adaptavau pagal save, t.y. tiesiog išmečiau kai kuriuos produktus, kurių neturėjau po ranka. 

Keptas česnakas yra kažkoks kosmosas - nebeturi aštrumo ir aitrumo, minkštas, švelnus ir saldus. Nesuklysit, jei česnako skiltelių įdėsit daugiau. Jei taip atsitiks, kad česnako liks, tai galėsite užsitepti ant pakepintos kokios nors čiabatos ar pan. 

2 porcijoms reikės: 
2 v. š. aliejaus
12 mažų šviežių bulvyčių su lupena
3 vidutinių morkų, supjaustytų 2-3 cm gabaliukais
2 svogūnų, perpjautų į keturias dalis
3 galvos neluptų česnako skiltelių
4 vištos blauzdelės (apie 500 g)
druskos ir pipirų pagal skonį 
2 čiobrelio šakelės
1 rozmarino šakelė
6-8 šalavijo lapeliai
120 ml vištienos sultinio
60 ml balto vyno
180 g miltų
apie 200 ml karšto vandens

Įkaitintoje keptuvėje įpilkite 1 v. š. aliejaus ir sudėkite visas daržoves. Ir ant didelės ugnies gerai apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusias daržoves suberkite į kepimo indą. 

Toje pačioje keptuvėje įpilkite 1 v. š. aliejaus ir iš visų pusių apkepkite blauzdeles. Užberkite druskos ir pipirų. Sudėkite viską į kepimo indą ant daržovių. Likusį aliejų iš keptuvės irgi supilkite. 

Supilkite vištienos sultinį ir baltą vyną. Užmeskite ant viršaus prieskonines žoleles. 

Iš miltų ir vandens užminkykite tešlą. Iškočiokite "dešrą" ir aplipinkite kepimo formos kraštą. Uždėkite dangtį. Kepkite 55 minutes 220 laipsnių temperatūroje. 

Skanaus! 




2 komentarai:

Anonimiškas 2013 m. liepos 28 d. 20:23  

Grožis :) O ką duoda ta tešlos dešra?

Unknown 2013 m. liepos 28 d. 20:47  

Tipo sandariai uždaro viską :) Nors manyčiau, kad galima ir be jos apsieiti.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP