Kriauklelės su baklažanais



Brrr... šalta. Prieš gerą savaitę grįžau iš Italijos. Buvau beveik pietuose, kur dar vis yra +28, nors saulė jau nėra tokia kaitri, tiesiog maloniai rudeniška. Tai ta proga receptas toks beveik ar tai itališkas, ar tai graikiškas, ar tai dar kažkoks iš knygos "Prisijaukinti prijuostę". Knygos istorija paprasta - vienos žurnalistės meilės istorija su virtuvės šefu Spike Mendelshon. Kas žiuri "Top Chef", tai tikrai turėtų jį prisiminti. Bent jau aš tai tikrai gerai jį pamenu. 

Autorė juos vadina tiesiog lietingos dienos rigatoni, kuriuos pakeičiau kriauklelėmis. Rikotos pagardas be galo skanus, kurio Jums, aišku, liks, jei iš šito kiekio gaminsit tik dvi porcijas. Tai jis labai puikiai tinka pusryčiams ant skrudintos duonos. Baklažanų irgi liks, bet jie gerai sueina ir šalti taip pat ant skrudintos duonos kartu su vyno taure. Arba pusryčiams galite išsikepti shaksuka. Irgi labai skanu. Receptą šiek tiek, aišku, keičiau. 


Rikotos pagardui: 
250 g rikotos
50 ml riebios grietinėlės
druskos pagal skonį
1 a. š. stambiai maltų juodųjų pipirų
1 a. š. šviežių čiobrelių lapelių
1 v. š. džiovintų raudonėlių
2-3 v. š. alyvuogių aliejaus

Makaronams: 
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. sviesto
1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
3 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
žiupsnelis rūkytos čili 
1 a. š. rūkytos paprikos
1 didelis baklažanas, supjaustytas 1 cm kubeliais
5-6 dideli pomidorai, stambiai supjaustyti 
60 ml raudonojo vyno
1 v. š. cukraus

200-220 g kriauklelių (arba kitokių makaronų)
pabarstymui tarkuoto kieto sūrio 

Rikotos pagardas: dubenyje elektriniu mikseriu iki purumo išplakite rikotą su grietinėle. Atsargiai įmaišykite visus prieskonius. Perdėkite į indą, kuriame patieksite ir apšlakstykite alyvuogių aliejumis. Padėkite į šaldytuvą. 

Makaronams: Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą ir įpilkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūnus, česnakus, čili, rūkytą papriką ir kepkite, kol svogūnai taps skaidrūs. Suberkite baklažanų kubelius, įberkite druskos pagal skonį ir kepkite apie 20 minučių. Baklažanai turi šiek tiek apskrusti. Suberkite supjaustytus pomidorus, cukrų, supilkite vyną. Vis pamaišydami troškinkite apie 50 minučių. Paragaukite, ar netrūksta druskos. 

Sūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal instrukciją, nukoškite vandenį. Į puodą su makaronais įpilkite padažo iš keptuvės ir viską gerai išmaišykite. Dėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite po kupiną šaukštą rikotos pagardo ir išmaišykite. Dar galite užberti tarkuoto kietojo sūrio. 

Skanaus!



2 komentarai:

Rūta 2013 m. spalio 4 d. 14:23  

Man baklažanas - šio rudens hitas Nr. 1. Jau tiek kartų jį ruošiau, kad net vyras pasidavė ir pamėgo :)

Unknown 2013 m. spalio 5 d. 11:35  

:)) Baklažanus galėčiau valgyt ir valgyt. Visai pavidalai man jie yra sehr gut :)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP