Keptos dorados


Šiek tiek užtrukau, kol pagaliau ištraukiau į dienos šviesą šitą receptą. Dorados su pankoliais... ir dar pomidorais. Be galo paprastas reikalas. Toks ir turi būti receptas su žuvimi. Juk jos nereikia nei užgožti prieskonių gausa, nei pakišti po fermentinio sūrio gabalu, nors gal žmonės jau taip ir nebegamina... Tikiuosi. 

Kaip išsirinkti žuvį? Yra daug visokių ten tų šviežios žuvies faktorių, bet aš tai pirmiausia žiūriu joms į akis - turi būti skaidrios ir švarios. Bendras vaizdas - graži, neapdžiuvusi, neapspurusi ir t.t. Ir visada pauostau - pati pasilenkiu (gal ir juokingai atrodo iš šono, bet man vienodai) arba paprašau pardavėjos, kad duotų pauostyti - jokio pašalinio ir neaiškaus kvapo. Tai va... Tiek trumpai. Toliau einam prie recepto.  



2 porcijoms reikės:
2 šviežių doradų
2 bulvių, supjaustytų plonais griežinėliais
2 vidutinių pankolių, supjaustytų plonais griežinėliais
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. pankolio sėklų
citrinos sulčių
druskos, šviežiai maltų pipirų pagal skonį
4-5 pomidorų, supjaustytų į keturias dalis 

Doradas išskroskite, išpjaukite žiaunas, kruopščiai išplaukite ir nusausinkite. Iš abiejų pusių padarykite po tris įpjovas. 

Supjaustytas bulves įmeskite į pasūdytą verdantį vandenį ir apvirkite kelias minutes, nupilkite vandenį. 

Supjaustytą pankolį apšlakstykite citrinos sultimis, įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite pankolių sėklas, paskaninkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Viską išmaišykite. Dalį pankolių sukiškite į žuvų vidų. 

Kepimo indą ištepkite aliejumi, vienu sluoksniu sudėkite bulves, ant viršaus sudėkite pankolius ir kimštas doradas. Šone sudėkite pjaustytus pomidorus. 

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 minutes, priklausomai nuo Jūsų orkaitės. 

Skanaus!



0 komentarai:

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP