Rageliai su lazdyno riešutų įdaru


Šituos ragelius periodiškai vis kepu nuo pat jų pasirodymo Eglės bloge. Tik pasimažinau šiek tiek kiekius pagal save. Ir receptas yra įrašytas į mano raudonąjį sąsiuvinį, o tai reiškia, kad rageliai yra labai geri.

Į šitą įdarą galite įdėti dar ir kelis šaukštelius kakavos, arba gaminti su aguonomis, arba su uogiene. Na, viskas priklauso nuo Jūsų fantazijos.

Reikės
Tešlai:
160 g sviesto
2 trynių
150 ml grietinėlės (13 proc)*
1/4 a.š. druskos
250 g miltų

Įdarui:
100 g lazdyno riešutų
80 g cukraus
1 a.š. cinamono

Visi produktai turi būti kambario temperatūros. 

Supjaustytą kubeliais sviestą ir trynius sudėkite į virtuvinį kombainą, supilkite grietinėlę, suberkite druską ir plakite apie pusę minutės. Toliau po šauktą berkite miltus, kol visus subersite. Tešlą gausite labai minkštą ir lipnią. Bet miltų daugiau nedėkite. Rankas gausiai apibarstykite miltais ir suformuokite kamuolį, kurį irgi apibarstykite miltais. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve per naktį. Ar bent jau kelias valandas. 

Sausoje keptuvėje pakepinkite lazdyno riešutus. Atvėsinkite, nulupkite nuo riešutų odelę ir sudėkite į virtuvinį kombainą kartu su cukrumi ir cinamonu. Viską sumalkite iki vientisos masės. 

Tešlą padalinkite į tris dalis. Iškočiokite apskritimus. Užberkite įdaro, kurį galite delnais šiek tiek paspausti, tuomet ne taip byrės sukant ragelius. Kiekvieną apskritimą supjaustykite lyg pjaustytumėt picą į 8 dalis. Suvyniokite kiekvieną trikampį nuo išorės į vidų. 

Kepkite apie 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje. 

Skanaus!




2 komentarai:

Aušra 2013 m. gruodžio 31 d. 01:40  

Oi, rugelach visada labai labai gerai; liuks;

Jūratė T. 2014 m. sausio 15 d. 15:04  

Nu kas su lazdyno riešutais, tai jau tikrai skanu :)
O ką žvaigždutė reiškia prie grietinėlės?

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP