Troškintas triušis su kukuliais


Kameroj "atgulė" 9 kg ėrienos, 2 triušiai ir dar 3 triušiai pakeliui į Vilnių. Tai jau mėsa apsirūpinau ilgam. Dabar vis vartau savo knygas ir ieškau, ko nors įdomaus, nes simple receptai yra nebeįdomūs. Jau beveik išmokau be vargo supjaustyt triušį. Ačiū už tai jutūbuj. Dar noriu išmokt nuimt nuo kaulo ir pasigamint su džiovintom slyvom pagal Michel Roux Jnr. Bet čia gal kitą kartą. O šiam kartui troškintas triušis su kukuliais iš Jamie Oliver knygos "Cook with Jamie". 

Reikės:
Kukuliams:
300 g miltų
1 a.š. džiovinto peletrūno
druskos ir šviežiai maltų pipirų
2 a.š. kepimo miltelių
150 g sviesto
1 a.š. malto muskato

1 triušis (1-1,5 kg), supjaustytas gabalais
miltų
alyvuogių aliejaus, sviesto kepimui
50 g rūkytos šoninės, supjaustytos kubeliais
1 svogūnas
šakelė šviežio rozmarino
250 g pievagrybių, plonai supjaustytų
1 butelis alaus
vištienos sultinio apie 250 ml (arba pagal poreikį)

Dubenyje su miltais gerai permaišykite kepimo miltelius, druską, pipirus ir peletrūną. Suberkite viską į virtuvinį kombainą, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir viską išmaišykite. Iš tešlos iškočiokite "dešrą" ir ją supjaustykite į 15-18 vienodų gabaliukų. Miltuotomis rankomis suformuokite rutuliukus. Sudėkite į miltais pabarstytą lėkštę. Apibarstykite maltu muskatu ir pastatykite į šaldytuvą. 

Triušio gabalėlius apvoliokite miltuose, perteklių nupurtykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sviestu, iš visų pusių apkepkite triušį. Perdėkite į gilų kepimo indą (apie 25-30 cm diametro). Ten pat sudėkite supjaustytą šoninę. 

Toje pačioje keptuvėje, kur kepė triušis, įdėkite dar šiek tiek sviesto ir pakepinkite svogūnus, kol suminkštėja. Iškepusius supilkite ant triušio. Tuomet keptuvėje apkepkite pievagrybius kartu su rozmarinu. Sudėkite ant triušio. 

Supilkite alų ir vištienos sultinį. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių. Tuomet sudėkite ant viršaus kukulius tarp jų palikdami apie 1 cm tarpus. Ir dar kepkite 40 minučių. 

Skanaus!


4 komentarai:

Anonimiškas 2013 m. gruodžio 20 d. 11:53  

Skaniai ...

Anonimiškas 2014 m. balandžio 16 d. 15:25  

O tie kukuliai skanus gaunasi? Ieskau velykoms recepto su triusiu. Sis idomus :)

Unknown 2014 m. balandžio 16 d. 16:41  

Man jie patiko. Jei yra tekę valgyt scones, tai va kažkas panašaus.

Anonimiškas 2014 m. balandžio 16 d. 20:01  

Teke. Tai tikarai visai nieko. Tik vyras be bulviu ne is vietos. Gal kaip nors susitarsim . Aciu uz atsakyma :)
Vilma

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP