Šokoladiniai burokėlių keksiukai

       Prieš kelias dienas pasirodęs Žaidimų aikštelės įrašas sukėlė tiek daug šiltų prisiminimų. Beveik pasijutau grįžusi į Londoną porą metų atgal. O viskas prasidėjo nuo viename forume esančios temos "Mokomės fotografuoti". Ten jau bendraujam... hmm... kokius ketvirtus metus. Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad kažkokia virtuali tema gali duoti tiek daug visom prasmėm. O dabar tiek laiko praėjus įdomu pažiūrėt, kaip žmonės pradėję nuo gėlyčių ar banalių peizažų (savęs ir neišskiriu iš to tarpo) fotografavimo pasikeitė ir tobulėjo - kas pardavė skaitmeną ir perėjo prie juostinės fotografijos, kas pradėjo fotografuoti renginius, kas fotografuoja nuostabius peizažus, kas atėjo, dingo ir metė fotografiją, kas su didžiausiu trenksmu atėjo į temą ir atrodė, kad su jais tikrai nebendrausiu gyvenime - dabar yra geri draugai. Keistas tas gyvenimas.

       Taigi apie Londoną. Viskas prasidėjo nuo to, kad sugalvojau nuvažiuoti į Londoną. Aišku, su privalomu ten gyvenančių temos dalyvių aplankymu. Ir visai netikėtai prie mūsų prisijungė viena mergina iš Airijos, o kita iš Vokietijos. Va taip va ir gavom nerealų tarptautinį meet'ą, taip ir atsirado nauji ir nuostabūs žmonės mano gyvenime.


       O prie ko keksiukai? Tiesiog prisiminimai iš neįtikėtinai šilto rudeniško Londono...mmm... Sturbuck's latte ir keksiukai, nerealiai praleista diena Camden'o turguje.


Jums reikės:
150 g sviesto
100 g konditerinio šokolado
200 g virtų burokėlių 
250 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
100 g cukraus
100 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
2 v.š. kakavos
250 ml pieno
100 g graikinių riešutų

1. Visus sausus produktus - miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą - suberiame į indą ir viską gerai išmaišome.
2. Išlydome sviestą su šokoladu. Įmušame kiaušinius ir viską gerai išmaišome. Tada supilame pieną ir vėl viską gerai išmaišome. Mišinį iš lėto supilame į sausus produktus ir išsukame.
3. Burokėlius sutarkuojame per smulkią tarką ir kartu su riešutais įmaišome į gautą masę.
4. Kepame įkaitintoje iki 160-180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių.

       Keksiukai minkšti, drėgni ir ... įdomaus skonio. Ne iš ach ir och serijos, bet skonis pakankamai įdomus. Burokėliai jaučiasi, bet jie visai ten netrukdo.

9 komentarai:

Egle 2010 m. vasario 13 d. 18:38  

Keista, bet prsimeu tą jūsų pirmąją "mokomės fotografuoti" temą. man tada iki gero veidrodinio aparato buvo kaip karvei nuskrist į mėnulį, liūdėjau, kad negalėjau prisijungti. Visi jūs padarėt nerealią pažangą per tuos metus, o daugelio dabrais gėriuosi ir negaliu atsigėrėti.

Aš šiemet buvau prisijungusi prie naujokėlių, bet kažkas man ten neprilipo, o ir pakeistus darbą visiem pomėgiam nebeliko laiko, taigi fotografiją nustūmiau kuriam laikus į šoną ir vis dar neprisiruošiu sugrįžti, o gaila.

O keksiukai, keksiukai, tikri gražuoliai. Tikri Red Velvet ;)

julė 2010 m. vasario 13 d. 20:14  

kartojuosi, tačiau tavoji Fotografija atima žadą. penketą minučių pramintijau, kaip baigti sakinį "ji tokia..", ir mečiau -- tiesiog nesuradau, ir viskas .) (ir dar internetas pakeliui nulūžo, et!)

o londonas londonas. londonas londonas must see viskas per tris keturias dienas be viešojo transporto. irgi -- žavūs prisiminimai.

Anonimiškas 2010 m. vasario 14 d. 12:35  

Labai. Nuotraukos, keksiukai, viskas.

Unknown 2010 m. vasario 15 d. 18:05  

Egle, gaila, kad neprisijungei. O pas naujokes griežtai ten :))) nors gal ir pas mus taip pat :)

jule, ačiū dar kartą. Tikrai ji nėra tokia jau "ach". Pati labai priekabiai žiūriu į jas.
o Londonas išlieka mano mylimiausias miestas. Aš ten kaip namie jaučiuos :)

duonos ir žaidimų, ačiū ;)

julė 2010 m. vasario 15 d. 19:56  

pats visada didžiausias kritikas sau būni, juk žinai :)

Milda 2010 m. vasario 15 d. 20:53  

Hahaha! Viena nuotrauka - beveik šalia namų :) Simpatiškas blogas. Labai :)

Unknown 2010 m. vasario 16 d. 17:02  

jule, o taip :)

Žiupsneli Druskos, ačiū ;)

Kristina 2010 m. kovo 25 d. 09:44  

Aha, foto iš abiejų Londono vizitų :P :))
man irgi London is.. London is.. London is.. a bunch of beautiful people ;)) Smagu buvo su Tavimi ten apsilankyti ;) cioce :P

Anonimiškas 2010 m. kovo 25 d. 11:29  

nu tu malacius!!o Londonas..as daugiau ten sutiktus zmones ysimylejau nei pati Londona :)smagu buvo prisimint :) zuvialka[kuri nemoka cia siust komentaru neanoniminiu budu :))) ]

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP