Riešutų pyragas su vyšniomis

       Jau seniai buvo nužiūrėtas Julijos Visockajos pyragas su slyvomis (pakeičiau vyšniom) ir įtrauktas į gaminamų sąrašą, bet va vis kažkaip niekaip iki jo nepriėjau. Ir pagaliau pasitaikė puiki proga jį išsikepti ir dar bendradarbius pirmadienį pavaišinti. Vienam taip patiko, kad sako - jei aš tau nupirkčiau produktų, tu man jo iškeptum?
       Pyragas tikrai labai paprastas ir nepavykti tiesiog negali.

Jums reikės:
125 g migdolų riešutų
125 g lazdynų riešutų
200 g sviesto
150 g cukraus pudros
3 kiaušiniai
100 g miltų
šaldytų vyšnių

       Visi produktai turi būti kambario temperatūros.
       Susmulkinam riešutus. Sviestą išsukame su cukraus pudra. Po vieną įplakame kiaušinį, suberiame persijotus miltus ir riešutus. Masę supilame į formą, ant viršaus išdėliojam vyšnias. Aš padariau klaidą ir per mažai vyšnių uždėjau. Pats pyragas saldokas ir sunkus, o tos vyšnios taip atgaivina ir ten tiesiog tobulai tinka. Todėl nepagailėkit daugiau vyšnių.
       Pirmas 15 minučių kepame 190 laipsnių temperatūroje, paskui sumažiname iki 150 laipsnių ir kepame dar 30-40 minučių.

       Skanaus!


8 komentarai:

ieva 2010 m. kovo 24 d. 16:25  

ale kaip smagiai pyragas ir puotkelė susigrojo!

tai ar iškepsi tam vienam? :)

Indrė 2010 m. kovo 24 d. 16:29  

"Vienam taip patiko, kad sako - jei aš tau nupirkčiau produktų, tu man jo iškeptum?" Mmm man irgi tokie komplimentai labiausiai glosto širdį

Unknown 2010 m. kovo 24 d. 16:40  

ieva, laukiu produktų :D bet galvoju, kad visai neblogas deal'as. Jie man perka, o aš kepu ir vis bandau naujus receptus, ar ne? :)

Indre, aha, glosto, glosto širdį :)

julė 2010 m. kovo 26 d. 00:16  

gražumėlis gražumėlis, jurga. ale jau uogytės kaip dailiai susmaigstytos, negaliu atsižiūrėt.

aga, aš irgi norėčiau, kad man kas pirktų produktus, na, dar už elektrą primokėtų - o tai kepčiau kepčiau.

Unknown 2010 m. kovo 28 d. 17:03  

Jule, bet per mažai, oi per mažai jų prismaigsčiau :) Jos ten tokį gerumą priduoda.

Anonimiškas 2011 m. vasario 25 d. 13:30  

Man kilo klausimas ar nereikia dėti kepimo miletliu?

Unknown 2011 m. vasario 25 d. 17:21  

Anonime, kepimo miltelių nereikia :)

Anonimiškas 2011 m. vasario 28 d. 14:43  

Aciu uz atsakyma:)
Visgi idejau truputuka kepimo milteliu ir gavosi neblogai, kita krta pabandysiu kepti laiktydamasi recepto:) skanus pyragas:)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP