Keptas brie sūris


Jau beveik visi draugai ir pažįstami yra apžavėti ir sužavėti šiuo keptu sūriu. Rozmarinų derinys su riešutais ir medumi - patikėkit - tikrai yra kažkas tokio! Tai yra idealus užkandis sėdint ir plepant prie vyno taurės. Ir kas svarbiausia - be galo paprastas.


Reikės:
brie sūrio
apie 1-2 v. š. kapoto šviežio rozmarino
50-60 g migdolų
2-3 v.š. skysto medaus

1. Susmulkinam riešutus.
2. Medų sumaišom su rozmarinais ir riešutais.
3. Iš folijos suformuojam tokį ala dubenėlį ir įdedam ten sūrį. Ant viršaus uždedam riešutų ir medaus masės.
4. Kepam 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.

- su džiovintais rozmarinais nesu bandžiusi, bet naudokit tik šviežius IMHO. Džiovinti gal tiktų, bet na... negarantuoju rezultato. 
- nepadauginkit medaus. Jei medaus bus per daug, jis karamelizuosis, riešutai sukibs į vieną kietą gabalą. Bus ne kas. 
- riešutų padaugint galit. Kepti riešutai jau savaime skanu.
- ant viršaus dar galima uždėti vyšnių ar vynuogių ir kepti kartu su sūriu. Asmeniškai man netiko nė vienas variantas. Kitiems patiko vynuogės, dar kitiems - vyšnios. Skonio reikalas. Man skaniausia buvo su vyšnių čatniu, arba tada jau visai be nieko. Dar K sakė, kad labai skanu su svogūnų čatniu. Tikiu.

Šaltinis fresh365


Vyšnių čatnis pagal Ievą
(Kiekius šiek tiek pakeičiau, kai ką sumažinau, kai ką padidinau, o kai ko ir negavau, bet vis tiek išėjo nuostabiai)

300 g vyšnių be kauliukų (naudojau šaldytas)
2 smulkiai supjaustyti vidutiniai svogūnai
2 v.š. rudojo cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. balzamiko acto

       Viską sudedam į puodą, uždengiam dangčiu ir verdam ant mažos ugnies apie pusvalandį. Periodiškai vis pamaišom. Supilam į indelį ir laikome šaldytuve. Šaldytuve laikosi 14 dienų.

       Skanaus!

16 komentarai:

Citrina ir bulvė 2010 m. spalio 17 d. 19:14  

Oi, šitas brie tikras skanumėlis! Esu ir aš jį atkapsčiusi ir išbandžiusi iš fresh365. Su vyšniomis. Nors pritariu, kad riešutai su medumi irgi savo gerą darbą atlieka :)

Unknown 2010 m. spalio 17 d. 19:28  

Nepamiršk dar rozmarino :) Ai, bendriau nežinau, kas geriau. Ten viskas taaaip gerai kartu dera!

Karolina 2010 m. spalio 17 d. 19:37  

O mano draugė mirtų dėl jo :D

julė 2010 m. spalio 17 d. 19:45  

pala pala, ar čia anas iš pikniko prie baltojo tilto? my goooooooosh, jei taip, tai must try. dar dabar man sapnuojasi.!

Unknown 2010 m. spalio 17 d. 19:52  

Karolina, :))

Jule, tas pats, tas pats :)

Lo 2010 m. spalio 17 d. 19:57  

Mmm, sėdžiu pilna burna seilių vien nuotraukas pažiūrėjus. O jis karštas ar šaltas geriau valgosi? ir matyt, tokis reikalas labiau su šaukute ar šaukšteliu kabinamas gaunasi, ane?

Unknown 2010 m. spalio 17 d. 20:06  

Lo, kol karštas gali su kokiu nesūriu krekeriu/sausainiu kabint. O šaltas... na, labai retai būna, kad jo lieka :)Bet šaltas irgi skanus.

In 2010 m. spalio 17 d. 20:31  

Jau tikrai kad OMG... Kaip aš dabar jo nooooriu... Geriau būčiau nepamačius:D PATINKA!

Sima (Mukatanas) 2010 m. spalio 17 d. 20:33  

Dievinu, dievinu, dievinu... tik su rozmarinu nesu bandžiusi... kaip gaila, kad jau tamsu, kitaip žygiuočiau į parduotuvę dabar pat, nes taip užsimaniau, kad...sudėtinga žodžiais išreikšti :)O nuotraukos...kaip visada - skanios, skanios be proto :D

Egle 2010 m. spalio 17 d. 21:04  

Jurga, žinok, aš jį mėginau jau meleoną kartų. Ans yr tobulas :) Beje, man visai patiko su rozmarinais ir obuoliene ;) skanu.

Lo, geriausia jį kabint su krekeriais arba bagete. Bent jau personally for me.

Kristina 2010 m. spalio 18 d. 08:13  

kadangi jau kelis kartus jį kepiau, tai pastebėjimas dėl vyšnių - tinka tik šaldytos, ginkdie, ne iš kompoto, bus bjauru :) su šviežiom, tiesa, nebandžiau :)

o su svogūnų čatniu - to-bu-la :)

šiaip įspūdingas užkandis. ypač paprastiems mirtingiesiems. tad jei norit padaryti kam nors įspūdį - nesudvejokit..:))

Unknown 2010 m. spalio 18 d. 09:07  

Ineta, :D

Sima, būtinai įdėk rozmarino. Pamatysi, kaip bus gerai!

Egle, o su obuoliene nebandžiau. Bet su šituo vyšnių čatniu ir labai gerai.

Kristina, būtent, jei reikia sublizgėt, labai tinkamas dalykas :D

ieva 2010 m. spalio 18 d. 09:41  

o dieve! nu ir kam visokie pyragai reikalingi apskritai?! :)

Ieva M. 2010 m. spalio 18 d. 16:37  

Iš anksto atsiprašau už galbūt nekompetentingą klausimą. Variantas su svogūnų čatniu - ar tai alternatyva riešutų ir medaus deriniui, ar kaip priedas prie šio derinio? Dėkui:)

Unknown 2010 m. spalio 18 d. 19:13  

ieva, šiaip gal ir teisi esi :))

Ieva M, čia kaip priedas prie šio derinio :)Kad būtų dar tobuliau :)

Jura 2012 m. sausio 15 d. 18:57  

Šis dalykas yra absoliučiai nerealus gėris. Trūksta man ir epitetų. Dariau jau du kartus, ir galiu pasakyti, kad darysiu tikrai N dar kartų. Pirmą kartą tiekiau su vyšnių čatniu, buvo liuks, bet man dar labiau patiko su citrinų-kriaušių marmeladu. Ačiū už nuostabų receptą!

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP