Tarte tatin su svogūnais ir čiobreliais


       Patys geriausi čiobreliai auga Nidoje. Jie kvepia pušimis ir jūra. Buvau netgi susiginčijus dėl jų. Sakė, kad tai ne čiobreliai! Ir parodė man tikrus čiobrelius. Tada jau aš sakiau, kad tai netikri čiobreliai! Ginčas liko neišspręstas. Taip ir likom su savo nuomonėm apie tikruosius čiobrelius. Aš jų pasiilgstu. Tų tikrųjų... iš Nidos.


Reikės (2 porcijoms):
apie 0,5 kg raudonųjų svogūnų
2 v.š. aliejaus
50 ml balzamiko
2 a.š. cukraus
keletas šakelių šviežio čiobrelio
žiupsnis druskos
sauja juodųjų alyvuogių
6 ančiuviai
2 lapeliai šaldytos tešlos

1. Svogūnus nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais.
2. Įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir sudedame svogūnus. Uždengiame dangčiu ir kepame apie 20 minučių ant labai mažos ugnies. Periodiškai pamaišom. Nudengiame. Supilame balzamiką, cukrų, druską, čiobrelius ir viską išmaišome. Ugnį šiek tiek padidiname ir kepame dar apie 10-15 minučių. Dangčiu dengti jau nebereikia, bet nepamirštam vis pamaišyt.
3. Imame kepimo formas (apie 17 cm skersmens). Jas ištepame aliejumi. Suberiame alyvuoges ir ančiuvius. Ant viršaus sudedame keptus svogūnus.  
4. Tešlos lapelius šiek tiek pakočiojame - daugiau mažiau turi būti kepimo indo skersmens. Ir uždengiame  svogūnus. Užkamšom kraštus. Kepame apie 30 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
5. Ant kepimo formos uždedame lėkštę ir apverčiame.

Nužiūrėta iš čia ir čia.

Skanaus!

12 komentarai:

julė 2010 m. spalio 24 d. 18:40  

fontastika. tik, aš, aišku, ančiuvius arba praleisčiau, arba pakeisčiau kuo nors. sakykim, minkštu ožkos sūriu. mmm.
noriu!

p.s., siaubas, Jurga, pastaruoju metu kiekvieną tavo receptą taip noriu gaminti, kad išprotėsiu :P

Unknown 2010 m. spalio 24 d. 19:24  

Kas blogai su ančiuviais, Jul? Anie yr skanūs be galo :)

P.S. :D na, smagu girdėt.

julė 2010 m. spalio 24 d. 19:40  

ančiuviai ant medžių neauga, o julė juk vegetarė ,)

Unknown 2010 m. spalio 24 d. 19:50  

Ai, tiesa... Pamiršus buvau visai :)

Sima (Mukatanas) 2010 m. spalio 24 d. 21:00  

Koks grožis... iš didžiosios G raidės :D Niekaip neišdrįstu išbandyti kokio pyrago su svogūnais, o Tu įkvepi nebijoti ir pamėginti ;)

Asta 2010 m. spalio 24 d. 22:09  

Nuostabu :) Nors ančiuviai mano ausiai skamba pernelyg egzotiškai, bet.

Unknown 2010 m. spalio 25 d. 09:01  

Sima, juk ten nieko baisaus. You can do it! :D Man skanūs taip pagaminti svogūnai :)

Asta, ančiuvių gali ir nenaudot. Nes jie ten nelabai ir jaučiasi.

Citrina ir bulvė 2010 m. spalio 25 d. 13:13  

Nuostabulis toks :)

Dovilė 2010 m. spalio 26 d. 14:56  

tiesiog sužadina apetitą :) o kokią tešlą naudoji?

Unknown 2010 m. spalio 27 d. 10:15  

Bulve, ;)

Dovile, "Mantingos" bemielę :)

gerduk 2011 m. vasario 2 d. 20:15  

Patiekalas jau numanau kokio skanummmo, bet labai labai noriu paklaust apie stalo įrankius. Aš vis apie tokius paprastus, minimalius svajoju, o niekur pirkti nerandu. Gal galėtum išduot paslaptį- kur tokių rasti?

Unknown 2011 m. vasario 2 d. 21:19  

Gerduk, įrankius pirkau iš Maximos, bet jau labai seniai. Ir tokių lyg ir nebemačiau, kai paskutinį kartą žvalgiausi po įrankius.

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP