Imbierinis pyragas

       Iš tiesų tai aš visai nemėgstu Kalėdų. Nepaisant to perku ant Tauro kalno senus kalėdinius žaisliukus ir puošiu eglutę. Ir mėgstu puodelius kalėdiniais motyvais. Ir "Last Christmas" galiu klausyt n kartų. Ir visą gruodį galiu žiūrėt banalius kalėdinius filmus - Home alone, Love Actually (Tiesa sakant, tai aš jį žiūriu dėl Hugh Grant ir Colin Firth), How the Grinch stole Christmas etc. Ir mėgstu pasipuošusį kalėdinį miestą. Ir noriu nuvažiuot į tikrą kalėdinę mugę, o ne į tą apgailėtiną parodiją prieš Rotušę.


       Bet nekreipiant dėmesio į visus aukščiau išvardintus gerumus, aš jų nemėgstu. Ir dovanų nemėgstu. Ir mane sunkiai įtikinsit, kad visi tai daro nuoširdžiai ir galvoja apie tą žmogų, kam ji skirta. Na, sunku tuom patikėt ištraukus šampūno ir kondicionieriaus rinkinį... Ne, ne... tai ne užuomina. Galvą trenku kiekvieną mielą rytą ... arba Malūko knygą. Come on... apie knygas šį tą išmanau. Nesvarbu, kad paskutiniu metu šiokį tokį briedą skaitau... Geriau jau ateikit su buteliu vyno ir maskarponės tortu... arba naminiu imbieriniu pyragu. O aš išvirsiu arbatos...

 
Reikės:
250 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. malto imbiero
1 a. š. cinamono
0,5 a. š maltų gvazdikėlių
0,5 a. š šviežiai maltų pipirų
0,5 a. š druskos
150 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis (L)
150 ml džemo*
40-50 g migdolų miltų (Nebūtinai, bet turėjau likusių, tai pagalvojau, kad visai nepamaišys)

1. Persijojame miltus ir visus sausus produktus gerai išmaišome atskirame dubenyje.
2. Ištirpiname sviestą. Ir pravėsusį supilame į miltus. Šaukštu išmaišome, kiek tai įmanoma. Įmušame kiaušinį ir išminkome tešlą.
3. 2/3 tešlos iškočiojame kepimo formos dydžio. Įklojame į formą, suformuojame "bortelius" ir įpilame džemo. Paliekame šaldytuve 30 minučių.
4. Likusią dalį tešlos iškočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lapų. Tešlos lakštas turi būti kepimo formos dydžio. Ir taip pat dedame į šaldytuvą 30 minučių.
5. Vieną popieriaus lapą nuimame, spaudžiame norimas/turimas formeles. Ir tada atsargiai apverčiame (Popieriaus nenuiminėkit, taip bus lengviau uždėti ant formos) ir uždedame ant pyrago. Dabar galite atsargiai nuimti popierių. Sutvarkome pyrago kraštelius.
6. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Apibarstome cukraus pudra.

        * Džemo drąsiai dėkit daugiau. Man kažkodėl toks kiekis pasirodė kaip tik, tačiau iškepus pyragui - buvo per mažai.

       Pyragas tikrai vertas grieko. Tikrai kepsiu dar ne kartą. Tešlą galima panaudot ir sausainiams.
      
       Su pakeitimais pagal Martą Stiuart.

18 komentarai:

Milda 2010 m. gruodžio 12 d. 12:46  

Grožybė! :)

Unknown 2010 m. gruodžio 12 d. 13:02  

Myliu tokius pyragus, plonesnius ir kitokius.
Geri mąstymai, apie Kalėdas. manau, kad dauguma pirktinių dovanų dovanojama iš reikalo.kitas dalykas, kai keletui artimesnių žmonių padaroma kokia rankų darbo lėlė, sausainiai, karamelės stiklainiukas ir t.t. tik reikia noro, jei jo nėra , geriau, šltas apkabinimas ar jaukus žodis...
asmeniškai, taip manau :))

Asta 2010 m. gruodžio 12 d. 13:09  

Super jaukus pasisedėjimas su tokiu pyragu turėtų būti

Zivile 2010 m. gruodžio 12 d. 13:30  

sveika, mastau o jej dzema pakeist brukniu uogiene, ar butu skanu? :)

Unknown 2010 m. gruodžio 12 d. 13:49  

Milda, ;) grįžk į eterį greičiau ;)

Živile Vi, bet ir ranko darbo dovanų esu gavus tokių... hmm - galvojau - velnias, kur reiks dėt :D Bet iš principo sutinku su tavim :)

Asta, aš ir taip manau :)

Živile, taip, aš ir dariau su bruknių uogiene :) Man labai patiko. Tik uogienės sluoksnis galėjo būt gerokai storesnis :)

Kotryna 2010 m. gruodžio 12 d. 13:53  

Truputi gaila, bet pritariu tokiam ciniškam tavo požiūriui:). Kita vertus kuo čia Kalėdos kaltos, mes juk patys jas tokias susikūrėme.
O pyragas tai labai viliojančiai atrodo ir dar imbierinis... Mmm

Asta 2010 m. gruodžio 12 d. 14:03  

Koks liūdnas įrašas... ciniškas ir liūdnas, nors gal teisingas daugeliu atvejų. Bet aš vis tiek noriu tikėti ir tikiu, kad yra žmonių, kurie dovanas renka iš širdies. Kad į jas jie įdeda daug daugiau nei tiesiog "iš reikalo" :) Gal taip nėra, gal - bet labai tikint ir kartais trupučiuką apsimetant Kalėdos būna gražesnės ir mielesnės. Gyvenimas juk ir šiaip daugeliu atžvilgių baisus, jei nesistengi iš visų jėgų matyti gerąsias ir gražiąsias jo puses :)

anuka 2010 m. gruodžio 12 d. 14:04  

jau kurį laiką laikąu neuždaromą Firefox kortelę su Tavo imbierinių sausainių receptu, o čia DAR gėrio... :)

dėl Kalėdų... šiemet kažkaip viską darau savom rankom ir labai LABAI galvoju apie žmones kam tai bus skirta. renku nugirstus norus, užuominas ir sudedu į dalykus, kuriuos dar ir pakuoju į savo siūtus maišelius :) galvoju, ar kol Kalėdos ateis nenuprotėsiu nuo pačios sau užsikrautų darbų, bet jaučiu, kad daug ką ir nustebinsiu ir pamaloninsiu, tad tai tikrai atpirks vargus ;) taip taip, juk žmones reikia mylėti ir jiems dėmesį rodyti ne tik švenčių progomis, bet kad jau tokia jauki, pilna švieselių ir gražių eglučių žaislų šventė, tai ir tas jaukumas labai kažkaip užburia ir neleidžia nekreipti į visą tą šurmulį dėmesio.. o dar į Tavo pyragus pažiūrėjus... :D

P.S. tas plačiam apkabinimui pasiruošęs Kalėdų senis-žaisliukas - PUIKUS!

Egle 2010 m. gruodžio 12 d. 14:19  

Jurga, Tu ateik su pyragu, o aš išvirsiu karšto vyno :)

Unknown 2010 m. gruodžio 12 d. 14:46  

Kotryna, na, taip... mes patys tai susikuriam. Darom greitai ir atsainiai. Aš pati ir neturiu laiko ir noro galvot apie kiekvieną atskirai. Galbūt todėl taip ir yra.

Asta, saulele mūsų :) Tu neskaityk mano ciniškos rašliavos. Aš žaviuosi, kad vis dar moki taip tikėti visokiais gerumais. Tikrai. O aš ne. Aš tikiu kitais dalykais. Ir Kalėdų nemėgimas yra susijęs daugiau su asmeniškais dalykais :)

Anuka, kepk šitą pyragą. Šitas yra skanesnis :)
O dėl dovanų... Tavo dovanos bet ką pradžiugintų :) Man apskritai patinka viskas, ką darai :)

Egle, susitarėm ;)

Indrė 2010 m. gruodžio 12 d. 15:09  

Labai gražus ir atrodo tinkamas transportavimui :) įtariu šitą tikrai pagaminsiu - užlips į sąrašo priekį, per visus kitus gaminius :)
Kažką panašau prancūzai kepa jei neklystu? Pavadinimo tai nepamenu...

Egle 2010 m. gruodžio 12 d. 15:58  

Gerai. tai jau žinai kada ;)

Diana 2010 m. gruodžio 12 d. 15:59  

Asmeniškai pati, šiais metais apsiribosiu dovanomis tik patiems brangiausiems žmonėms, o jau šiame reikale abejingu būti yra sunku.
Sutinku, daugelis dovanojant dovanas ( ir kalbu ne tik apie kalėdas ) į tai žiūri kaip į kokią pareigą, dažnai net nesusimąstant ar tas daiktas iš viso tam žmogui reikalingas.

Nuotraukos - pasakiškos )

Milda 2010 m. gruodžio 12 d. 19:16  

Jurga, lydekai paliepus... :)))

Viktorija 2010 m. gruodžio 12 d. 20:10  

O man, Kalėdos kuo toliau, tuo mielesnė šventė :) Ir dovanų idėjos kažkaip lengvai susidėliojo (net pačiai keista). Gal todėl, kad šiais metais mažiau lakstau. Ir nors laisvo laiko visokiems darbams turiu mažai, laiko mintims (prižiūrint dukrytę), oj kiek daug atsirado :)))

Loreta 2010 m. gruodžio 16 d. 08:24  

Nervuoji mane su tais žaisliukais - pačius gražiausius susigrobusi :D Ant eglės juos kabini? Galėtum parodyti... Mano gobšumas eglutės žaisliukams beribis - šiemet tris papuošiau (studijoj 4 m), ir dar liko vienai :D O vis norisi ir norisi naujų:)

Unknown 2010 m. gruodžio 16 d. 16:28  

Loreta, kai kuriuos kabinu, bet pačius gražiausius saugau, nes yra du parazitai, kurie juos daužo :D
Ohoooo... parodyk savo eglę. Noriu pamatyt :) pas tave žaisliukų marios jaučiu.
Suprantu tą norėjimo jausmą puikiai :D :D ir kokie jie brangūs šiemet ant Tauro kalno. Už paprastus kankorėžius užsiprašė 8 lt :O Tai nepirkau.

Loreta 2010 m. gruodžio 19 d. 12:48  

Jurga, vakar ant Tauro kalno papirkau po 2 lt.:) Bet kažkaip beveik visi rausvi... Ar čia atsitiktinumas, ar tada taip mėgo rausvą spalvą? Žiūriu dabar - iš mano tradicinių raudonai-žalių Kalėdų pasidarė rausvos;) Eglė žaižaruoja visais įmanomais rausvais atspalviais :D O nufotografuoti man nepavyksta gražiai - kažkaip blogoj ji vietoj, vis kas nors lenda, o iš tikrųjų nemoku matyt :D Keista, kad taviškiai lenda prie žaisliukų - mano du parazitai visiškai juos ignoruoja:)

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP